Férfi kézilabda BL

A középút lett és van mit törlesztenie a Veszprémnek a Kiel ellen

Kaphatott volna valamivel könnyebb, de nehezebb ellenfelet is az MKB-MVM Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyesdöntőjének sorsolását.

A Kiel a tavalyi szezonban elbúcsúztatta Nagy Lászlóékat a BL-ben

"A sorsolás előtt a Barcelonát tartottuk a legrosszabb lehetőségnek, de közvetlenül utána a Kiel következett" - mondta Carlos Ortega a sorsolásról a veszprémi klub hivatalos honlapján, aki a hatharom.com-hoz hasonlóan a Flensburgnak örült volna leginkább. "Hatalmas csata várható, elég, ha a tavalyi párharcra gondolunk. Számunkra kicsit kedvezőtlen, hogy a második meccset játsszuk, mert így kevesebb időnk marad a regenerálódásra."

Nagy László a bakonyiak elkerülték a legnehezebb és a legkönnyebb ellenfelet. "Játékerőben a Kiel volt a Barcelona és a Flensburg között, akik nagyon komoly erejű csapatot alkotnak. Elég, ha csak a tavalyi negyeddöntőre gondolunk. Várhatóan ismét hatalmas csatát fogunk vívni, amit szeretnénk megnyerni, hogy a döntőbe jutással újabb történelmi tettet hajtsunk végre."

"A Kiel nagy csapat, nagy hagyományokkal és nagy BL-Final Four tapasztalattal" - nyilatkozta Momir Ilics, aki a két együttes tavalyi mérkőzésein még a németeket erősítette. Akkor a Veszprém mindkét találkozón csupán egy-egy góllal maradt alul. "A Veszprém is egy nagyon patinás klub, amely óriási lehetőség előtt áll azzal, hogy történelme során először bejutott a négyes döntőbe. Nagy csata lesz, kaphattunk volna könnyebb ellenfelet is, de a végső sikerhez mindenkit meg kell verni. Képesnek érezem a csapatot a döntőbe jutásra."

A lényeget Fazekas Nándor kapus foglalta össze, aki úgy fogalmazott, hogy a négyesdöntőben már nincs könnyű ellenfél, a Kiel ellen pedig van mit törlesztenie a Veszprémnek.

Velux EHF Bajnokok Ligája Final Four
Az elődöntő párosítása:
FC Barcelona (spanyol)-Flensburg-Handewitt (német)
MKB-MVM Veszprém- THW Kiel (német)
 
Az elődöntőket május 31-én, a bronzmérkőzést és a döntőt június 1-jén rendezik Kölnben.