Nemzetközi foci

Ramos, Reus vagy Courtois - ki volt április legjobbja?

Szokásunkhoz híven ezúttal is szétnéztünk az európai topligákban. Nézzük, a hatharom.com szerint melyik három játékos vitte a prímet az elmúlt időszakban, és közülük ki volt április legjobbja!

A válogatás objektív és szubjektív elemeket is tartalmaz, véleményeiteket várjuk a cikk alatti hozzászólásban és fórumunkban is. A legjobb európai játékosokat válogatjuk össze szubjektív listánkban. Nézzük, áprilisban kik fértek fel dobogónkra!

Ramos volt a Real vezére - Fotó: AFP

Sergio Ramos

A Real Madrid bekkje rendkívül érett teljesítménnyel segítette csapatát az elmúlt hetekben, Carlo Ancelotti a világ legjobb védőjének nevezte a Bayern München elleni visszavágó után. Hogy ki a legjobbak között az első, nem tisztünk eldönteni, ugyanakkor tény, hogy a korábban sokszor balhés, a piros lapokkal szoros barátságot ápoló Ramos immár megkérdőjelezhetetlenül a szűk elitbe tartozik posztján. A Bayern elleni BL-elődöntőben világklasszis teljesítménnyel rukkolt elő, az 1-0-ra megnyert első meccs után Münchenben továbbfejelte a királyi gárdát. A Real áprilisi hat bajnoki és BL-mérkőzésén ötször nem kapott gólt, a két kapuson kívül ebben a védelem főnökének is nagy érdemei vannak. A csapatkapitány Casillas helyetteseként Ramos valódi vezére a blancóknak, ez különösen a Real Sociedad (4-0) és a Barcelona elleni bajnokin és a Barcelona elleni kupadöntőn (2-1) tűnt ki - kiemelném, hogy ezeken a találkozókon Cristiano Ronaldo hiányzott.

Sergio Ramos (Real Madrid)
Primera División & Bajnokok Ligája
mérkőzés 6
gól/assziszt 3/1
szerelések meccsenként 1.5
labdaszerzés meccsenként 1.8

Reust élklubok vinnék a nyáron - Fotó: AFP

Marco Reus (Borussia Dortmund)

A német válogatott támadó repítette áprilisban a BVB-t, csapata négy Bundesliga-mérkőzésén eredményes volt, neki is köszönhetően a csapat bebiztosította az ezüstérmet a Schalke előtt. A BL-ben egymaga visszahozta a Dortmund reményeit a Real Madrid elleni negyeddöntő-visszavágón, végül a fekete-sárgák nem tudták kiharcolni a hosszabbítást. A hamarosan 25 éves Reust 2012-ben 17 millió euróért vásárolta meg a Dortmund a Mönchengladbachtól, most 40 millió eurót ér. Aligha tudja megtartani a nyáron Jürgen Klopp, a sokoldalú támadó lehet az újjáépülő Barcelona (esetleg a Manchester United) egyik pillére, de a PSG is érdeklődik iránta.

Marco Reus (Borussia Dortmund)
Bundesliga & Bajnokok Ligája
mérkőzés 6
gól/assziszt 6/4
kulcspasszok meccsenként 4
sikeres cselek meccsenként 3

22 évesen a világ egyik legjobbja - Fotó: AFP

Thibaut Courtois

Az Atlético Madrid kapusa egy hét múlva ünnepli 22. születésnapját, de zsenge kora ellenére már (jó ideje) a legjobbak közé tartozik posztján. Diego Simeone gárdája a szezon legnagyobb meglepetéscsapata, nemhogy nem fogyott el a véghajrára, hanem hajszálra van a bajnoki címtől Spanyolországban, és döntőbe jutott a Bajnokok Ligájában. Úgy tűnik, az április volt a kulcspont a madridiak szezonjában, a BL negyeddöntőjében kiejtették a Barcelonát, az elődöntőben a Chelsea-t, a La Ligában zsinórban négy győzelmet arattak (összesen kilencnél járnak). Diego Costa és a többiek mellett a kőkemény védelemnek, és a kapus Thibaut Courtois-nak köszönhető a zseniális menetelés. A külsőre egy nyakigláb kamaszfiúnak tűnő portás keze anyaegyesülete, a Chelsea ellen sem remegett meg, hihetetlen védést mutatott be John Terry fejesénél és Eden Hazard helyzeténél a visszavágón. Borítékolhatóan a nyár nagy átigazolási sagája lesz az övé.

Thibaut Courtois (Atlético Madrid)
Primera División & Bajnokok Ligája
mérkőzés 8
ebből kapott gól nélküli mérkőzés 6
védések meccsenként 1.72
meccsenként kapott gól 0.57
Április legjobb játékosa a hatharom.com szerint: Sergio Ramos.

 


Három gól és egy gólpassz, elévülhetetlen érdemek a BL-döntő kiharcolásában, a három évvel ezelőtti döntővel ellentétben most nem a kupa összetörésével, hanem a Király Kupa-döntőn nyújtott remek játékkal vétette észre magát. Nálunk Sergio Ramos volt a legjobb áprilisban.

 

Természetesen kíváncsian várjuk a Ti véleményeiteket is, szerintetek ki volt a legjobb az esztendő negyedik hónapjában?

Ki volt a hónap legjobb európai játékosa áprilisban?x;