NB I szubjektív

Détári feladta a leckét, avagy játék a szavakkal

Folytatódott az OTP Bank Liga 2013-14-es idénye. Összeállításunkban a 28. forduló mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel.

Ha csak ritkán, de Kondás Elemér is tud poénkodni

Végre valami megmozdult a magyar futballban. De még mindig nem az, aminek kellene. Nem baj, kivárjuk, idő mint a tenger, ha évtizedekig - zuhanva, csúszva, vagy jobb esetben araszolgatva - közlekedtünk a lejtőn, most már csak odajutunk a kapaszkodóhoz. Hogy aztán a nagy számok törvénye alapján érünk az emelkedő aljára, vagy tényleg készen állunk a hegymenetre, az ebben a pillanatban tökmindegy, a lényeg, hogy elinduljunk végre felfelé. Az, hogy két fordulóval az idényzárás előtt még nem dőlt el a bajnoki cím a Debrecen és a Győr között, hogy a Videoton és a Ferencváros továbbra is fej-fej mellett hajt a bronzéremre, amivel jegyet válthat (reméljük nem csak átszállót) Európába, hogy a ,,pécsi szegényház" még mindig képes, ha nem is ötletgazdag, de eredményes futballra, hogy az MTK fiataljai tanultak a három évvel ezelőtti kiesésből és rövid időn belül összeszedték magukat, meg a szükséges pontokat a bent maradáshoz, vagy hogy a nem is oly rég már eltemetett Paksból hetek óta sugárzik a győzni akarás, aminek ezúttal nem nyögés, hanem a kiesés elkerülése lett a vége, mind-mind azt jelzi, van itt még potenciál. Azt most nem sorolnám, hol nincs, hol hiányzik az erő, a kreativitás, a motiváció, Kaposvártól Kispestig úgyis tudják, kiről, miről van szó...

Legyünk inkább optimisták, örüljünk annak, hogy bár sok helyen még a romeltakarítás zajlik, a stadionok legalább épülnek, szépülnek, a Pancho Aréna után a Nagyerdei is üzemel, a Zöld Sas pedig alig várja már, hogy szárnyai alá vegye a Fradit. Aztán jön majd a többi, ezt a lendületet kellene átvennie a szakmának, és nekifutni az új kihívásoknak. Egyelőre a dobbantás fázisánál tartunk, aztán a remélhetőleg tökéletes lécfogás után következhet az elrugaszkodás. Nem lesz egyszerű mutatvány, de az sem magától értetődő, hogy ennyi időt kell(ett) várni rá. Az edzők mindenesetre - bár a kispadon, meccs közben megfeszülnek - próbálnak azért lazítani, ha másként nem, legalább a nyilatkozataik közben. Azt nem állítom, hogy a jelenlegi garnitúra értékeléseiben sorjáznak a poénok, nem is ezt várjuk el tőlük, annak idején Détári Lajos amúgy is elkényeztetett minket az aranyköpéseivel. A legutóbbi fordulóban azonban nem csak az ég szakadt le, hanem a jég is megtört, még azok is bele-belecsempésztek néhány megmosolyogtató elemet a mondandójukba, akik eddig csak a panelekkel megtámasztott, sablonokkal átitatott, szakmainak hitt tutit szajkózták.

A mindig kimérten fogalmazó Garami József arcára ezúttal egy olyan esemény csalt mosolyt, ami a miénknél jóval magasabban kvalifikált futballnemzeteknél is ritka, nevezetesen, hogy a csapat egyik meghatározó játékosa az öltözőben megsérült. Nem nagyon, de az a kis idegbecsípődés a sportszár felhúzása közben éppen elegendő volt ahhoz, hogy Torghelle Sándor a lelátóról nézze a meccset - és szotyizás közben megmosolyogja a volt MTK-s, Szekeres Adrián amúgy tényleg kabaréba illő öngólját. Kondás Elemérre sem lehet rásütni a nagy nevettető jelzőt, a történelmi győzelem, de inkább annak hangulata, a miliő azonban belőle is kicsalt (végre) valami humort. Vadnai bombagóljánál majd' felrobbant a húszezres stadion, mindezt ,,Eli bá'" később úgy kommentálta, hogy ,,Láttuk már őt jobbal is lőni, azt szoktuk mondani, néha a kapanyél is elsül. Nem azért van a másik lába, hogy buszra szálljon vele...". A vesztes fél, Nebojsa Vignjevics sem omlott össze a mérkőzés után, miután a vereség okairól beszélt, hozzátette: ,,Lehet, hogy az MLSZ-nél kérvényezni fogjuk, hogy az edzőknek kijelölt területet megnöveljék, mivel nagy a mozgásigényem a mérkőzések alatt".

Van aztán olyan is, aki ugrándozna szívesen, akár mérgében is, de már felesleges. Tavasszal egyértelműen bebizonyosodott, hogy Selymes Tibor kinevezésével késtek a kaposvári vezetők, ha korábban, mondjuk az ősz derekán adnak neki lehetőséget, akkor szinte biztos, hogy a csapat nem tölti valamennyi fordulót a tabella legalján, és nem hangzik el az a kínos félmondat, miszerint ,,a labda nélküli játékot elég jól csináljuk...". Aztán az is kiderült a hétvégén, hogy bár kánikula még nincs, emelkedik a temperatúra. Nem tudom, hogy szombaton délután négy és hat óra között a kecskeméti Széktói Stadion amúgy nem túl monumentális lelátói között milyen mértékben szorult meg a levegő, a pápaiak újdonsült edzője, Nagy Mihály mindenesetre nem ment el szó nélkül a szélsőségesnek korántsem nevezhető időjárás mellett: ,,Néhány játékos hosszú kihagyás után tért vissza, a meleg sem tett jót nekik...". Valóban, nem vagyunk egyformák, eltérő módon reagál a szervezetünk a változó hőmérsékletre, van, akit akkor is kiver a víz, amikor más jégeralsóban és mackó felsőben is vacog. Kissé szánalmasnak tűnik tehát a magyarázatnak ez a fele, a másik meg érthetetlen. A Lombardban pályára lépő tizenhárom játékos közül kilenc az előző két meccsen is szerepelt, mindössze kettő volt olyan (Jagodics és Orosz), aki nem. Ezért aztán úgy gondolom, hogy mivel a Pápa tavasszal mindössze egyetlen meccset nyert, a megszerezhető harminchárom pontból hetet sikerült összekaparnia, ezért a hosszú kihagyás nem csak néhány labdarúgóra, hanem a csapatra, azaz mindenkire értendő - fejben.

Az élvonalbeli edzői kar legszínesebben nyilatkozó figurája kétség kívül Horváth Ferenc. Soha nem mond közhelyet, ha mégis kicsúszik sablon a száján, azt kiválóan kompenzálja tréfás hasonlatokkal, vagy csak egyszerűen odavet egy-egy ütős mondatot. Mint például a Honvéd elleni győzelmet követően, miután a játékosokkal együtt bőrig ázott az ETO Parkban: ,,Úgy indult, hogy ének lesz az esőben, aztán maradt az eső, és a végén újra felcsendült a dal". Horváth ezzel a szösszenettel akár szépirodalmi vetélkedőn is díjat nyerhetne, vajon megtudjuk-e mit tartogat az utolsó fordulóra, ha netán valami csoda folytán mégis a győriek nyernék az aranyat?

Tomiszlav Szivics nem kifejezetten lírikus alkat, nem is ezért szeretik (most éppen ) Diósgyőrben. Ő kerek-perec kimondja, amire gondol, volt is ebből problémája korábban MLSZ-körökben. A Fradi elleni vereség után sem hazudtolta meg magát, finoman odaszúrt néhányat a bírónak, ám végül nem erre, hanem a szűk keretre és a sérülésekre hegyezte ki a nyilatkozatát, amit azzal zárt, hogy ,,lassan már engem is le kell majd igazolni..." Nem tudom, hogy jól járna-e a DVTK, ha Szivics is a pályán volna, az viszont biztos, hogy az edzői kar szegényebb lenne nélküle. Benne és még néhány kollégájában azért mocorog valami ha kommentálni kell egy-egy mérkőzést, szituációt.

Azoktól viszont, akik a legtöbbet tehetnék annak érdekében, hogy nekivágjunk annak a bizonyos emelkedőnek, még ennyit sem várunk el. Nekik csak játszaniuk kellene. Nem a szavakkal, hanem a labdával... 

OTP BANK LIGA 2013-2014
A 28. forduló eredményei
INFO  MTK BUDAPEST-PUSKÁS AKADÉMIA FC 2-1 (1-0)
Hidegkuti Stadion, 1500 néző. Vezette: Solymosi Péter (Erős Gábor, Horváth Róbert)
MTK: Hegedüs L. – Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Poór – Vass P., Vass Á., Kanta J., Pölöskei Zs. (Pintér , 46.), Horváth Zs. (Berki , 65.) - Eppel (Ladányi, 78.). Vezetőedző: Garami József. Cserepad: Groppioni, Kelemen, Ladányi, Rodenbücher, Bese, Pintér, Torghelle.   
Puskás Akadémia: Hajdúch - Szélesi, Vaszicsku, Szekeres, Tamás - Denkovics (Berki , 57.), Tóth II B. (Tischler, 49.), Polonkai, Tóth I B., Szakály D. (Czvitkovics, 46.) - Lencse. Vezetőedző: Benczés Miklós. Cserepad: Somodi, Guaru, Gallardo, Czvitkovics, Tischler, Berki, Bertus.  
Gólszerző: Szekeres A. (36., öngól.), Horváth Zs. (47.), ill. Lencse (77.)
Sárga lap: Horváth Zs. (47.), Poór (48.), ill. Tóth I. B. (83.), Vaszicsku (91.)
 
INFO  FERENCVÁROS-DIÓSGYŐRI VTK 2-1 (1-0) 
Puskás Ferenc Stadion, 11171 néző. Vezette: Kassai Viktor (Ring György, Berettyán Péter)
FTC: Dibusz – Jovanovics, Csukics, Besics, Bönig – Ugrai (Diallo , 70.), Busai, Leonardo, Gyömbér, Holman (Laczkó, 70.) - Böde. Vezetőedző: Thomas Doll. Cserepad: Jova, Laczkó, Hidvégi, Józsi, Laczkó, Nagy D., Ionescu, Diallo. 
DVTK: Rados – Eperjesi, William Alves, Debreceni, Vadász – Batioja, Egerszegi (Elek Á., 42.), Kádár, Gosztonyi - Grumics (Barczi , 77.), Futács (Bacsa, 46.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics. Cserepad: Rados, Gohér, Vági, Elek Á., Nikházi, Barczi, Bacsa. 
Gólszerző: Bönig (30.), Böde (85.), ill. Elek Á. (47.)
Sárga lap: Csukics (1.), Gyömbér (35.), Jovanovic (75.), Bönig (79.), ill. Eperjesi (36.), Kádár (67.), Bacsa (91.)
 
INFO  KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO-LOMBARD PÁPA 1-0 (1-0)
Kecskemét, 1986 néző. Vezette: Becséri Dániel (Viszokai László, Szalai Dániel)
KTE: Polekszics – Vukaszovics, Gyagya, Karan, Forró – Szécsi, Eninful, Szavics, Patvaros (Nagy P. , 73.), Pekár (Gréczi, 54.)- Bebeto (Pavicsevics , 62.). Vezetőedző: Bekő Balázs. Cserepad: Németh V., Farkas A., Burics, Nagy P., Gréczi, Balázs Zs., Pavicsevics. 
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Jagodics, Csizmadia, Présinger – Orosz, Sekour, Nagy T., Marics (Struhár, 59.), Király (Kulcsár K. , 81.) - Griffiths. Megbízott edző: Nagy Mihály. Cserepad: Venczel, Markek, Struhár, Kulcsár K., Kenesei, Eszlátyi, Horváth R.
Gólszerző: Szavics (3., 11-esből)
Sárga lap: Szécsi (64.), Forró (83.), ill. Jagodics (2.), Csizmadia (34.), Nagy T. (55.), Présinger (68.), Kulcsár K. (90.)
Piros lap: Csizmadia (57., második sárga lap)
 
INFO  PÉCSI MFC-MATIAS-MEZŐKÖVESD-ZSÓRY 2-1 (1-1)
Pécs, 600 néző. Vezette: Vad II István (Becséri Gergely, Takács Gábor)
PMFC: Gőcze – Nagy J., Romics, Balogh B., Mohl - Kővári (Rácz, 81.), Wittrédi (Frőhlich, 63.), Horváth A. (Zsdrál , 46.), Márkvárt , Szatmári L. - Pölöskey P. (Városi, 46.). Vezetőedző: Lőrincz Emil. Cserepad: Helesfay, Lantos, Bailo, Városi, Frőhlich, Rácz, Zsdrál.  
Mezőkövesd: Horváth T. - Hegedűs Cs., Szalai V., Gévay, Búrány - Melczer V. (Kiss M., 56.), Hegedűs D., Bognár I., Takács P. - Balajti, Harsányi. Vezetőedző: Tóth László. Cserepad: Szántai, Kiss M., Olasz, Szilvási, Sárközi, Sigér.
Gólszerző: Szalai V. (39., öngól.), Márkvárt (92.), ill. Balajti (29.)
Sárga lap: Nagy J. (53.), Romic  (84.), ill. Szalai V.  (89.)
 
INFO  VIDEOTON FC-KAPOSVÁRI RÁKÓCZI- 0-2 (0-0)
Székesfehérvár, 2466 néző. Vezette: Farkas Ádám (Varga Zsolt, Márkus Tamás)
Videoton: Calatayud – Brachi (Gyurcsó, 80.), Vinícius, Juhász, Stopira – Álvarez (Kovács I. , 85.), Caneira, Nildo (Zé Luis, 46.), Vítor Gomes, Oliveira - Nikolics N. Vezetőedző: José Gomes. Cserepad: Tujvel, Szolnoki, Gyurcsó, Zé Luis, Kovács I., Paraiba, Lupeta.  
Kaposvár: Rusák – Okuka, Mbemba, Badis, Mulemo - Florean (Bőle, 58.), Addo, Diallo, Firtulescu (Hadaró, 86.)  - Kink (Murai, 55.), Balázs B. Vezetőedző: Selymes Tibor. Cserepad: Antal B., Hadaró, Földes, Dominics, Bőle, Böjte, Murai.
Gólszerző: Zé Luis (51.), Nikolics N. (74.)
Sárga lap: Caneira (77.), Juhász  (89.), ill. Kink (42.), Lebbihi (60.), Okuka (67.), Mulemo (82.), Diallo (89.)
Piros lap: Mbemba (84.)
 
INFO  DEBRECENI VSC-TEVA-ÚJPEST FC 3-1 (1-1)  PROTIPP
Nagyerdei Stadion, 20000 néző. Vezette: Erdős József (Bozó Zoltán, Király Krisztián)
DVSC: Novakovics – Mészáros, Máté P., Brkovics, Korhut – Mihelics (Vadnai , 54.), Zsidai, Szakály P., Bódi (Se. Bouadla, 74.)- Kulcsár T. (Seydi, 87.), Sidibe. Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Verpecz, Ludánszki, Lázár P., Vadnai, Tisza, Se. Bouadla, Seydi.
Újpest: Dmitrovics – Ngawa, Litauszki, Juanan, Antón – Tshibuabua (Simon K., 60.), Proesmans (Sztaniszavljevics, 70.), Vasziljevics, Balogh B., Suljics - Kabát. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics. Cserepad: Balajcza, Ligot, Nagy J., Koszovics, Zamostny, Simon K., Sztaniszavljevics. 
Gólszerző: Kulcsár T. (27.), Antón (46., öngól), Vadnai (85.), ill. Vasziljevics (37.)
Sárga lap: Mészáros N. (24.), ill. Ngawa (36.)
 
INFO  GYŐRI ETO FC-BUDAPEST HONVÉD FC 4-2 (2-2)  
ETO Park, 1500 néző. Vezette: Iványi Zoltán (Lémon Oszkár, Becséri Gergely)
Győr: Kamenár – Svec, Lipták, Lang, Dinjar – Kamber, Strestík, Pátkai - Varga R. (Burgos, 63.), Rudolf (Trajkovics, 56.), Andrics (Kronaveter, 73.). Vezetőedző: Horváth Ferenc. Cserepad: Pogacsics, Had, Völgyi, Trajkovics, Burgos, Dudás, Kronaveter.
Honvéd: Kemenes – Botka, Baráth, Ignjatovics, Alcibiade - Nagy G., Hidi, Vécsei, Kapacina (Keita , 76.) - Bobál G. (Holender, 63.), Job (Vernes, 85.). Megbízott edző: Simon Miklós. Cserepad: Czuczi, Bobál D., Navarro, Keita, Holender, Vernes, Csábi. 
Gólszerző: Rudolf (11.), Pátkai (29., 77.), Burgos (92.), ill. Vécsei (32.), Kapacina (45.) 
Sárga lap: Rudolf (35.), ill. Botka (73.), Job (83.)
 
INFO  SZOMBATHELYI HALADÁS-MVM PAKS 0-1 (2-0) 
Szombathely, 1122 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Tóth II Vencel, Horváth Zoltán)

Haladás: Rózsa – Schimmer (Németh M. , 46.), Guzmics, Fehér Z., Bosnjak – Nagy I G., Simon Á., Tóth P., Iszlai (Medgyes, 70.), Radó - Hrepka (Gyurján , 64.). Vezetőedző: Artner Tamás. Cserepad: Gyűrű, Devecseri, Dvorschák, Németh M., Gyurján, Szakály A., Medgyes.

Paks: Molnár P. – Heffler T., Fiola, Kovács G., Szabó J. – Bori, Kecskés, Könyves (Kulcsár D. , 76.), Windecker, Bartha (Báló, 87.), - Simon A. (Kiss T., 83.). Vezetőedző: Csertői  Aurél. Cserepad: Csernyánszki, Kulcsár D., Éger, Báló, Lázok, Kiss T., Tököli. 
Gólszerző: Simon A. (22., 11-esből)
Sárga lap: Tóth P. (23.), Hrepka (43.), Nagy I G. (61.), Simon Á. (67.), Guzmics (86.), ill. Szabó J. (38.), Kulcsár D. (79.)
 
OTP Bank Liga 2013-2014
Mesteri mondatok

A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is, ezekből szemezgettünk.

Nagy Mihály (Pápa): ,,Néhány játékos hosszú kihagyás után tért vissza, a meleg sem tett jót nekik..."

Garami József (MTK): ,,Eszembe nem jutott volna, hogy Torghelle megsérül, de úgy érzem, helyesen járt el a Sanyi, mondta, hogy nem akarja tönkretenni a lábát". 

Thomas Doll (Ferencváros): ,,Ami a kapunk előtti tizenegyes-gyanús esetet illeti, azt hiszem, akkor mindenki becsukta a szemét. Úgy érzem, abban a pillanatban szerencsénk volt, nem panaszkodhattunk a játékvezetőre abban a szituációban". 

Tomiszlav Szivics (Diósgyőr): ,,Többet érdemeltünk volna, elég, ha csak arra az egy-két vitatható ítéletre gondolok, mint például a számomra egyértelmű tizenegyes, vagy a második vitatható gól. Előbbit majd Sanyi bácsi úgyis megmondja, az volt-e, Grumicot mindenesetre az esetnél szétrúgták, ezért kellett lecserélnem. Egerszegi lehozatalát nem ez indokolta, de Futácsot szintén szétrúgták. Kétcentis seb keletkezett a lábán, a csont is látszott, a szünetben össze kellett varrni. Le a kalappal előtte, hogy végignyomta az első félidőt. Lassan már engem is le kell majd igazolni..."

José Gomes (Videoton): ,,Az eredmények talán egy kicsit későn jöttek. Sok minden történt korábban, amiről már nem szeretnék beszélni, amúgy is a múlt részét képezik, és mi inkább előre nézünk". 

Selymes Tibor (Kaposvár): ,,A labda nélküli játékot elég jól csináljuk, de mikor megszerezzük és nekünk kellene kezdeményezni, nem tudunk".

Kondás Elemér (Debrecen): ,,Láttuk már Vadnait jobbal is lőni, azt szoktuk mondani, néha a kapanyél is elsül. Nem azért van a másik lába, hogy buszra szálljon vele..."
Nebojsa Vignjevics (Újpest): ,,Lehet, hogy az MLSZ-nél kérvényezni fogjuk, hogy az edzőknek kijelölt területet megnöveljék, mivel nagy a mozgásigényem a mérkőzések alatt"

Horváth Ferenc (Győr): ,,Úgy indult, hogy ének lesz az esőben, aztán maradt az eső, és a végén újra felcsendült a dal". 

Forrás: MTVA, Sport TV, csakfoci.hu, nso.hu, vidi.hu
144894
2014-05-16;212
2014-05-17;212
2014-05-18;212
OTP BANK LIGA 2013-2014
A góllövőlista állása
17 gólos: SIMON ATTILA (Paks), NIKOLICS NEMANJA (Videoton)
15 gólos: Lencse László (Puskás Akadémia)
14 gólos: Radó András (Haladás), 
12 gólos: Koller Krisztián (Pécs)
11 gólos: Böde Dániel (Ferencváros)
10 gólos: Ibrahima Sidibe (Debrecen), 
9 gólos: Kulcsár Tamás (Debrecen), Tischler Patrik (Puskás Akadémia), Zé Luis (Videoton)
8 gólos: Dalibor Volas (Debrecen), Bacsa Patrik (Diósgyőr), Kanta József (MTK), Georges Griffiths (Pápa)
7 gólos: Szakály Péter (Debrecen), Futács Márkó (Diósgyőr), Pátkai Máté (Győr), Ayub Daud (Honvéd), Torghelle Sándor (MTK, Videoton), Simon Krisztián (Újpest)
6 gólos: Nemanja Andrics (Győr), Halmosi Péter (Haladás), George Menougong (Mezőkövesd), Kabát Péter (Újpest), Dusan Vasziljevics (Újpest)
5 gólos: Rudolf Gergely (Győr), Vécsei Bálint (Honvéd), Tarmo Kink (Kaposvár, Győr), Vladan Szavics (Kecskemét), Harsányi Zoltán (Mezőkövesd), Lazar Arszics (Pápa), Pölöskei Zsolt (MTK)
4 gólos: Selim Bouadla (Debrecen), Nikházi Márk (Diósgyőr), Zoran Kosztics (Diósgyőr), Julian Jenner (Ferencváros), Somália (Ferencváros), Gyömbér Gábor (Ferencváros), Leonardo (Ferencváros), Leandro Martínez (Győr), Varga Roland (Győr), Marek Strestík (Győr), Fehér Zoltán (Haladás), Gréczi Gábor (Kecskemét), Melczer Vilmos (Mezőkövesd), Balajti Ádám (Mezőkövesd), Bartha László (Paks), Könyves Norbert (Paks), Kenesei Krisztián (Pápa), Pölöskey Péter (Pécs), Kővári Róbert (Pécs), Mohl Dávid (Pécs), Lázár Bence (Újpest), Bavon Tshibuabua (Újpest), Kleinheisler László (Videoton), Arturo Álvarez (Videoton).
3 gólos: Bódi Ádám (Debrecen), Gosztonyi András (Diósgyőr), Elek Ákos (Diósgyőr), Holman Dávid (Ferencváros), Ulysse Diallo (Ferencváros), Busai Attila (Ferencváros), Lipták Zoltán (Győr), Vernes Richárd (Honvéd), Hidi Patrik (Honvéd), Ivan Lovrics (Honvéd), Filip Holender (Honvéd), Borisz Zsivanovics (Honvéd), Adrian Markus (Kaposvár), Waltner Róbert (Kaposvár), Thian Khaly Iyane (Kaposvár), Horváth Zsolt (MTK), Orosz Márk (Pápa), Miroszlav Grumics (Pécs), Szatmári Lóránd (Pécs), Jarmo Ahjupera (Újpest), Gyurcsó Ádám (Videoton),
2 gólos: Korhut Mihály (Debrecen), Zsidai László (Debrecen), Tisza Tibor (Debrecen, Diósgyőr), Máté Péter (Debrecen), L'Imam Seydi (Debrecen), Rene Mihelics (Debrecen), Vadnai Dániel (Debrecen), Barczi Dávid (Diósgyőr), Mohamadou Abdouraman (Diósgyőr), Gohér Gergő (Diósgyőr), David Mateos (Ferencváros), Nikola Trajkovics (Győr), Rafe Wolfe (Győr), Djordje Kamber (Győr), Kalmár Zsolt (Győr), Németh Márió (Haladás), Ugrai Roland (Haladás, Ferencváros), Edixon Perea (Honvéd), Alekszandar Ignjatovics (Honvéd), Iulian Petrache (Kaposvár), Balázs Benjámin (Kaposvár), Rajczi Péter (Kecskemét), Forró Gyula (Kecskemét), Leo (Kecskemét), Balázs Zsolt (Kecskemét), Bebeto (Kecskemét), Szalai Vilmos (Mezőkövesd), Bognár István (Mezőkövesd), Bese Barnabás (MTK), Varga Szabolcs (MTK), Vass Patrik (MTK), Heffler Tibor (Paks), Windecker József (Paks), César Quintero (Pápa), Goran Marics (Pápa), Eszlátyi István (Pápa), Frőhlich Roland (Pécs), Danijel Romics (Pécs), Márkvárt Dávid (Pécs), Czvitkovics Péter (Puskás Akadémia), Filip Sztaniszavljevics (Újpest), Litauszki Róbert (Újpest), Juhász Roland (Videoton), Paulo Vinícius (Videoton), Haraszti Zsolt (Videoton, Puskás Akadémia), Nildo Petrolina (Videoton)
1 gólos: Ferenczi János (Debrecen), Horváth Zoltán (Debrecen), Dombi Tibor (Debrecen), Dusan Brkovics (Debrecen), Ludánszki Bence (Debrecen), Lázár Pál (Debrecen), Senad Husic (Diósgyőr), William Alves (Diósgyőr), Kádár Tamás (Diósgyőr), Augusto Batioja (Diósgyőr), Jack Tuijp (Ferencváros), Arsenio Valpoort (Ferencváros), Józsi György (Ferencváros), Philipp Bönig (Ferencváros), Lázok János (Győr), Völgyi Dániel (Győr), Koltai Tamás (Győr), Rok Kronaveter (Győr), Rafael Burgos (Győr), Nagy I Gábor (Haladás), Gyurján Bence (Haladás), Guzmics Richárd (Haladás), Hrepka Ádám (Haladás), Dvorschák Gábor (Haladás), Raffaele Alcibiade (Honvéd), Nagy Gergő (Honvéd), Prosser Dániel (Honvéd), Kapacina Valér (Honvéd), Bojan Vrucina (Kaposvár), Stjepan Babic (Kaposvár), Andrei Coroian (Kaposvár), Borisz Bulajics (Kecskemét), Sidoine Oussou (Kecskemét), Mogyorósi József (Kecskemét), Koszó Balázs (Kecskemét), Nagy Patrik (Kecskemét), Gyagya Attila (Kecskemét), Póti Krisztián (Kecskemét), Marko Vukaszovics (Kecskemét), Barry Pato (Kecskemét), Varga Róbert (Kecskemét), Szécsi Márk (Kecskemét), Henri Eninful (Kecskemét), Simon András (Kecskemét), Darko Pavicsevics (Kecskemét), Olasz Dénes (Mezőkövesd), Petneházi Márk (Mezőkövesd), Linas Pilibaitis (Mezőkövesd), Ladányi Tibor (MTK), Fejes András (MTK), Batik Bence (MTK), Eppel Márton (MTK), Dragan Vukmir (MTK), Vass Ádám (MTK), Báló Tamás (Paks), Kovács Gábor (Paks), Nagy Olivér (Paks), Délczeg Gergely (Paks), Szabó János (Paks), Présinger Ádám (Pápa), Csizmadia Csaba (Pápa), Nagy Tamás (Pápa), Eke Uzoma (Pécs), Fodor Ferenc (Pécs), Vaszicsku Gergő (Puskás Akadémia), Uros Nikolics (Puskás Akadémia), Francisco Gallardo (Puskás Akadémia), Margitics Andor (Puskás Akadémia), Szekeres Adrián (Puskás Akadémia), Tóth II Balázs (Videoton, Puskás Akadémia), Szakály Dénes (Puskás Akadémia), Juanan González (Újpest), Loic Nego (Újpest), Nebojsa Kosovics (Újpest), Balogh Balázs (Újpest), Sándor György (Videoton), Kovács István (Videoton), Vítor Gomes (Videoton), Filipe Oliveira (Videoton), Stopira (Videoton)
Öngól: Ramajo Mateos (Ferencváros), Jánvári Gábor (Kaposvár), Stjepan Babics (Kaposvár), Kovács Olivér (Kaposvár), Marko Vukaszovics (Kecskemét), Fotyik Dominik (Mezőkövesd), Szalai Vilmos (Mezőkövesd), Kálnoki Kis Dávid (MTK), Szabó János (Paks), Nagy Tamás (Pápa), Jaszmin Mecsinovics (Pápa), Peter Struhar (Pápa), Vaszicsku Gergő (Puskás Akadémia), Szekeres Adrián (Puskás Akadémia), Juanan González (Újpest), Nagy János (Újpest), Chema Antón (Újpest), 2 Marco Caneira (Videoton)