Női kézilabda BL

A kevésből a Buducsnoszt szerezte a több gólt, hosszabbítás után jutott döntőbe

A Buducsnoszt Podgorica hosszabbítás után 22-20-ra legyőzte a Vardar Szkopjét az MVM EHF Final Four második elődöntőjében, így bejutott a vasárnapi fináléba, ahol a Győri Audi ETO KC-val találkozik.

Dalby és Djokics nagy csatát vívott a labdáért - Fotó: AFP

Már a bemutatásnál eldőlt, hogy a magyar publikum mely csapat mellé teszi le a voksát. Nem mintha az előzmények ismeretében ez bárki számára kérdés lett volna, de a Buducsnoszt játékosait olyan füttykoncert fogadta, amit női kézilabdameccsen ritkán hallani. A Görbicz Anitát szándékosan lefejelő Milena Knezsevics egyelőre megúszta a gyűlöletáradatot, az elődöntőn még a felháborítóan rövid, kétmeccses eltiltását töltötte, de vasárnap már ő is élvezheti majd a magyar szurkolók vendégszeretetét.

Ami a játéktéren történteket illeti, az első félidő második felében a Vardar negyedórán keresztül nem tudott a kapuba találni. A macedónok szerencséjére a Buducsnosztnak is volt egy közel tíz perces gólcsendje, így a küzdelmes, mindössze tizenhét gólt hozó harminc perc végén a montenegróiak vezettek (6-11). A második félidő is szoros eredményt hozott, az aréna buzdítása mellett Andrea Lekicsék tartották a lépést, a podgoricaiak pedig egyre inkább zavarba jöttek előnyük csökkenésével. A Győr számára mindenképp pozitív, hogy idegőrlő volt a hajrá, egyik fél sem tartalékolhatott, a Vardar 16-16-nál, három perccel a vége előtt érte utol riválisát. Indira Kastratovics rosszkor, egy gyönyörű átlövésgól előtt, Dragan Adzsics viszont jókor, egy belemenést megelőzően kért időt, de újabb gól már nem született, jöhetett a hosszabbítás.

A kétszer öt perces ráadás első felét a Buducsnoszt bírta jobban, három góllal elhúzott, de a Vardar innen is visszakapaszkodott (20-20). Az utolsó másodpercekben az újboli egyenlítésért támadtak a macedónok, de Lekics belement ellenfelébe, így a kék-fehérek eldöntötték a meccset. 22-20

Vasárnap 17 órától Győr-Buducsnoszt döntőt rendeznek tehát, melyről a hatharom.com percről percre frissülő szöveges közvetítés formájában számol be.

MVM EHF Final Four
elődöntő
WHC Vardar SCBT-ZRK Buducsnoszt 20-22 (6-11, 16-16, 17-20)
Góldobók: Lekics 6, Pineau 5, Nikolics 3, Dembélé 2, Djokics 2, Hmirova 1, Radicsevics 1 illetve Neagu 6, Cvijics 5, Mehmedovics 5, Dalby 3, Petrovics 2, Byzdra 1
 
Korábban:
Győri Audi ETO KC-FC Midtjylland 29-26 (16-11)
 
A vasárnapi program
a 3. helyért
14:30: WHC Vardar SCBT-FC Midtjylland
 
döntő
17:00: ZRK Buducsnoszt-Győri Audi ETO KC