Magyar válogatott

Pintér cirkusza a kilencévesek meccsén

A jelenlévők állítása szerint a magyar válogatott szövetségi kapitánya önmagából kikelve ordítozott fia U9-es mérkőzésén.

A múlt hét vasárnap megrendezett Albert Kupa elnevezésű focitornán részt vett - több külföldi csapat mellett - a Győri ETO korosztályos csapata is, amelyben jelenleg Pintér Attila szövetségi kapitány kisfia is focizik. A válogatott szakvezetője természetesen elkísérte fiát a tornára, más apukákhoz hasonlóan ő is szülői minősítésben volt jelen.

Az elődöntőben zöld-fehér rangadót rendeztek, hiszen a Győri ETO a házigazda Ferencvárossal találkozott. Több jelenlévő állítása szerint a kapitány már a mérkőzés előtt gúnyos megjegyzést tett a körülötte állókhoz, amikor azt mondta, a pálya a bírók miatt úgyis felborul majd a Fradi javára.

A találkozót a győriek kezdték jobban, hiszen kétgólos előnyre tettek szert, ám a ferencvárosi "kicsik" kiegyenlítettek - ám ekkor Pintér Attilánál elszakadt a cérna. Hogy ezután mi történt, azt az egyik szurkolói portál helyszíni beszámolója írta le.

"Amikor a Fradi 0-2-ről kiegyenlített (két szabályos góllal) a szülők közül lerohant a dombról (ahol az olimpiai bajnokok szobrai vannak a népligeti centrumban), be a pálya mellé (oda már senki nem mehetett, le volt zárva a civilek elől) majd a félpályánál bement a játéktérre, és a gyerekek és mindenki füle hallatára reklamálni, csalózni majd f.szszopózni kezdett a bírónak. Mint egy idegbeteg, teljesen kikelt magából, aztán amikor a fradisták a pálya túlsó, “nyilvános” feléről elkezdtek bekiabálni neki, hogy mit keres bent, ő is egy szülő, takarodjon ki a pályáról, elkezdett mutogatni és kifelé biccentgetni a fejével, hogy “mi van, odamenjek?”" - olvasható az ultrasliberi.hu-n, ahol a cikkhez érkezett hozzászólások megerősítik a történteket, sőt mint kiderült, korábban egy büki utánpótlástornán Pintér hasonló módon viselkedett.

Pintér Attila szövetségi kapitánnyá való kinevezése megosztotta a hazai közvéleményt, a Győri ETO-val és korábban a Ferencvárossal is bajnoki címet szerző szakvezető nem kisebb feladatot kapott, minthogy kijuttassa a válogatottat a 2016-os Európa-bajnokságra. Az egykori kőkemény hátvéd "pokróc" stílusával, folytonos arroganciájával - no és a finnek ellen elszenvedett zakóval - első hónapjaiban nem tudott új híveket szerezni, sőt, a csütörtöki kerethirdetés ismét kiverte a biztosítékot a szurkolók körében.

A május 22-én Dánia ellen pályára lépő magyar válogatott keretében például három védőjátékos is bekerült az OTP Bank Ligában közel hét hónapos nyeretlenségi sorozatot produkáló Paks csapatából, de találkozhatunk olyan játékosok nevével, akik még az NB I-ből sem igazán tűnnek ki, ilyen például Lang Ádám vagy éppen Nagy Gábor.

Kinevezésekor Pintér Attila azt állította, egyik alapelve lesz, hogy a válogatottban azok kapnak majd lehetőséget, akik folytonos játéklehetőséghez jutnak klubcsapataikban, bérelt helye tehát egyetlen játékosnak sem lesz. A Schalkében kispadra szoruló Szalai Ádám - aki ugye korábban bírálta a magyar edzői kart - annak rendje is módja szerint ismét kimaradt Pintér keretéből, de a kapitány nem tudott következetes maradni, hiszen a Videotonban szintén epizodista Gyurcsó Ádám vagy a szintén mellőzött Kovács István meghívót kapott,  akárcsak a két hónapja sérüléssel bajlódó, ezért mérkőzést maximum a lelátóról néző Korcsmár Zsolt is.

A Dánia elleni mérkőzést május 22-én, csütörtökön 20:15-kor rendezik Debrecenben. A hatharom.com élő szöveges közvetítésben számol majd be a mérkőzésről.

Magyar válogatott
A Dánia ellen készülő keret
kapusok: Gulácsi Péter (Red Bull Salzburg), Megyeri Balázs (Olimpiakosz Pireusz), Horváth Tamás (Mezőkövesd-Zsóry), Rózsa Dániel (Szombathelyi Haladás)
hátvédek: Varga József (Middlesbrough), Vanczák Vilmos (Sion), Lipták Zoltán (Győri ETO FC), Fiola Attila (MVM Paks), Lang Ádám (Győri ETO FC), Juhász Roland (Videoton FC), Korhut Mihály (DVSC-TEVA), Szabó János (MVM Paks), Heffler Tibor (MVM Paks), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth)
középpályások: Zsidai László (DVSC-TEVA), Elek Ákos (DVTK), Radó András (Szombathelyi Haladás), Kovács István (Videoton FC), Tőzsér Dániel (Watford), Kalmár Zsolt (Győri ETO FC), Pátkai Máté (Győri ETO FC), Szakály Péter (DVSC-TEVA), Koman Vladimir (Ural), Stieber Zoltán (Greuther Fürth), Nagy Gábor (Szombathelyi Haladás)
csatárok: Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Varga Roland (Győri ETO FC), Rudolf Gergely (Győri ETO FC), Nikolics Nemanja (Videoton FC), Futács Márkó (DVTK)
[1672473] 2014-05-22 20:15:00 Magyarország - Dániax;