Topligák

Bajnok a PSG, előzött a City, elszúrta a Real, megsérült Ronaldo

A Monaco döntetlenjével vált biztossá a PSG bajnoki címe a Ligue 1-ben, aligha nyer aranyat a Real Madrid.

A Real Madrid két pontra megközelíthette volna az éllovas Atléticót, de hiába vezetett Sergio Ramos szabadrúgásgóljával a Real Valladolid vendégeként, a hazai csapat a hajrában egyenlített, és otthon tartott egy pontot. A Blancók hátránya így négy egység, és ha a Matracosok vasárnap legalább annyi pontot szereznek, mint a Real és többet, mint a Barcelona, akkor ők a bajnokok. Ugyanakkor, ha a katalánok tartják a lépést az Atléticóval, és az utolsó fordulóban legyőzik Diego Simeone együttesét, akár az övék is lehet az aranyérem.

A Királyi Gárdából már a 9. percben le kellett cserélni a térdét fájlaló Cristiano Ronaldót, ez pedig semmiképp nem jó előjel számukra a szezon vége előtt.

Franciaországban a Monaco és a PSG is bajnokit játszott, és már előbbi mérkőzésén eldőlt, hogy utóbbié a bajnoki cím. A hercegségbeliek ugyanis csak döntetlent játszottak a Guingamppal, így hétpontos hátrányban maradtak a fővárosiak mögött, akik már a Rennes-nel szembeni vereség ellenére is ünnepelhetnek két fordulóval a szezon vége előtt.

Angliában a Manchester City bepótolta az Aston Villa elleni elmaradt mérkőzését, és bár a félidőben még 0-0-ra állt, végül 4-0-ra győzött. Ezzel megelőzte az eddigi első helyezett Liverpoolt, és ha vasárnap legalább egy pontot szerez a West Ham ellen, szintén bajnoki címet ünnepelhet.

 

2014-05-07;47,87,53