Bajnokok Ligája

Nem jó a helyzet a Bayernnél - Beckenbauer

A Real Madrid 4-0-ra nyert a Bayern München otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján és 5-0-s összesítéssel bejutott a fináléba.

Robben figyeli a madridi ünnepet - fotó: AFP

A Real Madrid játékosai szinte egy emberként a csapatmunkát emelték ki, úgy vélték, megérdemelten jutottak tovább a Bayern München ellen.

Cristiano Ronaldo: "Megérdemelten jutottunk a döntőbe, jó volt a csapatszellem. Élvezzük a sikert és nagyon várjuk a finálét. Négy éven át folyamatosan elbuktuk az elődöntőket, de most tényleg megérdemelten kerültünk be. A Bajnokok Ligája rajtja óta lépésről lépésre, meccsről meccsre haladtunk. A döntő mindig nehéz dolog, nem érdekel, ha a korábbi edzőnkkel, José Mourinhóval, vagy valaki mással kerülünk szembe. A hazámban lesz a döntő és én nyerni akarok."

Pepe: "Ancelotti folyamatosan azt mondta nekünk, hogy nyerni fogunk Münchenben. Óriási önbizalommal játszottunk, hittünk magunkban és a tudásunkban. Nem kaptunk gólt a Bayern ellen, amihez nem csak egy játékosra, hanem óriási csapatmunkára volt szükség."

Xabi Alonso: "Sajnálom, hogy nem lehetek ott a döntőben, de remélem a csapattársaim megnyerik és én soha nem fogom elfelejteni. Nem éreztem igazságosnak a lapot, szerintem nem volt fair. A Bayern elleni két győzelmünk elismerésre méltó, nem sok lehetőséget engedtünk nekik, különösen a visszavágó volt tökéletes. Remélem, tényleg győzni fogunk a döntőben, mert a szurkolók már régóta várnak a sikerre."

Sergio Ramos: "Nagyon szerencsés voltam, hogy két gólt szereztem, rendkívül értékesnek tartom, hiszen fontos meccsen szereztem. Persze ennél jóval fontosabb volt a csapatmunka és a továbbjutás. Fizikális, kemény meccset játszottunk, mindenki szívét-lelkét adta a győzelemért. Valóra vált az álmunk, bejutottunk a döntőbe. Olyan eredményt értünk el, amit reméltünk, most pedig a trófeát vesszük célba."

A Bayern München vezetősége természetesen csalódottan értékelt, különösen Franz Beckenbauer véleménye elgondolkodtató, aki szerint hetek óta rossz formában volt a csapat.

Franz Beckenbauer (a Bayern tiszteletbeli elnöke): Nem jó a helyzet a Bayernnél, de ezt hetek óta tudjuk. Óriási a csalódás a kiesés miatt. Az augusztusi rajt óta maximális koncentrálással játszott a csapat, ám néhány hete minden megváltozott. Lanyhult a figyelem, gyengült az összpontosítás."

Karl-Heinz Rummenigge (a Bayern elnöke): "Nincs mit mondani erről a meccsről, a Real Madrid egyértelműen fölénk nőtt. Igazi katasztrófa ért minket. Rendkívül tekintélyes edzőnk van és habár súlyos vereséget szenvedtünk, nem fogunk mindent megkérdőjelezni."

[1689203] 2014-04-29 20:45:00 Bayern München - Real Madridx
[1689203] 2014-04-29 20:45:00 Bayern München - Real Madridx;