Férfi kézilabda

A Veszprémre és a Szegedre is német ellenfél vár elsőként a Final Fourban

Az Európai Kézilabda Szövetség kedden elkészítette a férfi Bajnokok Ligája és EHF Kupa négyesdöntőjének sorsolását. Előbbi sorozatban az MKB-MVM Veszprém a THW Kiel legyőzésével juthat a fináléba, utóbbiban a Pick Szegedre a házigazda Füchse Berlin vár az elődöntőben.

Jó lenne, ha a Kiel elleni elődöntő után hasonló jeleneteket láthatnánk a veszprémiektől - Fotó: mno.hu

Nem éppen álomszerűen alakult a két legrangosabb nemzetközi kupasorozat négyesdöntőinek sorsolása, a hatharom.com előzetes latolgatása során más forgatókönyvet remélt. A Bajnokok Ligájában a bivalyerős THW Kiel lesz az MKB-MVM Veszprém ellenfele az elődöntőben, míg a másik ágon a Barcelona és a Flensburg csatázik. A Kiel a bakonyiakhoz hasonlóan tizenhét pontot gyűjtve nyerte meg csoportját, ám az egyenes kieséses szakaszban simább párharcokat vívott a magyar bajnoknál. A németek a Motor Zaporozsje és a Metalurg Szkopje ellen is kettős győzelemmel, jelentős gólkülönbségű összesítéssel jutottak tovább.

"Először jutottunk be a négyesdöntőbe, ezért különösen nagy várakozással tekintünk a torna elé" - mondta a sorsolás után Hajnal Csaba, a veszprémi klub ügyvezetője. "A Kiel egy mindig veszélyes, fantasztikus csapat, ráadásul hazai környezetben játszhatnak, a szurkolók sokat segíthetnek nekik. Ugyanakkor azt gondolom, hogy nagy különbségek nincsenek a Final Fourba jutott csapatok között. Nekünk is vannak tapasztalt játékosaink, akik különösen fontosak számunkra. A múltban sokszor kikaptunk a Barcelonától, ezért  tulajdonképpen örülök annak, hogy őket elkerültük."

A sorsolást megelőző sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a kölni Lanxess Arénában telt ház várható, a belépők iránti hatalmas érdeklődés miatt rendkívül nehéz minden igénylést teljesíteni. A hétvégén sorra kerülő női Bajnokok Ligája-négyesdöntő kapcsán a hatharom.com-nak korábban exkluzív interjút adó Peter Vargo, az EHF Marketing ügyvezető igazgatója elmondta, Köln megfelelő helyszín a mérkőzések lebonyolítására, a környezet nagyszerű, az emberek pedig ebben a régióban rajonganak a kézilabdáért. Ennek megfelelően 2016-ig biztosan a német város ad otthont a rendezvénynek.

Velux EHF Bajnokok Ligája Final Four
Az elődöntő párosítása:
FC Barcelona (spanyol)-Flensburg-Handewitt (német)
MKB-MVM Veszprém- THW Kiel (német)
 
Az elődöntőket május 31-én, a bronzmérkőzést és a döntőt június 1-jén rendezik Kölnben.

Az EHF Kupában a Pick Szeged a házigazda Füchse Berlinnel csaphat össze az elődöntőben, miután a negyeddöntő visszavágóján sikeresen ledolgozta idegenben összeszedett hátrányát a portugál Sportinggal szemben. A másik ágon a francia Montpellier a román Constantával találkozik. A szegediek a Benfica búcsúztatásával jutottak be a sorozat csoportkörébe, ahol a Nantes, a Presov és a Kristianstad előtt megnyerték a kvartettet. A berlini Rókák ugyancsak a harmadik fordulóban kapcsolódtak be az EHF Kupa küzdelmeibe, a Meshkov Brestet kettős sikerrel búcsúztatták, majd a csoportkörből veretlenül léptek tovább a Constantát, a Chambéryt és a Hlohovecet megelőzve. A rendező jogán a németeknek nem kellett pályára lépniük a negyeddöntőben.

Az EHF Kupában egyébként első alkalommal rendeznek Final Fourt, a sorozat záróeseményére május 17-én és 18-án kerül sor.

Férfi kézilabda EHF Kupa
Az elődöntő párosítása:
HCM Constanta (román)-Montpellier Agglomeration HB (francia)
Füchse Berlin (német)-Pick Szeged