NB I

Nem enged a Haladás, fellélegezhet az MTK

Az OTP Bank Liga 26. fordulójának szombati mérkőzésén az MTK 2-0-s győzelmet aratott a Lombard-Pápa ellen, míg a Haladás 1-0-s sikert könyvelhetett el a Mezőkövesd ellenében. A fővárosi alakulat ezzel a győzelemmel hatalmas lépést tett a bennmaradás felé, míg a Haladás szorosan tapad a dobogóért hajtó csapatokra.

Radó hajrában szerzett góljával a Haladás továbbra is versenyben van a dobogóért

Haladás - Mezőkövesd

Két motivált csapat lépett pályára Szombathelyen, hiszen a Haladás a dobogóért, míg a Mezőkövesd a bennmaradásért harcol a bajnokság hajrájában. A hét közepén napvilágot látott, hogy Haladásnál több alapember sem fogadta el a klub szerződéshosszabbítási ajánlatát, ám ezzel együtt is a nemzetközi kupaindulás kiharcolása a célja Artner Tamáséknak.

Az első játékrészben egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült, de minden lehetőséget elpuskáztak. A legközelebb a "megoldáshoz" a házi góllövőlistán 13 találattal éllovas Radó András járt, de a fiatal támadó gyönyörű szabadrúgását Horváth Tamás, a vendégek kapusa hatalmas bravúrral hárította.

A fordulást követően a vendégek előtt adódtak nagy helyzetek, de Harsányi, majd Rajczi sem élt a kínálkozó lehetőséggel. Ezt követően ismét a hazaiak vették át az irányítást, de körbelőtték a mezőkövesdiek kapuját. A szombathelyiek teljesen beszorították riválisukat saját kapujuk elé, és a 79. percben Radó fejesével teljesen megérdemelten megszerezték a vezetést. A szombathelyiek a hajrában még növelhették volna előnyüket, de az eredmény nem változott.

Győzelmükkel a vasiak tapadnak a Videoton-Ferencváros duóra, míg az újabb vereség után a Mezőkövesd helyzete tovább romlott, igaz Véber György alakulata egyelőre még bennmaradást érő helyen tanyázik.

 INFO Szombathelyi Haladás - Mezőkövesd-Zsóry FC 1-0 (0-0)
OTP Bank Liga, 26. forduló:
Szombathely, 3500 néző, v.: Becséri
gólszerző: Radó (79.)
sárga lap: Simon Á. (20.), Radó (77.), Bosnjak (81.), Nagy I G. (87.), illetve Szalai V. (17.), Búrány (44.), Velicky (45.), Gévay (77.)
Haladás: Rózsa - Fehér Z., Guzmics, Tóth P., Bosnjak - Simon Á., Nagy I G., Iszlai (Németh M., a szünetben), Halmosi - Hrepka (Gyurján, a szünetben), Radó (Schimmer, 90.)
Mezőkövesd: Horváth T. - Búrány, Szalai V., Gévay, Fotyik - Harsányi, Dobos (Takács P., 68.), Velicky, Bognár I. (Hegedűs D., 73) - Menougong (Balajti, 62.), Rajczi
[1609962] 2014-04-26 16:00:00 Haladás - Mezőkövesd Zsóryx;

Torghelle újabb duplával segítette csapatát

MTK - Lombard Pápa

Az első félidőben teljes mértékben fölényben futballozott az MTK, amely a duplázó Torghelle révén alig fél óra alatt kétgólos előnyre tett szert. A Pápának nem igazán volt ellenszere a hazaiak játékára, a szünetig gyakorlatilag egyetlen valamire való kapura lövést tudott felmutatni.

A folytatásban a kettős cserével felfrissített pápaiak valamivel összeszedettebben futballoztak, de ez még a szépítéshez is kevés volt. A hazaiak akár több góllal is nyerhettek volna, lehetőségeiket azonban elpuskázták, igaz, így is megérdemelten tartották otthon a három pontot.

A három pontnak köszönhetően az MTK fellélegezhet, hiszen immáron hatpontos előnye van a kiesőhelyen álló Paks gárdájával szemben.

INFO MTK Budapest-Lombard Pápa Termál FC 2-0 (2-0)
OTP Bank Liga, 26. forduló
Hidegkuti Nándor Stadion, 600 néző, v: Erdős
gólszerzők: Torghelle (11., 26.)
sárga lap: Nagy T. (56.)
MTK: Hegedüs - Fejes (Poór, 61.), Vukmir, Kálnoki Kis, Nagy T. - Pölöskei Zs., Vass Á., Kanta - Horváth Zs. (Bese, 66.), Torghelle, Vass P. (Eppel, 87.)
Pápa: Szűcs - Tóth G., Struhár (Eszlátyi, a szünetben), Présinger, Németh M. - Maric (Kulcsár, a szünetben), Csizmadia, Arsic (Király, 66.), Nagy T., Sekour - Griffiths
[1609960] 2014-04-26 16:00:00 MTK - Pápax;
2014-04-25;212
2014-04-26;212
2014-04-27;212
144894