Női kézilabda MK

Kemény kihívók állítanák meg első célja előtt a Győrt

Pénteken és szombaton, Dabason rendezik a női kézilabda Ringroup Magyar Kupa négyes döntőjét.

A címvédő Győri Audi ETO KC ellenfele az elődöntőben a Siófok Galérius Fürdő lesz, míg a szintén döntőbe várt FTC-Rail Cargo Hungaria a tavalyi bronzérmes Veszprém Barabás Duna Takarékon keresztül juthat tovább.

Kemény ellenállásra készül a Győr

A következő hétvégén a Bajnokok Ligájában szintén címvédő győriek a nemzetközi sorozat első Final Fourjában lépnek pályára, így számukra felkészülésnek is tekinthető a mostani torna. Ambros Martín vezetőedző azonban egyelőre szeretné a fókuszt ezen a hétvégén tartani.

"Úgy gondolom, hogy amit a csapatunk eddig a szezonban nyújtott, az egyedülálló, különleges teljesítmény, igazi nagy csapathoz méltó, és jómagam is nagyon büszke vagyok, hogy ennek részese lehetek. Mostantól a szezon végéig nyernünk kell, és újra nyerni, hogy ezzel tovább írhassuk a saját történetünket. Most, amikor sikeresen eljutottunk a magyar bajnokságban, a Magyar Kupában és a Bajnokok Ligájában a végjátékba, nem feltétlenül az a legfontosabb, hogy milyen formában játszunk - hiszen az többé-kevésbé állandó. Innentől sokkal inkább a lelkünk, a bátorságunk, az ambíciónk, a szenvedélyünk határozza meg a teljesítményünket" - idézte a klub közleménye a spanyol szakembert.

A Ferencváros szokás szerint kemény kihívója lehet az itthon egyeduralkodó kisalföldi csapatnak, és ez a minimum, amit elvárnak a szinte hazai pályán játszó fővárosi együttestől a vezetők.

"Már több Bajnokok Ligája- és KEK-meccset is sikerrel megvívtunk Dabason, remélem, a hely szelleme ezúttal is pozitív hatással lesz a csapatunkra. Szeptemberben hazai környezetben sikerült legyőznünk a Győrt, ezúttal az elődöntőben is sikerre készülünk, és bízunk benne, hogy a döntőben fel tudjuk venni a harcot az ETO-val. Reményeink szerint a szervezés is az eddigi dabasi meccsekkel azonos színvonalú lesz" - nyilatkozta várakozásairól Jeney Zsolt Ákos, a Fradi szakosztályelnöke.                                             

Ezzel egybecseng Ambros Martín véleménye is, ő kemény, agresszív fellépést vár csapata ellenfeleitől.

"Én valójában nagyon szeretem ezeket a tornákat, ez a fajta megmérettetés sokkal több, mint egy egyszerű verseny. Számomra ez egy olyan kihívás, amelyhez a sportolók minden erényére szükség van: egy hétvége során a legjobbakkal kell megküzdeni, nincs hibázási lehetőség, maximális fizikai és mentális terheléssel jár, és ha a tornát sikerül megnyerni, akkor egyszerre jelent szakmai, emberi és pszichológiai elismerést" - mondta a tréner.

A két nagycsapat mellett a Siófok és a Veszprém reális célja a bronzérem megszerzése lehet, amivel tisztában van is vannak az említett kluboknál. Pitz András, a Balaton-partiak technikai vezetője és Tenk Gábor, a bakonyiak elnöke is elmondta az MKSZ sajtótájékoztatóján: a harmadik helyért hajtanak majd.

Az elődöntőket pénteken este, a helyosztókat szombaton kora délután rendezik Dabason.

Női kézilabda Magyar Kupa
négyes döntő
péntek, elődöntők:
Veszprém Barabás-Duna Takarék - FTC-Rail Cargo Hungaria 17.00
Siófok-Galérius Fürdő - Győri Audi ETO KC 19.00
 
szombat:
a 3. helyért 12.00
döntő 14.00