Ligakupa

Ilyen kerettel, ilyen háttérrel semmit sem nyerni - Szivics beszólt a Vidinek

A Diósgyőr labdarúgócsapata története során először hódította el a Ligakupát, mivel kedden a Miskolcon rendezett döntőben 2-1-re legyőzte a Videotont.

Fotó: mlsz.hu

A Videoton szezon végén távozó vezetőedzője, José Gomes higgadtan értékelt, Tomiszlav Szivics viszont odaszúrt a fehérváriaknak.

"Kiegyensúlyozottan kezdődött a mérkőzés, azonban két egyéni hibát követően kétgólos előnyre tett szert a hazai együttes. Innentől kezdve nagyon nehéz helyzetben voltunk, hiszen egy kupadöntőben kétgólos hátrányból felállni nagyon nehéz. A játékosok azonban becsülettel harcoltak, rengeteg helyzetet sikerült kialakítanunk, ezek azonban sajnos kimaradtak. Második félidőben szépítettünk, de az egyenlítő találatot nem tudtuk megszerezni. A helyzeteinket ezúttal nem olyan arányban értékesítettük, ahogy szerettük volna" - idézi Gomest a vidi.hu.

"Megértem, hogy egy kicsit idegesek a fehérváriak. Ilyen kerettel, ilyen háttérrel semmit sem nyerni nem olyan szép dolog. A saját csapatomnak viszont gratulálok, bebizonyítottuk, hogy jó munka folyik nálunk, hoztunk egy trófeát Miskolcra. Nagyon büszke vagyok, és köszönetet szeretnék mondani fantasztikus közönségünknek. Nehéz széria végén vagyunk. Sikerült meglepnünk a Videoton FC-t, két gyors kontra végén kétgólos előnyre tettünk szert. Ugyan a fehérvári csapat uralta a játékot, de igazán komoly helyzetet nem alakítottak ki. Egész szezonban egyszer sem tudtak legyőzni bennünket, így elvárható lett volna, hogy a mai meccs után gratuláljanak nekünk. A döntő utolsó perceiben levettem a zakómat, és azzal kezdtem el űzni-hajtani a játékosaimat, és kicsit tüzeltem a közönséget is, de nem hiszem, hogy ezzel bármilyen sportszerűtlenséget elkövettem volna" - fogalmazott Szivics.

A piros-fehérek 1980 óta első trófeájukat nyerték, és május 25-én duplázhatnak, ehhez az Újpestet kellene legyőzniük a Magyar Kupa döntőjében. A lila-fehérek kizárása miatt az Európa Liga-indulás szinte száz százalékos a DVTK-nak az eredménytől függetlenül.