NB I szubjektív

Bronzban mért izgalmak - Videoton, vagy Ferencváros?

  • Göbölyös János

Folytatódott az OTP Bank Liga 2013-14-es idénye. Összeállításunkban a 27. forduló mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel.

Az izgalmak a Videoton és a Ferencváros párharcára koncentrálódnak, José Gomes és Thomas Doll különmeccset vív a bronzéremért

Mintha mi sem történt volna. Azon kívül, hogy az MTK két helyet előre lépett, megfagyott a tabella, a többiek akár át is aludhatták volna a hosszú hétvégét. Néhányan így is megtették, az otthon játszók közül csupán a Paks tudott nyerni, öten pedig nemhogy pontot, de gólt sem szereztek. Ilyen még nem volt ebben az idényben, gyanítom, a hátralévő három fordulóban sem lesz. A nagy hazai szürkeségben akadtak azért tónusbeli különbségek, Miskolcon legalább pariban volt egymással a két csapat, ugyanakkor hiába ikszeltek, a DVTK és a Haladás minden bizonnyal elbúcsúzhat dobogós álmaitól. Újpesten és Pápán mintha arról is lemondtak volna, hogy felébredjenek. Akkora homály lengte körül a vendéglátók játékát, ami az MTK-t és Debrecent is váratlanul érte, olyannyira, hogy meglepetésükben összesen kilenc gólt hagytak emlékbe. De ha már a pályaválasztók zömének magasnak bizonyult a szint, a színt azért kedvelte a mezőny. A negyvenhét sárga és hat piros lap azt jelzi, hogy a hajrára már nem csak az izmok, hanem az idegek is elfáradtak, hiába, szerény nívónál is lehet nagy a tét.

A kérdőjel viszont egyre kevesebb. A két kieső kiléte gyakorlatilag eldőlt. A Kaposvár hiába szedte össze magát tavasszal, és szerzett eggyel több pontot tíz forduló alatt, mint az őszi tizenhét játéknapon, a hátralévő három mérkőzése már nem oszt, nem szoroz. Számolgatni persze még lehet, nem kell hozzá einsteini elme, hogy kimatekozzuk a Rákóczi bent maradását, ám ennek nagyjából annyi az esélye, mint Véber Györgynek a közeljövőben a mezőkövesdi kispadra. Az újonc trénerét hétfőn este a csapat gyenge szereplése miatt menesztették, az utolsó három meccsre szóló jókívánságok tehát okafogyottá váltak, a vezetők nyilván úgy gondolkodtak, hogy az öt pontos hátrány ledolgozásához előnyt jelent majd az új arc, az új impulzus. Szerintem elkéstek, de úgy is fogalmazhatnék, hogy két héttel ezelőtt fél munkát végeztek, amikor a Rajczi-Vermes-Farkas trióval történt szerződésbontás helyett, vagy azzal párhuzamosan nem lépték meg az edzőváltást. Az utóbbi hetekben egyértelművé vált, hogy a korábban ezer fokon égő Véber már nem tudja motiválni a csapatot, a vereségek számának növekedésével fordított arányban csökkent a nyilatkozatainak súlya, aki látta és hallgatta a mérkőzések utáni értékelését, érzékelhette a habitusbeli különbséget. Az utódnak mindenesetre nincs sok veszítenivalója, akár főszereplő is lehet a hajrában. A Mezőkövesd találkozik még a Videotonnal és a Győrrel (csakúgy, mint a Kaposvár), azaz átrendezheti(k) a dobogót. A felvetés azonban inkább elméleti, az ugyanis még ebben a belterjessé vált magyar bajnokságban is nehezen elképzelhető, hogy az utóbbi két mérkőzésén öt-öt gólt termelő, a hétvégén stadionavatót játszó Loki az Újpest-Puskás Akadémia-Honvéd trió ellen hat pontnál kevesebbet szerezzen. Az ETO akkor sem érhet fel a csúcsra, ha - két DVSC-győzelmet feltételezve - mindhárom meccsét megnyeri, a gólkülönbsége ugyanis mínusz tizennyolc a hajdúságiakkal szemben. 

OTP BANK LIGA 2013-2014
Az érmes helyezésekben és a kiesésben érintettek hátralévő mérkőzései
HELYEZÉS, CSAPAT, PONT 28. forduló 29. forduló 30. forduló
  1. Debreceni VSC-Teva (56) Újpest FC (o) Puskás Akadémia FC (i) Honvéd (o)
  2. Győri ETO FC (53) Budapest Honvéd (o) Kaposvár i Rákóczi FC (i) Mezőkövesd-Zsóry (o)
  3. Videoton FC (48) Kaposvári Rákóczi FC (o) Mezőkövesd-Zsóry (i) Diósgyőri VTK (o)
  4. Ferencváros (48) Diósgyőri VTK (o) Szombathelyi Haladás (i) MVM Paks (o)
  5. Szombathelyi Haladás (45) MVM Paks (o) Ferencváros (o) Pécsi MFC-Matias (i)
  6. Diósgyőri VTK (43) Ferencváros(i) Pécsi MFC-Matias(o) Videoton FC (i)
12. Újpest FC (29) Debreceni VSC-Teva (i) KTE-Phoenix Mecano (o) Lombard Pápa (i)
13. Puskás Akadémia FC (28) MTK Budapest(i) Debreceni VSC-Teva (o) KTE-Phoenix Mecano (i)
14. MVM Paks (28) Szombathelyi Haladás (i) Lombard Pápa (o) Ferencváros (i)
15. Mezőkövesd-Zsóry (23) Pécsi MFC-Matias (i) Videoton FC (o) Győri ETO FC (i)
16. Kaposvári Rákóczi FC (19) Videoton FC (i) Győri ETO FC (o) MTK Budapest (i)

Az össznépi számtanóra tehát egyetlen forduló alatt leegyszerűsödött, ha valami eget rengető csoda(sorozat) nem történik, akkor Debrecenbe kerül az arany, Győrbe az ezüst, a Mezőkövesd és a Kaposvár meg a másodosztályba. Az izgalmak csupán a harmadik helyre, a Videoton és a Ferencváros párharcára korlátozódnak. A realitás az, hogy a fehérváriak lesznek a befutók, hiszen amíg ők a két kieső(jelölt) ellen meccselnek, addig a zöld-fehérekre a Haladás és a Paks vár. De az is benne van a pakliban, hogy a Diósgyőr lesz a döntőbíró, a borsodiak ugyanis mindkét bronzvárományoshoz ellátogatnak. Mindent összevetve, bár a 27. forduló alig hozott változást a tabellán, a mozdulatlanság ellenére a legfontosabb kérdések eldőltek. Az Európa Liga-indulás szempontjából a Magyar Kupa véghajrája kissé átírhatja a fenti képletet, hiszen például az Újpest hiába nyerné meg a sorozatot (vagy lenne második a bajnok Debrecen mögött), az UEFA-eltiltás miatt nem léphet ki a nemzetközi porondra.

De ez már egy másik történet. Ráadásul a tavaly nyári (le)szereplés tükrében jobban járunk, ha most még nem kezdünk el vele foglalkozni...  

OTP BANK LIGA 2013-2014
A 27. forduló eredményei
INFO   MVM PAKS-KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO 2-0 (2-0)
Paks, 600 néző. Vezette: Németh Ádám (Erős Gábor, Szpisják Zsolt)
Paks: Molnár P. – Heffler T., Fiola, Kovács G., Szabó J. – Bori, Kecskés, Könyves (Kiss T., 87.), Windecker, Bartha (Lázok, 90.), - Simon A. (Báló , 77.). Vezetőedző: Csertői Aurél. Cserepad: Csernyánszki, Kulcsár D., Éger, Báló, Lázok, Kiss T., Tököli. 
KTE: Polekszics – Póti, Karan, Varga R. (Gyagya, 46.), Farkas A. – Pekár, Eninful (Gréczi, 56.), Szavics (Pavicsevics, 72.), Vukaszovics, Szécsi - Bebeto. Vezetőedző: Bekő Balázs. Cserepad: Németh V., Gyagya, Nagy P., Leo, Balázs Zs. , Pavicsevics, Szécsi.
Gólszerző: Könyves (9.), Simon A. (11.)
Sárga lap: Windecker  (42.), Heffler T.  (54.), ill. Vukaszovics (25.), Bebeto (55.), Karan (67.)
 
INFO   BUDAPEST HONVÉD FC-VIDEOTON FC 0-1 (0-1) 
Bozsik Stadion, 500 néző. Vezette: Solymosi Péter (Berettyán Péter, Kelemen Attila)
Honvéd: Kemenes – Baráth, Ignjatovics, Lovrics, Alcibiade - Kapacina (Csábi, 61.), Hidi, Vécsei - Prosser (Daud, 56.), Bobál G. (Mensah, 86.) - Job. Megbízott edző: Simon Miklós. Cserepad: Czuczi, Bobál D., Botka, Zsivanovics, Csábi, Daud, Mensah. 
Videoton: Calatayud – Brachi, Vinícius, Juhász, Stopira – Álvarez (Lupeta, 88.), Caneira, Sándor Gy. (Haraszti, 69.), Vítor Gomes, Oliveira (Nildo , 58.) - Nikolics N. Vezetőedző: José Gomes. Cserepad: Tujvel, Mamadu, Gyurcsó, Haraszti, Kovács I., Nildo, Lupeta.  
Gólszerző: Stopira (43.)
Sárga lap: Baráth (55.), Hidi (75.), Lovrics (87.), ill. Sándor Gy. (30.), Oliveira (55.), Nildo (80.), Calatayud (90.), Lupeta (92.)
 
INFO   ÚJPEST FC-MTK BUDAPEST 0-4 (0-1) 
Szusza Ferenc Stadion, 1601 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Tóth II Vencel, Albert István)
Újpest: Dmitrovics – Nagy J., Heris, Juanan, Ngawa – Tshibuabua (Simon K., 46.), Vasziljevics, Koszovics (Kabát , 59.), Balogh B., Suljics (Proesmans, 82.) - Zamostny. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics. Cserepad: Balajcza, Ligot, Litauszki, Sagna, Simon K., Proesmans, Kabát.   
MTK: Hegedüs L. – Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Fejes (Poór , 46.) – Vass P. (Eppel, 84.), Pölöskei Zs., Kanta J., Vass Á., Horváth Zs. (Bese, 78.) -Torghelle. Vezetőedző: Garami József. Cserepad: Groppioni, Kelemen, Poór, Rodenbücher, Bese, Frank, Eppel.  
Gólszerző: Nagy J. (6., öngól), Vass Á. (57.), Kanta J. (77., 11-esből), Torghelle (88.)
Sárga lap: Heris (22.), ill. Kanta J. (27.)
Piros lap: Heris (76., második sárga lap)
 
INFO   KAPOSVÁRI RÁKÓCZI-PÉCSI MFC-MATIAS 0-2 (0-0)
Kaposvár, 1300 néző. Vezette: Iványi Zoltán (Lémon Oszkár, Király Krisztián)
Kaposvár: Antal B. – Okuka, Bank, Lebbihi, Mulemo - Florean, Coroian (Murai , 69.), Balázs B.,  Bőle - Kink (Böjte, 77.), Firtulescu (Diallo, 46.). Vezetőedző: Selymes Tibor. Cserepad: Rusák, Hadaró, Mbemba, Dominics, Böjte, Diallo, Murai.
PMFC: Gőcze – Nagy J., Romics, Balogh B., Mohl - Kővári (Rácz, 81.), Wittrédi (Frőhlich, 77.), Horváth A., Márkvárt , Szatmári L. - Pölöskey P.(Városi, 69.). Vezetőedző: Lőrincz Emil. Cserepad: Helesfay, Lantos, Beke, Bailo, Városi, Frőhlich, Rácz. 
Gólszerző: Kővári (61.), Mohl (76., 11-esből)
Sárga lap: Coroian (21.), Balázs B. (29.), Bőle (70.), Böjte (86.), Mulemo (89.), Lebbihi (90.), ill. Balogh B. (30.), Mohl (56.)
Piros lap: Bank (75. )
 
INFO   MEZŐKÖVESD-ZSÓRY-FERENCVÁROS 0-1 (0-1)
Mezőkövesd, 4500 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Bozó Zoltán, Varga II Gábor)
Mezőkövesd: Horváth T. - Hegedűs Cs., Szalai V. (Takács P., 46.), Velicky, Fótyik - Dobos (Harsányi, 46.), Bognár I., Hegedűs D., Melczer V. - Menougong, Sárközi (Kiss M. , 71.). Vezetőedző: Véber György. Cserepad: Szántai, Kiss M., Takács P., Olasz, Harsányi, Balajti, Sigér.
FTC: Dibusz – Besics, Mateos, Pavlovics, Jovanovics – Jenner (Holman, 85.), Csukics, Leonardo (Böde, 92.), Gyömbér, Somália (Bönig, 90.) - Busai (Böde, 79.). Vezetőedző: Thomas Doll. Cserepad: Kunsági, Bönig, Laczkó, Nagy D., Holman, Böde, Péter.  
Gólszerző: Busai (29.)
Sárga lap: Dobos (29.), Hegedűs D. (31.), Velicky (32.), Fotyik (37.), Hegedűs Cs. (67.), Takács P. (77.), ill. Pavlovics (25.), Mateos (50.), Jenner (80.)
Piros lap: Menougong (84. ), ill. Pavlovics (84., második sárga lap)
 
INFO   PUSKÁS AKADÉMIA FC-GYŐRI ETO FC 0-1 (0-0) 
Pancho Aréna, 3623 néző. Vezette: Németh Ádám (Varga Zsolt, Farkas Balázs)
Puskás Akadémia: Hajdúch - Szélesi, Vaszicsku, Szekeres, Nagy Zs. - Czvitkovics (Szakály D., 64.), Tóth I B., Polonkai (Berki, 78.), Tóth II B., Denkovics - Tischler (Lencse , 69.). Vezetőedző: Benczés Miklós. Cserepad: Somodi, Aposztolopulosz, Guaru, Szakály D., Gallardo, Berki, Lencse. 
Győr: Kamenár – Wolfe, Lipták, Lang, Dinjar – Kamber, Pátkai, Kalmár (Trajkovics , 83.) - Varga R., Strestík (Burgos, 90.), Andrics (Dudás, 79.). Vezetőedző: Horváth Ferenc. Cserepad: Pogacsics, Svec, Völgyi, Trajkovics, Burgos, Dudás, Had. 
Gólszerző: Kalmár (59.) 
Sárga lap: Tóth II B. (3.), Denkovics (29.), Szekeres A. (83.), ill. Pátkai (47.), Lipták (63.), Kalmár (68.)
 
INFO   DIÓSGYŐRI VTK-SZOMBATHELYI HALADÁS 1-1 (1-1)
Diósgyőr, 5000 néző. Vezette: Erdős József (Ring György, Kispál Róbert)
DVTK: Rados – William Alves, Vadász, Debreceni, Husics – Barczi (Futács, 46.), Kosztics, Egerszegi, Gosztonyi - Bacsa (Augusto, 73.), Grumics (Marjanovics, 84.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics. Cserepad: Rajics, Kádár, Vági, Nikházi, Marjanovics, Futács, Augusto.
Haladás: Rózsa – Schimmer, Dvorschák, Guzmics, Tóth P. (Devecseri, 46.) – Szakály A. (Gyurján, 73.), Fehér Z., Nagy I G., Iszlai, Halmosi - Medgyes (Hrepka, 55.). Vezetőedző: Artner Tamás. Cserepad: Gyűrű, Devecseri, Németh M., Gyurján, Hrepka.
Gólszerző: Kosztics (17.), ill. Dvorschák (32.)    
Sárga lap: Grumics (18.), Kosztics (39.), Augusto (79.), ill. Tóth P. (18.), Halmosi (43.), Guzmics (72.)
Piros lap: Halmosi (93., második sárga lap)
 
INFO   LOMBARD PÁPA-DEBRECENI VSC-TEVA 1-5 (1-1)   PROTIPP
Perutz Stadion, 1500 néző. Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Becséri Gergely)
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Csizmadia, Struhár, Présinger (Marics, 58.) – Nagy S., Németh M., Eszlátyi (Kulcsár K., 78.), Sekour - Kenesei (Király , 77.), Griffiths. Vezetőedző: Tóth Bálint. Cserepad: Markek, Jagodics, Nagy T., Orosz, Kulcsár K., Király, Marics. 
DVSC: Novakovics – Brkovics, Máté P., Mészáros, Korhut – Bódi, Mihelics (Vadnai, 75.), Zsidai, Szakály P. - Kulcsár T. (Seydi, 73.), Sidibe (Volas , 90.). Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Verpecz, Ludánszki, Bernáth, Vadnai, Tisza, Volas, Seydi.
Gólszerző: Griffiths (43.), ill. Sidibe (40., 54., utóbbi 11-esből), Mihelics (46.), Seydi (87., 89.)
Sárga lap: Nagy S. (51.), Struhár (61.), ill. Szakály P. (34.)
Piros lap: Tóth G. (73.)
OTP Bank Liga 2013-2014
Mesteri mondatok
A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is, ezekből szemezgettünk.

Csertői Aurél (Paks): ,,Semmiképpen sem érezhetjük magunkat biztonságban, ami ma öt pont, az holnap lehet, hogy csak kettő. Az összes mérkőzést be kell húznunk, ha kiszámoljuk, csak akkor tudunk bentmaradni". 

Bekő Balázs (Kecskemét): ,,Nem számítottam arra, hogy húsz percig Csipkerózsika-álmot alszunk, és csak utána pörgünk fel". 

Simon Miklós (Honvéd): ,,Most csapatot láttam a pályán, ami az elmúlt meccseken nem biztos, hogy így volt".

Nebojsa Vignjevics (Újpest): ,,A felelősségem nekem is megvan az eredményekben, kedden a kupavisszavágón egy sokkal harcosabb csapatra lesz szükség, ehhez keresem az öltözőben az embereket". 

Garami József (MTK): ,,Valami azt súgja, hogy kedden a mostani meccsnél sokkalta nehezebb összecsapás vár ránk...A fölényes győzelmünkkel alaposan felbőszítettük az Újpestet – de ne legyen igazam..."

Véber György (Mezőkövesd): ,,Köszönöm az utolsó három mérkőzésre szóló jókívánságokat. Úgy érzem magam, mint az óvodás gyerek, aki ügyeskedik és megsimogatják a fejét". 
Thomas Doll (Ferencváros): ,,Sajnálom a kiállítást, mert Pavlovicsot meglökték, beszéltem vele, ő nem csinált semmit". 

Benczés Miklós (Puskás Akadémia): ,,Nem tudok elmenni szó nélkül egy jelenet mellett. A meccs végén volt egy kezezés a tizenhatoson belül. Nem hiszem, hogy mérlegelni kellett volna, eltalálta a kezét a labda, ennyi. A múlt héten a Vidi ellen egy ugyanilyenért ítéltek büntetőt ellenünk hazai pályán, most mi nem kaptuk meg. Hozzáteszem, hogy Diósgyőrben a hazai csapat két tizenegyest lőhetett ellenünk, és akkor is Németh Ádám vezetett". 

Horváth Ferenc (Győr): ,,Üzenem a Debrecennek, ha csak egy napig is, de ugyanannyi a pontunk, és a nyomában vagyunk..Hogy mi a véleményem Lipták szólójáról? Ez benne van a játékosban, jót mosolyogtam rajta a kispadon, a csele pedig tipikus Zidane volt".

Selymes Tibor (Kaposvár): ,,Szerintem ilyen gyenge mérkőzést még nem produkált ez a csapat. Nagyon sajnálom, de kiestünk, jövőre vár ránk a másodosztály". 
Tomiszlav Szivics (Diósgyőr): ,,Tényleg jól játszottunk, de ezek az emberek tényleg nem hagyták, hogy nyerjünk. És nem véletlenül, mindenki tudja, kinek legjobb ez az eredmény...Nem akarok többet mondani, ilyenkor, amikor az ember még nem nyugodt, könnyen bele tud lendülni...de annyira látványos volt. A gólt nem adta meg, pedig gól volt, minden apróságot lefújt, és nem először tették ezt Miskolcon. Akkor mondják meg, hányadik kell lennünk és akkor nem izgulunk. Ha Gosztonyi szabálytalankodott a gólnál, akkor miért nem egyből fújta le a bíró? Ez az én kérdésem. Utána meg volt még vagy száz példa és nem először. És utána engem büntetnek...meddig fog ez menni???" 
Forrás: MTVA, Sport TV, csakfoci.hu, nso.hu, boon.hu, pmfc.hu
144894
2014-05-09;212
2014-05-10;212
2014-05-11;212
OTP BANK LIGA 2013-2014
A góllövőlista állása
16 gólos: SIMON ATTILA (Paks), NIKOLICS NEMANJA (Videoton)
14 gólos: Radó András (Haladás), Lencse László (Puskás Akadémia)
12 gólos: Koller Krisztián (Pécs)
10 gólos: Ibrahima Sidibe (Debrecen), Böde Dániel (Ferencváros)
9 gólos: Tischler Patrik (Puskás Akadémia)
8 gólos: Dalibor Volas (Debrecen), Kulcsár Tamás (Debrecen), Bacsa Patrik (Diósgyőr), Kanta József (MTK), Georges Griffiths (Pápa), Zé Luis (Videoton)
7 gólos: Szakály Péter (Debrecen), Futács Márkó (Diósgyőr), Ayub Daud (Honvéd), Torghelle Sándor (MTK, Videoton), Simon Krisztián (Újpest)
6 gólos: Nemanja Andrics (Győr), Halmosi Péter (Haladás), George Menougong (Mezőkövesd), Kabát Péter (Újpest)
5 gólos: Pátkai Máté (Győr), Tarmo Kink (Kaposvár, Győr), Harsányi Zoltán (Mezőkövesd), Lazar Arszics (Pápa), Pölöskei Zsolt (MTK), Dusan Vasziljevics (Újpest)
4 gólos: Selim Bouadla (Debrecen), Nikházi Márk (Diósgyőr), Zoran Kosztics (Diósgyőr), Julian Jenner (Ferencváros), Somália (Ferencváros), Gyömbér Gábor (Ferencváros), Leonardo (Ferencváros), Leandro Martínez (Győr), Rudolf Gergely (Győr), Varga Roland (Győr), Marek Strestík (Győr), Fehér Zoltán (Haladás), Vécsei Bálint (Honvéd), Gréczi Gábor (Kecskemét), Vladan Szavics (Kecskemét), Melczer Vilmos (Mezőkövesd), Bartha László (Paks), Könyves Norbert (Paks), Kenesei Krisztián (Pápa), Pölöskey Péter (Pécs), Kővári Róbert (Pécs), Mohl Dávid (Pécs), Lázár Bence (Újpest), Bavon Tshibuabua (Újpest), Kleinheisler László (Videoton), Arturo Álvarez (Videoton).
3 gólos: Bódi Ádám (Debrecen), Gosztonyi András (Diósgyőr), Holman Dávid (Ferencváros), Ulysse Diallo (Ferencváros), Busai Attila (Ferencváros), Lipták Zoltán (Győr), Vernes Richárd (Honvéd), Hidi Patrik (Honvéd), Ivan Lovrics (Honvéd), Filip Holender (Honvéd), Borisz Zsivanovics (Honvéd), Adrian Markus (Kaposvár), Waltner Róbert (Kaposvár), Thian Khaly Iyane (Kaposvár), Balajti Ádám (Mezőkövesd), Orosz Márk (Pápa), Miroszlav Grumics (Pécs), Szatmári Lóránd (Pécs), Jarmo Ahjupera (Újpest), Gyurcsó Ádám (Videoton),
2 gólos: Korhut Mihály (Debrecen), Zsidai László (Debrecen), Tisza Tibor (Debrecen, Diósgyőr), Máté Péter (Debrecen), L'Imam Seydi (Debrecen), Rene Mihelics (Debrecen), Barczi Dávid (Diósgyőr), Mohamadou Abdouraman (Diósgyőr), Gohér Gergő (Diósgyőr), Elek Ákos (Diósgyőr), David Mateos (Ferencváros), Nikola Trajkovics (Győr), Rafe Wolfe (Győr), Djordje Kamber (Győr), Kalmár Zsolt (Győr), Németh Márió (Haladás), Ugrai Roland (Haladás, Ferencváros), Edixon Perea (Honvéd), Alekszandar Ignjatovics (Honvéd), Iulian Petrache (Kaposvár), Balázs Benjámin (Kaposvár), Rajczi Péter (Kecskemét), Forró Gyula (Kecskemét), Leo (Kecskemét), Balázs Zsolt (Kecskemét), Bebeto (Kecskemét), Szalai Vilmos (Mezőkövesd), Bognár István (Mezőkövesd), Bese Barnabás (MTK), Varga Szabolcs (MTK), Horváth Zsolt (MTK), Vass Patrik (MTK), Heffler Tibor (Paks), Windecker József (Paks), César Quintero (Pápa), Goran Marics (Pápa), Eszlátyi István (Pápa), Frőhlich Roland (Pécs), Danijel Romics (Pécs), Czvitkovics Péter (Puskás Akadémia), Filip Sztaniszavljevics (Újpest), Litauszki Róbert (Újpest), Juhász Roland (Videoton), Paulo Vinícius (Videoton), Haraszti Zsolt (Videoton, Puskás Akadémia), Nildo Petrolina (Videoton)
1 gólos: Ferenczi János (Debrecen), Horváth Zoltán (Debrecen), Dombi Tibor (Debrecen), Dusan Brkovics (Debrecen), Ludánszki Bence (Debrecen), Lázár Pál (Debrecen), Vadnai Dániel (Debrecen), Senad Husic (Diósgyőr), William Alves (Diósgyőr), Kádár Tamás (Diósgyőr), Augusto Batioja (Diósgyőr), Jack Tuijp (Ferencváros), Arsenio Valpoort (Ferencváros), Józsi György (Ferencváros), Lázok János (Győr), Völgyi Dániel (Győr), Koltai Tamás (Győr), Rok Kronaveter (Győr), Nagy I Gábor (Haladás), Gyurján Bence (Haladás), Guzmics Richárd (Haladás), Hrepka Ádám (Haladás), Dvorschák Gábor (Haladás), Raffaele Alcibiade (Honvéd), Nagy Gergő (Honvéd), Prosser Dániel (Honvéd), Bojan Vrucina (Kaposvár), Stjepan Babic (Kaposvár), Andrei Coroian (Kaposvár), Borisz Bulajics (Kecskemét), Sidoine Oussou (Kecskemét), Mogyorósi József (Kecskemét), Koszó Balázs (Kecskemét), Nagy Patrik (Kecskemét), Gyagya Attila (Kecskemét), Póti Krisztián (Kecskemét), Marko Vukaszovics (Kecskemét), Barry Pato (Kecskemét), Varga Róbert (Kecskemét), Szécsi Márk (Kecskemét), Henri Eninful (Kecskemét), Simon András (Kecskemét), Darko Pavicsevics (Kecskemét), Olasz Dénes (Mezőkövesd), Petneházi Márk (Mezőkövesd), Linas Pilibaitis (Mezőkövesd), Ladányi Tibor (MTK), Fejes András (MTK), Batik Bence (MTK), Eppel Márton (MTK), Dragan Vukmir (MTK), Vass Ádám (MTK), Báló Tamás (Paks), Kovács Gábor (Paks), Nagy Olivér (Paks), Délczeg Gergely (Paks), Szabó János (Paks), Présinger Ádám (Pápa), Csizmadia Csaba (Pápa), Nagy Tamás (Pápa), Eke Uzoma (Pécs), Márkvárt Dávid (Pécs), Fodor Ferenc (Pécs), Vaszicsku Gergő (Puskás Akadémia), Uros Nikolics (Puskás Akadémia), Francisco Gallardo (Puskás Akadémia), Margitics Andor (Puskás Akadémia), Szekeres Adrián (Puskás Akadémia), Tóth II Balázs (Videoton, Puskás Akadémia), Szakály Dénes (Puskás Akadémia), Juanan González (Újpest), Loic Nego (Újpest), Nebojsa Kosovics (Újpest), Balogh Balázs (Újpest), Sándor György (Videoton), Kovács István (Videoton), Vítor Gomes (Videoton), Filipe Oliveira (Videoton), Stopira (Videoton)
Öngól: Ramajo Mateos (Ferencváros), Jánvári Gábor (Kaposvár), Stjepan Babics (Kaposvár), Kovács Olivér (Kaposvár), Marko Vukaszovics (Kecskemét), Fotyik Dominik (Mezőkövesd), Kálnoki Kis Dávid (MTK), Szabó János (Paks), Nagy Tamás (Pápa), Jaszmin Mecsinovics (Pápa), Peter Struhar (Pápa), Vaszicsku Gergő (Puskás Akadémia), Juanan González (Újpest), Nagy János (Újpest), 2 Marco Caneira (Videoton)
  • Pro
    Tomihmv
    2014. május 1., Csütörtök 11:24

    Magyarország OTP Bank Liga | Lombard-Debrecen

    2014. május 4., Vasárnap 18:30
    • Ország:Magyarország
    • Fogadás típusa:3Way
    • Tipp:Debrecen wins
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.70
    • Eddig éri meg:1.6
    • Tét:5
    • INDOKLÁS:

      Ég és föld van a két csapat között, hiszen a Pápa a tabella vége felé található, míg a Debrecen az éllovas. A hazaiak már nem küzdenek semmiért, elérték céljukat, hiszen borítékolható, hogy bennmaradnak az első osztályban. Ennek köszönhetően kicsit le is eresztettek, simán kikaptak a Győrtől, majd az MTK otthonában is. Ezzel szemben a Lokinak a hátralévő mérkőzéseit meg kell nyernie ahhoz, hogy bajnok legyen, hiszen az ETO ott lohol a nyakában, mivel csak három pont a lemaradása a Győrnek a Debrecennel szemben. Múlt héten a stadionbúcsúztatón a piros-fehérek parádés játékkal 5-0-ra kiütötték a Kecskemétet, amivel megszakították a rossz sorozatukat.

      Úgy gondolom, hogy vasárnap a lényegesen erősebb, jobb formában lévő Loki nem fog hibázni, és magabiztosan legyőzi a Pápát, amivel megerősíti vezetőpozícióját.

    • Eredmény:

      1 - 5( 1 - 1)

    • kimenetel
      Nyereség
    • 3.50