Jégkorong

Ukrajna visszavágott a szapporói vereségért

A magyar válogatott 3-0-ra kikapott Ukrajnától a dél-koreai divízió I-es jégkorong-világbajnokságon.

Nem tudtunk mit kezdeni az ukrán emberelőnyökkel - Fotó: MTI

Nem sikerült győzelemmel folytatni, a Dél-Korea elleni viszonylag magabiztosnak mondható sikert követően a magyar válogatott könnyűnek találtatott Ukrajna ellen. Rich Chernomaz együttese a mérkőzés egyetlen szakaszában sem tudott dominálni.

Az első harmadban az ukrán gárda azonnal kihasználta első emberelőnyét, Belukin lőtt Hetényi hálójába. Teljes létszámban is a rivális dominált, a játék összképe alapján örülhettünk a minimális hátránynak. Sajnos a második 20 percben sem változott a helyzet, sőt, Ukrajna további két emberelőnyt váltott gólra. Safarenko kettős fórban, Timcsenko szimpla előnyben talált be. A záró játékrészben a becsületgólt hajszolta a magyar együttes, ám sem előnyben, sem öt az ötben nem sikerült komoly zavart kelteni Gajducsenko ketrece előtt.

Ukrajna végig fölényben volt, amit a kapura lövési mutató is jelez, ellenfelünk 40-et lőtt kapura, míg a magyar együttes csak 15-ször próbálkozott. Az ukrán gárda ezzel a sikerrel visszavágott a 2008-as, szapporói vereségért. Akkor a magyar csapat 4-2-re győzött és felkerült az elitbe.

A játéknap első meccsén a szlovénok elleni szenzációs győzelem után nem tudott újabb meglepetést okozni a japán gárda, amely 4-1-es vereséget szenvedett Ausztria legjobbjaitól. Az osztrák győzelmet tippmesterünk is megjósolta, 1.72-es oddson ajánlotta azt Protippjében.

Kedden szünnap lesz a vb-n, folytatás szerdán, közép-európai idő szerint 5:30-kor Szlovénia ellen.

Jégkorong-világbajnokság, divízió I
2. forduló
Ukrajna-Magyarország 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)
gól: Belukin (5.), Safarenko (30.), Timcsenko (31.)
Ausztria-Japán 4-1 (0-1, 1-0, 3-0)
gól: Geier (26.), Hundertpfund (45.), Altmann (48.), Lebler(59.), illetve Jamasita (6.)
  • Pro
    Tomihmv
    2014. április 20., Vasárnap 19:30
    • Ország:Ismeretlen
    • Fogadás típusa:Bármi más
    • Tipp:Végeredmény: Ausztria
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.72
    • Eddig éri meg:1.6
    • Tét:4
    • INDOKLÁS:

      A feljutásért harcba szálló válogatott csap össze egy kiesés elkerülésért küzdő ország együttesével, vagyis Ausztria Japánnal küzd meg hétfőn kora reggel. Az osztrákok vasárnap egy komoly ütközetben, hosszabbítás után győzték le az ukránokat úgy, hogy mindhárom góljukat emberelőnyből szerezték. Sógoraink végig jobbak voltak keleti szomszédainknál, gyorsabban és pörgősebben koriztak, a kapuban pedig Bernhard Starkbaum nagyon jól állta a sarat. Ezzel szemben a japánok óriási meglepetésre legyűrték a szlovénéket, ám ezt a sikert a nyugati szomszédainknak köszönhették a távol-keletiek. Matjaz Kopitar fiai végig álmosak voltak, továbbá lekezelőek a japánokkal szemben, a vezetésük után gyakorlatilag leültek és törvényszerű volt, hogy Japán ezt megbünteti.

      A két csapat közt észrevehető a minőségbeli különbség, továbbá amíg az osztrákok a korongbirtoklásával apellálnak, addig a japánok főleg bekkelnek és ebből próbálnak meg kontrákat vezetni, ami annak köszönhető, hogy a távol-keletiek az IA csoportban az egyik leggyengébb játékerőt képviselik. Úgy gondolom, hogy ha a sógorok nem becsülik le a japánokat, továbbá végig a mérkőzésre koncentrálnak, akkor minden gond nélkül nyerni tudnak hétfőn, amivel gyakorlatilag karnyújtásnyira kerülnének az A csoporttól.

    • Eredmény:

      4:1

    • kimenetel
      Nyereség
    • 2.88