Átigazolás

A német negyedosztály gólgyárosa nemet mondott Dollnak?

A Regionalligából, azaz a német negyedosztályból szerződtetne támadót nyáron a Ferencváros. Erről maga a kiszemelt, bizonyos Aziz Bouhaddouz beszélt a Reviersport hasábjain, ám a marokkói származású csatár kikosarazhatja Thomas Dollt.

Aziz Bouhaddouz a Bayer Leverkusen tartalékcsapatában ontja a gólokat

Nem meglepő, hogy a zöld-fehérek vezetőedzője folyamatosan figyeli a német piacot, elvégre tökéletesen ismeri azt. A Bayer Leverkusen tartalékcsapatában szereplő támadó huszonegy gólnál jár a jelenlegi szezonban és vezeti a góllövőlistát a bajnokságban. A 27 esztendős játékos korábban már futballozott két osztállyal feljebb a második ligás FSV Frankfurtban, és eltökélt célja, hogy ismét magasabb szinten bizonyítson.

Úgy tudni, Bouhaddouznak elsőként azt kell eldöntenie, hogy külföldön vagy Németországban szeretné próbára tenni tudását, de a gólvágó inkább utóbbi megoldás felé hajlik. A minap úgy fogalmazott, hogy mivel a legjobb korban van, legalább a német harmadosztályban szeretne játszani. Azt is elismerte ugyanakkor, hogy Thomas Doll megkereste őt, a Ferencváros pedig ajánlatot tett neki. "Nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen múlttal rendelkező klub igényt tartana rám. Nagyon jót beszélgettem a vezetőedzővel, de inkább Németországban képzelem el a jövőmet. Itt magasabb célokért küzdhetnék. Az ügynökömmel át fogjuk beszélni a lehetőségeket és hamarosan tájékoztatunk mindenkit arról, hol folytatom a pályafutásom."

Hogy Bouhaddouz nevével kell-e barátkozniuk a Ferencváros szurkolóinak, két héten belül kiderülhet, Orosz Pál vezérigazgató mindenesetre elárulta, hogy a partneri kapcsolatoknak köszönhetően a Laziótól és a Norwich Citytől is érkezhet játékos a népligetiekhez. A Zrt. első embere az angolokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, azok a játékosok, akiknek a Premier League-en keresztül soha az életben nem lesz lehetőségük kiharcolni a nemzetközi kupaszereplést, a Ferencvárosban játszott esetleges európai kupameccsekkel más platformra kerülhetnek anyagi szempontból is.

A zöld-fehérek jelenleg negyedikek az OTP Bank Ligában, azonos pontszámmal állva a bronzérmes pozícióban lévő Videotonnal. Ha az FTC megszerzi a harmadik helyet, biztosan kiléphet a nemzetközi porondra, de Debrecen-Újpest Magyar Kupa-döntő esetén akár a bajnoki negyedik hely is Európa Liga-indulást érhet. A gárda szombaton a kiesés elől menekülő Mezőkövesdhez látogat.

[1609975] 2014-05-03 18:00:00 Mezőkövesd Zsóry - Ferencvárosx;
144894