Jégkorong

Chernomaz a buta kiállítások miatt bosszankodott

A magyar válogatott, három emberhátrányos gólt kapott és 3-0-s vereséget szenvedett Ukrajnától a dél-koreai Gojangban zajló divízió I/A osztályos jégkorong-világbajnokság hétfői, második fordulójában.

Hetényi volt a magyar csapat legjobbja - fotó: MTI

Az első harmad nagy ukrán fölényt hozott, az egygólos hátrány hízelgő volt a magyar csapatra nézve. A meccs derekán Ukrajna további két gólt ütött emberelőnyből és a folytatásban nem volt esélyünk a szépítésre, pontszerzésre, háromgólos vereség lett a vége. A magyar együttes összesen 20 perc büntetést kapott, sokszor pusztán fegyelmezetlenség miatt játszott hátrányban. Rich Chernomaz szövetségi kapitány természetesen nem volt elégedett.

"Tíz alkalommal játszottunk emberhátrányban, nagy részét buta, bottal akasztások miatt - mondta Chernomaz. - Ukrajna emberelőnyben durván elbánt velünk. Nem voltunk elég gyorsak, túl könnyen elveszítettük a korongot, és ebből jöttek a szabálytalanságok. Az ukránok többet támadtak, kihasználták az előnyeiket, mi viszont nagyon keveset nyújtottunk támadásban."

A magyar csapatnak két meccs után három pontja van, és a folytatásban sem lesz könnyű dolga, hiszen a következő két ellenfele, Szlovénia, illetve Ausztria tavaly még az élvonalban szerepelt, és februárban a szocsi olimpián is pályára lépett. Rich Chernomaz együttese szerdán, 5:30-kor az olimpiai hetedik szlovénokkal találkozik.

A játéknap első meccsén a szlovénok elleni szenzációs győzelem után nem tudott újabb meglepetést okozni a japán gárda, amely 4-1-es vereséget szenvedett Ausztria legjobbjaitól. Az osztrák győzelmet tippmesterünk is megjósolta, 1.72-es oddson ajánlotta azt Protippjében.

Jégkorong-világbajnokság, divízió I
2. forduló
Ukrajna-Magyarország 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)
gól: Belukin (5.), Safarenko (30.), Timcsenko (31.)
Ausztria-Japán 4-1 (0-1, 1-0, 3-0)
gól: Geier (26.), Hundertpfund (45.), Altmann (48.), Lebler(59.), illetve Jamasita (6.)