Karrier

David Moyest meneszti a Manchester United!

Miután a Manchester United vasárnap kikapott az Everton otthonában az angol labdarúgó Premier League-ben, a klub vezetősége úgy döntött, meneszti David Moyes menedzsert.

Moyesnak nem nézték el a pocsék eredményeket

Az Everton elleni, vasárnapi vereség azt jelentette, hogy a Manchester United biztosan nem végez az első négyben, vagyis nem szerepelhet a Bajnokok Ligájában. Brit sajtóértesülések szerint a klub vezetősége arról határozott, hogy meneszti David Moyes menedzsert, aki tavaly nyáron került a klub élére. A The Mirror arról ír, hogy a klub megválik Moyestól, míg a The Sun azt is tudni véli, hogy még ezen a héten elküldik a skót menedzsert, akit Ryan Giggs fog helyettesíteni a szezon maradék négy meccsén.

A Manchester United a szezon elejétől fogva csalódást okozott, gyorsan kiderült, hogy esélye sem lesz a címvédésre. Moyes irányításával 11 mérkőzésen kapott ki a bajnokságban a csapat, és 1990 óta a legrosszabb eredménnyel zárja majd az idényt. Nem csak a Premier League-ben, de az FA Kupában és a Ligakupában is felsült a Manchester United, amely a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Bayern Münchennel szemben vérzett el.

Moyesnak még hat éve lett volna hátra a tavaly megkötött szerződéséből. A Mirror az utódok kapcsán három nevet sorolt fel, a Borussia Dortmund trénere, Jürgen Klopp, a holland válogatott szövetségi kapitánya, Louis van Gaal és az Atlético Madrid mestere, Diego Simeone egyaránt esélyes lehet a posztra.

144788