Gyász

Tito több volt mint egy barát - Guardiola

A Bayern München 5-2-re legyőzte a Werder Brement, de Josep Guardiola vezetőedző nehezen koncentrált csapata mérkőzésére.

Guardiola egykori segítőjére emlékezett - Fotó:AFP

Amint arról a hatharom.com beszámolt, Tito Vilanova, a Barcelona korábbi vezetőedzője hosszú betegség után pénteken elhunyt. A szakember korábban Josep Guardiola segítője volt a katalán csapatnál, majd tőle vette át a szakmai munka irányítását. A már a Bayernnél dolgozó Guardiolát természetesen megviselte a tragédia.

"Nehéz volt a mai mérkőzésre koncentrálni. Tito több volt számomra mint egy barát. A most érzett szomorúság egész életemben el fog kísérni. Sok mindenen keresztülmentünk együtt, veszítettünk együtt, nyertünk is együtt. Le akartuk győzni a világot. Sikerült" - mondta a bajorok vezetőedzője.

Csapatának szüksége volt a hátrányból aratott szombati győzelemre, hiszen pozitív töltetet adhat a Real Madrid elleni, keddi BL-elődöntő visszavágó előtt.

"Nyertünk, és ez jól jön a Real elleni meccs előtt. Az egy másik mérkőzés lesz. De hiszek a csapatomban, hiszem, hogy a szurkolóinkkal együtt megcsináljuk" - vélekedett a Királyi Gárda elleni találkozóról, amelynek 1:0-s hátrányból vág neki a címvédő Bayern.

[1479276] 2014-04-26 15:30:00 Bayern München - Werder Bremenx;[1689203] 2014-04-29 20:45:00 Bayern München - Real Madridx;