NB I szubjektív

Rémálom - Forma 1-en elaludni, NB I-re ébredni

  • Göbölyös János

Folytatódott az OTP Bank Liga 2013-14-es idénye. Összeállításunkban a 26. forduló mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel.

Marco Rossi is feladta, az idióták örülhetnek...Fotó: nso.hu - Fuszek Gábor

Paulo Sousa, Ricardo Moniz, Marco Rossi, José Gomes. Mi a közös bennük? Edzők. Hogy jók, vagy rosszak, arra kategorikus választ nem lehet adni, még akkor sem, ha a futballszakmában kizárólag a teljesítmény számít. Lehet valaki szimpatikus, sármos és jópofa, ha nincs eredmény, kikezdik, kiutálják, kirúgják. Árnyalatnyi különbségek persze vannak, az önkritikusabbak felajánlják a lemondásukat, vagy maguk dobják be a törülközőt, a kitartóbbak, a számítók a végsőkig várnak és a tulajdonosra hagyják a döntést. Köztes megoldásként szóba jöhet a közös megegyezés (jut is, marad is...), a lényeg minden esetben ugyanaz, előbb, vagy utóbb (korán, idejében, vagy későn) odébbállnak. A fenti úriemberek sem kerülhették el a sorsukat, az pedig, hogy Magyarországon dolgoztak, csak felgyorsította a folyamatot. Gomes esetében nem beszélhetünk ugyan múlt időben, de hát éppen tőle tudjuk, hogy jelenleg nincs nálunk jövője. Hogy visszatérnek-e még valaha hozzánk, arra nagy tétben nem érdemes fogadni, talán valamikor ellenfélként, mint ahogyan ezt Sousa tette, ami azóta is fájó emlék a győriek számára...

Ők négyen, bár más-más futballkultúrából érkeztek, csak idő kérdése volt, meddig mozognak otthonosan a miénkben. Két évnél tovább egyikőjük sem bírta. Pedig alkothattak (volna) kedvükre, válogathattak az általuk jónak tartott légiósok között, a szurkolók hamar elfogadták őket, már-már rajongtak értük, abban bíztak, hogy az ő szemléletük, felkészültségük színt visz a nagy magyar szürkeségbe. Aztán valahogy elhalványult a fényük, egy-egy lángoló periódus után kialudt a tűz, megfagyott körülöttük a levegő. Pedig a klubjuk lehetőségeihez mérten megkaptak szinte mindent, a két portugál talán többet is annál, mint amennyi egyébként az eredmények alapján járt volna. A Videoton Európa-Liga menetelése volt a csúcs, ami természetesen Sousa érdeme, ám ez a siker sem volt elegendő ahhoz, hogy maradjon. Moniz kapcsán nyilván említést érdemel Akeem Adams tragédiája, a sajnálatos esemény és a távozása közötti időszak azonban nem csupán lelki, hanem szakmai terhet is jelentett számára, amit sem ő, sem pedig a szurkolók nem tudtak elviselni. Gomes a legnagyobb talány. Tavaly az év edzőjévé választották a csapat(kapitány)ok, annak ellenére, hogy sem bajnokságot, sem pedig kupát nem nyert. Azt is elnézték neki Fehérváron, hogy csapatával együtt megbukott az EL-selejtezőben, hittek benne, mert határozottan kijelentette, a Videotonnak ebben az idényben itthon mindent meg kell nyerni. Az ígéretből nem lett semmi, és bár a kudarcok közben is azt állította, hogy ehhez a projekthez ő a legmegfelelőbb ember, a nyilatkozatait egyre kevesebben vették komolyan, ma pedig már tudjuk, a nyáron elhagyja a klubot. Rossi csak sejttette ezt, miután sorozatban a negyedik vereséget követően leidiótázott néhány hangoskodót a Bozsik Stadionban. Pedig a négy edző közül őt támadták a legkevésbé, a tulajdonos, George F. Hemingway is kiállt mellette:

,,Szerintem a vezetőedzőnk semmilyen döntést nem hozott, csak a szokásos, mérkőzés utáni szamárságait mondta el. Ismerni kell Rossit, mindannyian tudjuk, hogy ezek komolytalan kijelentések egy-egy vereség után. Ez körülbelül a harmadik ilyen kifakadása, amióta Kispesten dolgozik, amely az olaszos temperamentumából fakad. A nyilatkozatából világosan kiderül, hogy neki egyelőre esze ágában sincs távozni, csak így próbálja levezetni azt a feszültséget, amit pár idióta bekiabálása okozott neki. Kispesten mindenki nyugodt, és a játékosok is maximálisan oda teszik magukat. Ez az egész dolog arról szól, hogy bolhából elefántot csinálnak. Hozzátenném: ha egy edző, vagy a klub bármelyik alkalmazottja távozni kívánt, én soha nem marasztaltam. Ami Rossi sorsát illeti, a szokásos döntési folyamat az, hogy májusban átgondoljuk, hogy akarjuk-e az edző szerződését meghosszabbítani. Ha igen, akkor megtesszük, ha nem, akkor egy új szakemberrel kötünk megállapodást...Nyugodt szívvel kijelenthetem: a légkör nem változott Marco Rossi körül. A szurkolók szeretik és támogatják. De azt neki is elmondtam, hogy egy felnőtt férfinak nem illik hisztiznie...A Diósgyőr elleni mérkőzés után is csak pár idióta kiabált be neki, valószínűleg azért, mert az asszony otthon megveri őket, és csak itt merik kinyitni a szájukat. Még egyszer mondom, nonszensz az egész szituáció, amelyet Marco Rossi a gyerekes kijelentésével okozott".

Mondta mindezt Hemingway a fourfourtwo.hu-nak nyilatkozva, aztán eltelt egy hét, és a pécsi vereség után Rossi feladta. Az is elképzelhető, hogy marad az országban és ősztől egy másik csapatot irányít (adja magát a Videoton...), de az is benne van a pakliban, hogy hazájában kap kispadot. A történet szempontjából tulajdonképpen mindegy, a tényen nem változtat: Kispesten megbukott, akkor is, ha a közösségi oldalakat olvasva az őt dicsérő hozzászólások túltengenek a bírálatokkal szemben.

Négy edző, négy sors, négy különböző karakter. Jöttek, láttak, és ha nem is lesütött szemmel, de elmentek. Most persze sokan dörzsölik a tenyerüket, mondván, minek ide külföldi, velük sem váltjuk meg a világot. Igazuk van. Mint ahogyan a töménytelen légióssal sem jutottunk előrébb.

De akkor hogyan tovább? A kérdés évtizedek óta aktuális, válaszok, próbálkozások vannak, megoldás továbbra sincs. Amíg pedig mi jól elbeszélgetünk magunkkal, addig a futballvilág újra és újra leköröz minket. Mint a Forma 1-ben, amin ugye Horváth Ferenc el szokott aludni. Nem irigylem, főleg, ha az NB I-re ébred...   

OTP BANK LIGA 2013-2014
A 26. forduló eredményei
INFO   FERENCVÁROS-KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 1-0 (1-0)
Puskás Ferenc Stadion, 4200 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Albert István, Buzás Balázs)
FTC: Dibusz – Besics (Ionescu, 59.), Mateos, Pavlovics, Bönig – Somália, Csukics, Leonardo (Józsi, 89.), 
Gyömbér, Jenner - Busai (Böde, 79.). Vezetőedző: Thomas Doll. Cserepad: Jova, Laczkó, Holman, Ionescu, Józsi, Böde.  
Kaposvár: Antal B. – Okuka, Mbemba, Lebbihi, Mulemo (Böjte, 84.) - Firtulescu (Bank, 46.), Bőle, Balázs B., Diallo (Murai, 68.), Florean - Kink. Vezetőedző: Selymes Tibor. Cserepad: Rusák, Dankwah, Hadaró, Bank, Dominics, Böjte, Murai. 
Gólszerző: Busai (12.)
Sárga lap: Pavlovics (31.), Busai (56.), Csukics (64.), Gyömbér (71.), ill. Mbemba (19.), Kink (25.), Balázs B. (74.), Murai (84.)
 
INFO   PUSKÁS AKADÉMIA FC-VIDEOTON FC 1-3 (0-1)  PROTIPP
Pancho Aréna, 3633 néző. Vezette: Kassai Viktor (Kispál Róbert, Lémon Oszkár)
Puskás Akadémia: Hajdúch - Szélesi, Vaszicsku, Szekeres, Tamás (Nagy Zs., 73.) - Czvitkovics, Tóth II B., Lencse, Polonkai (Szakály D., 46.), Gallardo (Denkovics, 46.) - Tischler. Vezetőedző: Benczés Miklós. Cserepad: Somodi, Nagy Zs., Guaru, Tóth B., Szakály D., Denkovics, Berki.
Videoton: Calatayud – Brachi, Vinícius, Juhász, Stopira – Haraszti (Nildo, 60.), Sándor Gy., Nikolics N., Vítor Gomes, Álvarez (Kovács I., 84.) - Zé Luis (Oliveira, 77.).  Vezetőedző: José Gomes. Cserepad: Tujvel, Caneira, Oliveira, Szolnoki, Kovács I., Nildo, Lupeta.  
Gólszerző: Tischler (63.), ill. Nikolics N. (20.), Zé Luis (74.), Oliveira (78.)
Sárga lap: Tamás (52.)
 
INFO   MTK BUDAPEST-LOMBARD PÁPA 2-0 (2-0) 
Hidegkuti Stadion, 500 néző. Vezette: Erdős József (Berettyán Péter, Márkus Tamás)
MTK: Hegedüs L. – Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Fejes (Poór , 61.) – Horváth Zs. (Bese, 66.), Pölöskei Zs., Kanta J., Vass Á., Vass P. (Eppel, 87.) -Torghelle. Vezetőedző: Garami József. Cserepad: Groppioni, Kelemen, Poór, Ladányi, Bese, Frank, Eppel. 
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Struhár (Eszlátyi , 46.), Présinger, Németh M. – Csizmadia, Sekour, Arszics (Király , 66.), Nagy T. - Griffiths, Marics (Kulcsár K. , 46.). Vezetőedző: Tóth Bálint. Cserepad: Horváth G., Jagodics, Nagy S., Tajthy, Kulcsár K., Király, Eszlátyi. 
Gólszerző: Torghelle (11., 26.)
Sárga lap: Nagy T. (56.)
 
INFO   SZOMBATHELYI HALADÁS-MEZŐKÖVESD-ZSÓRY 1-0 (0-0)
Szombathely, 2420 néző. Vezette: Becséri Dániel (Erős Gábor, Horváth Zoltán)
Haladás: Rózsa – Fehér Z., Guzmics, Tóth P., Bosnjak – Hrepka (Gyurján, 46.), Nagy I G., Simon Á., Iszlai (Németh M., 46.), Halmosi - Radó (Schimmer, 89.). Vezetőedző: Artner Tamás. Cserepad: Dombó, Schimmer, Devecseri, Dvorschák, Gyurján, Szakály A., Németh M. 
Mezőkövesd: Horváth T. - Búrány, Szalai V., Gévay, Fótyik - Bognár I. (Hegedűs D., 73.), Dobos (Takács P., 68.), Harsányi, Velicky, Menougong (Balajti , 62.) -Rajczi. Vezetőedző: Véber György. Cserepad: Szántai, Kiss M., Hegedűs D., Takács P., Farkas B., Balajti, Sigér.
Gólszerző: Radó (79.)
Sárga lap: Simon Á. (20.), Radó (77.), Bosnjak (81.), Nagy I G. (87.), ill. SzalaiV. (17.), Búrány (44.), Velicky (45.), Gévay (77.)
 
INFO   DEBRECENI VSC-TEVA-KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO 5-0 (2-0)  PROTIPP
Debrecen, 7000 néző. Vezette: Iványi Zoltán (Varga Zolt, Medovarszki János)
DVSC: Novakovics – Lázár P. (Ludánszki, 29., Mészáros, 45.), Máté P., Brkovics, Korhut (Vadnai, 74.) – Bódi, Mihelics, Zsidai, Szakály P. - Kulcsár T., Sidibe. Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Verpecz, Ludánszki, Mészáros, Vadnai, Tisza, Volas, Seydi.
KTE: Németh V. – Póti, Karan, Varga R., Forró – Gréczi, Patvaros, Szavics, Nagy P. (Balázs Zs. , 46.) - Simon A. (Bebeto, 64.), Pavicsevics (Pekár , 58.). Vezetőedző: Bekő Balázs. Cserepad: Verebélyi, Gyagya, Farkas A., Pekár, Bebeto, Leo, Balázs Zs. 
Gólszerző: Sidibe (28., 37.), Mihelics (75.), Kulcsár T. (82., 83.)
Sárga lap: Lázár P. (16.), Brkovics (26.), ill. Szavics (19.), Pavicsevics (23.), Patvaros (38.), Forró (74.)
Piros lap: Patvaros (73.)
 
INFO   DIÓSGYŐRI VTK-MVM PAKS 0-4 (0-3) 
Diósgyőr, 3935 néző. Vezette: Solymosi Péter (Bozó Zoltán, Horváth Róbert)
DVTK: Rados – Vági, Vadász, Kádár (Debreceni, 46.), Husics – Gosztonyi, Nikházi (Bacsa, 46.), Elek, Barczi (Augusto, 61.) - Futács, Grumics. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics. Cserepad: Rajics, William Alves, Debreceni, Kosztics, Egerszegi, Augusto, Bacsa.
Paks: Molnár P. – Heffler T., Fiola, Kovács G., Szabó J. – Bori, Windecker, Kecskés, Bartha (Tököli , 85.), Könyves (Báló, 83.) - Simon A. (Lázok , 78.). Vezetőedző: Csertői Aurél. Cserepad: Csernyánszki, Kulcsár D., Éger, Báló, Lázok, Kiss T., Tököli. 
Gólszerző: Szabó J. (30.), Bartha (34.), Simon A. (38., 11-esből), Könyves (57.) 
Sárga lap: Elek Á. (56.), Vági (75.), ill. Windecker (44.), Könyves (61.), Kecskés (72.)
 
INFO   GYŐRI ETO FC-ÚJPEST FC 1-0 (0-0) 
ETO Park, 5000 néző. Vezette: Vad II István (Ring György, Viszokai László) 
Győr: Kamenár – Wolfe, Lipták, Lang, Dinjar – Kalmár (Trajkovics, 75.), Kamber, Strestík, Pátkai - Rudolf (Dudás, 81.), Varga R. (Andrics, 57.). Vezetőedző: Horváth Ferenc. Cserepad: Pogacsics, Svec, Trajkovics, Kronaveter, Dudás, Had, Andrics. 
Újpest: Dmitrovics – Litauszki, Heris, Antón (Nagy J. , 46.), Ngawa – Simon K. (Tshibuabua, 70.), Szankovics (Koszovics, 46.), Vasziljevics, Balogh B., Suljics - Kabát. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics. Cserepad: Balajcza, Nagy J., Proesmans, Juanan, Tshibuabua, Koszovics, Zamostny.  
Gólszerző: Andrics (64.)
Sárga lap: Rudolf (42.), Andrics (65.), Wolfe (88.), ill. Heris (28.)
   
INFO   PÉCSI MFC-MATIAS-BUDAPEST HONVÉD FC 1-0 (1-0)
Pécs, 1500 néző. Vezette: Németh Ádám (Tóth II Vencel, Becséri Gergely)
PMFC: Gőcze – Nagy J., Romics, Balogh B., Mohl - Horváth A., Zsdrál, Kővári (Beke, 92.), Wittrédi (Frőhlich , 58.), Márkvárt - Szatmári L. (Bailo, 81.). Vezetőedző: Lőrincz Emil. Cserepad: Helesfay, Lantos, Beke, Bailo, Városi, Frőhlich, Rácz. 
Honvéd: Czuczi – Lovrics, Ignjatovics, Zsivanovics, Baráth - Nagy G., Hidi, Mancini (Prosser, 30.) - Job, Bonazzoli (Bobál G., 57.), Holender (Vernes, 46.).  Vezetőedző: Marco Rossi. Cserepad: Kemenes, Bobál D., Prosser, Csábi, Bobál G., Kapacina, Vernes.
Gólszerző: Kővári (30.)
Sárga lap: Bailo (83.), Gőcze (90.), ill. Lovrics (40.), Bonazzoli (50.)
 
OTP Bank Liga 2013-2014
Mesteri mondatok
A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is, ezekből szemezgettünk.

Thomas Doll (Ferencváros): ,,A szurkolóink joggal várják tőlünk, hogy teljes erőbedobással küzdjünk mindig. Jobban szeretem, ha keményen küzdünk, mintha mindenféle technikai trükkökkel szórakoztatjuk magunkat, annál is inkább, mert ez az ellenfél, jelen esetben a Kaposvár lebecsülését jelenti".

Bekő Balázs (Kecskemét): ,,Ekkora különbség nem volt a két csapat között, és nincs is. Be kellett volna állnunk busszal a kapu elé, meg öt védővel felállni és telerakni a csapatot védekező játékosokkal, és akkor talán nem kapunk ötöt".

Artner Tamás (Haladás): ,,Mérges voltam a játékosokra, a szünetben rájuk is pirítottam".

Véber György (Mezőkövesd): ,,Számomra jó ideje kínszenvedés a sajtótájékoztató...Sok játékos túl sokat enged meg magának: ma például hárman a kezdőből és ketten a cserék közül, és ezt nem tudjuk elviselni".  

Tomiszlav Szivics (Diósgyőr): ,,Voltak nehéz napok a karrierem során, ez az egyik legnehezebb eddig, az biztos. Én is szeretném tudni, mi történt...Beleszaladtunk abba, hogy akármit rúgtak a kapura, az bement, ha csak a kapura gondoltak, abból gól lett...Ettől biztos, hogy jobbak leszünk, azt szokták mondani a rutinos edzők, hogy jobb kikapni egyszer négy-nullra, mint négyszer egy-nullra, ezt most én is használnám". 

Horváth Ferenc (Győr): ,,Kicsit álmosan játszottunk, olyan volt nekem, mint egy Forma 1-es verseny, amikor elkezdem nézni, tíz perc múlva elalszom rajta".
Nebojsa Vignjevics (Újpest): ,,Szívesebben beszélnék tíz kihagyott helyzetről, mert az azt jelentené, hogy legalább eljutottunk a kapuig".
Forrás: MTVA, Sport TV, csakfoci.hu, haladasfc.hu, dvsc.hu, ujpestfc.hu
144894
2014-05-02;212
2014-05-03;212
2014-05-04;212
OTP BANK LIGA 2013-2014
A góllövőlista állása
16 gólos: NIKOLICS NEMANJA (Videoton)
15 gólos: Simon Attila (Paks)
14 gólos: Radó András (Haladás), Lencse László (Puskás Akadémia)
12 gólos: Koller Krisztián (Pécs)
10 gólos: Böde Dániel (Ferencváros)
9 gólos: Tischler Patrik (Puskás Akadémia)
8 gólos: Dalibor Volas (Debrecen), Ibrahima Sidibe (Debrecen), Kulcsár Tamás (Debrecen), Bacsa Patrik (Diósgyőr), Zé Luis (Videoton)
7 gólos: Szakály Péter (Debrecen), Futács Márkó (Diósgyőr), Ayub Daud (Honvéd), Kanta József (MTK), Georges Griffiths (Pápa), Simon Krisztián (Újpest)
6 gólos: Nemanja Andrics (Győr), Halmosi Péter (Haladás), George Menougong (Mezőkövesd), Torghelle Sándor (MTK, Videoton), Kabát Péter (Újpest)
5 gólos: Pátkai Máté (Győr), Tarmo Kink (Kaposvár, Győr), Harsányi Zoltán (Mezőkövesd), Lazar Arszics (Pápa), Pölöskei Zsolt (MTK), Dusan Vasziljevics (Újpest)
4 gólos: Selim Bouadla (Debrecen), Nikházi Márk (Diósgyőr), Julian Jenner (Ferencváros), Somália (Ferencváros), Gyömbér Gábor (Ferencváros), Leonardo (Ferencváros), Leandro Martínez (Győr), Rudolf Gergely (Győr), Varga Roland (Győr), Marek Strestík (Győr), Fehér Zoltán (Haladás), Vécsei Bálint (Honvéd), Gréczi Gábor (Kecskemét), Vladan Szavics (Kecskemét), Melczer Vilmos (Mezőkövesd), Bartha László (Paks), Kenesei Krisztián (Pápa), Pölöskey Péter (Pécs), Lázár Bence (Újpest), Bavon Tshibuabua (Újpest), Kleinheisler László (Videoton), Arturo Álvarez (Videoton).
3 gólos: Bódi Ádám (Debrecen), Gosztonyi András (Diósgyőr), Zoran Kosztics (Diósgyőr), Holman Dávid (Ferencváros), Ulysse Diallo (Ferencváros), Lipták Zoltán (Győr), Vernes Richárd (Honvéd), Hidi Patrik (Honvéd), Ivan Lovrics (Honvéd), Filip Holender (Honvéd), Borisz Zsivanovics (Honvéd), Adrian Markus (Kaposvár), Waltner Róbert (Kaposvár), Thian Khaly Iyane (Kaposvár), Balajti Ádám (Mezőkövesd), Könyves Norbert (Paks), Orosz Márk (Pápa), Miroszlav Grumics (Pécs), Mohl Dávid (Pécs), Szatmári Lóránd (Pécs), Kővári Róbert (Pécs), Jarmo Ahjupera (Újpest), Gyurcsó Ádám (Videoton),
2 gólos: Korhut Mihály (Debrecen), Zsidai László (Debrecen), Tisza Tibor (Debrecen, Diósgyőr), Máté Péter (Debrecen), Barczi Dávid (Diósgyőr), Mohamadou Abdouraman (Diósgyőr), Gohér Gergő (Diósgyőr), Elek Ákos (Diósgyőr), David Mateos (Ferencváros), Busai Attila (Ferencváros), Nikola Trajkovics (Győr), Rafe Wolfe (Győr), Djordje Kamber (Győr), Németh Márió (Haladás), Ugrai Roland (Haladás, Ferencváros), Edixon Perea (Honvéd), Alekszandar Ignjatovics (Honvéd), Iulian Petrache (Kaposvár), Balázs Benjámin (Kaposvár), Rajczi Péter (Kecskemét), Forró Gyula (Kecskemét), Leo (Kecskemét), Balázs Zsolt (Kecskemét), Bebeto (Kecskemét), Szalai Vilmos (Mezőkövesd), Bognár István (Mezőkövesd), Bese Barnabás (MTK), Varga Szabolcs (MTK), Horváth Zsolt (MTK), Vass Patrik (MTK), Heffler Tibor (Paks), Windecker József (Paks), César Quintero (Pápa), Goran Marics (Pápa), Eszlátyi István (Pápa), Frőhlich Roland (Pécs), Danijel Romics (Pécs), Czvitkovics Péter (Puskás Akadémia), Filip Sztaniszavljevics (Újpest), Litauszki Róbert (Újpest), Juhász Roland (Videoton), Paulo Vinícius (Videoton), Haraszti Zsolt (Videoton, Puskás Akadémia), Nildo Petrolina (Videoton)
1 gólos: Ferenczi János (Debrecen), Horváth Zoltán (Debrecen), Dombi Tibor (Debrecen), Dusan Brkovics (Debrecen), Ludánszki Bence (Debrecen), Lázár Pál (Debrecen), Rene Mihelics (Debrecen), Vadnai Dániel (Debrecen), Senad Husic (Diósgyőr), William Alves (Diósgyőr), Kádár Tamás (Diósgyőr), Augusto Batioja (Diósgyőr), Jack Tuijp (Ferencváros), Arsenio Valpoort (Ferencváros), Józsi György (Ferencváros), Lázok János (Győr), Völgyi Dániel (Győr), Koltai Tamás (Győr), Rok Kronaveter (Győr), Kalmár Zsolt (Győr), Nagy I Gábor (Haladás), Gyurján Bence (Haladás), Guzmics Richárd (Haladás), Hrepka Ádám (Haladás), Raffaele Alcibiade (Honvéd), Nagy Gergő (Honvéd), Prosser Dániel (Honvéd), Bojan Vrucina (Kaposvár), Stjepan Babic (Kaposvár), Andrei Coroian (Kaposvár), Borisz Bulajics (Kecskemét), Sidoine Oussou (Kecskemét), Mogyorósi József (Kecskemét), Koszó Balázs (Kecskemét), Nagy Patrik (Kecskemét), Gyagya Attila (Kecskemét), Póti Krisztián (Kecskemét), Marko Vukaszovics (Kecskemét), Barry Pato (Kecskemét), Varga Róbert (Kecskemét), Szécsi Márk (Kecskemét), Henri Eninful (Kecskemét), Simon András (Kecskemét), Darko Pavicsevics (Kecskemét), Olasz Dénes (Mezőkövesd), Petneházi Márk (Mezőkövesd), Linas Pilibaitis (Mezőkövesd), Ladányi Tibor (MTK), Fejes András (MTK), Batik Bence (MTK), Eppel Márton (MTK), Dragan Vukmir (MTK), Báló Tamás (Paks), Kovács Gábor (Paks), Nagy Olivér (Paks), Délczeg Gergely (Paks), Szabó János (Paks), Présinger Ádám (Pápa), Csizmadia Csaba (Pápa), Nagy Tamás (Pápa), Eke Uzoma (Pécs), Márkvárt Dávid (Pécs), Fodor Ferenc (Pécs), Vaszicsku Gergő (Puskás Akadémia), Uros Nikolics (Puskás Akadémia), Francisco Gallardo (Puskás Akadémia), Margitics Andor (Puskás Akadémia), Szekeres Adrián (Puskás Akadémia), Tóth II Balázs (Videoton, Puskás Akadémia), Szakály Dénes (Puskás Akadémia), Juanan González (Újpest), Loic Nego (Újpest), Nebojsa Kosovics (Újpest), Balogh Balázs (Újpest), Sándor György (Videoton), Kovács István (Videoton), Vítor Gomes (Videoton), Filipe Oliveira (Videoton)
Öngól: Ramajo Mateos (Ferencváros), Jánvári Gábor (Kaposvár), Stjepan Babics (Kaposvár), Kovács Olivér (Kaposvár), Marko Vukaszovics (Kecskemét), Fotyik Dominik (Mezőkövesd), Kálnoki Kis Dávid (MTK), Szabó János (Paks), Nagy Tamás (Pápa), Jaszmin Mecsinovics (Pápa), Peter Struhar (Pápa), Vaszicsku Gergő (Puskás Akadémia), Juanan González (Újpest), 2 Marco Caneira (Videoton)