Női kézilabda MK

Zaklatott döntőben gyűrte le a Fradit a Győr

Sorozatban tizedszer is megnyerte a női kézilabda Magyar Kupát a Győri Audi ETO KC, amely az FTC-Rail Cargo Hungaria együttesét győzte le a döntőben.

A győriek újra megvédték a címüket - Fotó: MTI, Kovács Anikó

Kiegyenlített játékot hoztak az első percek, 4-4 után azonban ritmust tudott váltani a címvédő Győr. A kisalföldiek védekezése kemény volt, Lunde jól védett, támadásban jól elosztották a feladatokat, míg a Ferencvárosnál ez mind hiányzott: szerkezetében szétesett a faluk, mögötte nem volt kapusteljesítmény, elöl pedig Tomori teljesen egyedül volt.

10-5-re vezetett az ETO, ennél nagyobbra azonban nem nőtt a szünetig a különbség. Nem játszottak jól a fővárosiak, de nagyot küzdöttek, és tudták teljesíteni Elek Gábor kívánságát, aki kétszer is időt kért az első félidőben, és másodjára csak annyit kért, hogy ne dőljön el a meccs.

Sok gólt lőtt a Győr, de a 18-14-es állásból lehetett visszaútja az FTC-nek. A második játékrészt azonban Görbiczék két találata nyitotta. Úgy tűnt tehát, hogy vége a partinak, Ambros Martín mégis tovább hajtotta volna az övéit, és kiderült, neki volt igaza. Tomoriék ugyanis összerakták a védekezésüket, labdákat szereztek, és gyors gólokat tudtak szerezni.

Ez is csak a felzárkózáshoz volt azonban elég, 21-19 után újra ellépett a címvédő, Elek Gábor pedig már hétgólos különbségnél kért újra időt. Megint csak célt értek a szavai, csapata nem adta fel a meccset, de egyértelműen úgy érződött, hogy a Győr tudja, mit kell tennie a győzelemért.

A hajrában néhány kérdéses kiállítás után Elek Gábor kireklamált magának egy piros lapot, a kettős emberhátrányból azonban látszólag jól jött ki csapata. Az ETO azonban még egyszer ritmust tudott váltani a hajrában, és megnyerte ezt a zaklatott, közepesen jó játékot, de sok érdekességet hozó kupadöntőt. (34-29)

A harmadik helyet a Siófok Galérius Fürdő szerezte meg, amely korábban 32-21-re legyőzte a Veszprém Barabás Duna Takarék együttesét.

Ringroup női MK négyes döntő
döntő
Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 34-29 (18-13)
 
a 3. helyért:
Siófok-Galérius Fürdő - Veszprém Barabás-Duna Takarék 32-21 (13-10)