NB I szubjektív

Bűntudat? Megtisztulás? - Gomes feladta a leckét a Videotonnak

  • Göbölyös János

Folytatódott az OTP Bank Liga 2013-14-es idénye. Összeállításunkban a 25. forduló mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel.

Megtörtént a fordulat, nyert a Videoton, Gomes pedig átértékelt...Fotó: vidi.hu

Minden a Húsvétról szólt a hétvégén. A magyar bajnokság sem nélkülözte az ünnephez köthető jelképeket, Kaposváron vége lett a nagyböjtnek, a Videoton feltámadt, a Loki most a Pakssal bánt hímes tojásként, a győri körmenet megint közelebb került Debrecenhez, a Fradi a Honvédnak adta tudtára, hogy nem a nyúl viszi a puskát, és hát a Mezőkövesd edzője, Véber György személyében olyan is akadt, akit úgy kellett fellocsolni...

Színes hétvégén vagyunk túl, ráadásul a kontúrok mind élesebbé válnak, párosmeccs zajlik az aranyért, Fehérvártól Szombathelyig bárki lehet bronzérmes, Pécstől Felcsútig beállt a középmezőny, a kieséstől menekülők csoportját pedig az MTK által vezetett kvartett alkotja. Minden(ki) a helyén van, csak a szurkolók hiányoznak. A nyolc helyszínen összejött tizennyolcezres nézőszám lehangoló, azt is mondhatnám, ünneprontó adat, még akkor is, ha tudjuk, a hosszú hétvégéken mifelénk a futball húzza a rövidebbet.

De ne fanyalogjunk, az alkalomhoz - mármint a Húsvéthoz - illő hangulatot idézve, álljon itt követendő példaként José Gomes nyilatkozata. A portugál tréner saját honlapján, a josegomescoach.com-on olvasható egy interjú, aminek kicsengése köszönő viszonyban sincs az egy héttel ezelőttivel. Igaz, azóta nagyot változott a világ, nyert a Videoton (az utóbbi tizenegy bajnokiján másodszor), újra felkapaszkodott a dobogóra, minden szép és minden jó. De nem csak Fehérváron, ahol az edző - állítása szerint - nagyon sokat tanult, hanem úgy általában a magyar futballban. Gomes büszke arra, hogy a labdarúgás iránt ennyire lelkesedő országban dolgozhat: 

„A magyar futball minősége az edzők munkájának köszönhetően növekszik. Ha ez a munka folytatódik, akkor a magyarok a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában küzdhetnek majd a győzelemért, a válogatott az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon szerepelhet. Több stadiont adnak át mostanában, ami nagyon fontos, jobb lesz a talaj, főleg télen, és a nézők is szívesebben járnak meccsre. A gyerekeimnek furcsa, hogy a társaik a Real Madridnak, a Manchester Unitednek vagy az Arsenalnak szurkolnak, ezt meg kell változtatni, hogy magyar csapatoknak drukkoljanak, ahogy a szüleik és nagyszüleik idejében."

Az interjúból megtudhatjuk azt is, hogy a Videoton milyen jövő előtt áll, illetve arra is kitér a portugál szakember, hogy egyes állításokkal ellentétben Fehérváron nincs megkülönböztetés külföldi és hazai játékos között:

„Több magyar válogatott labdarúgónk van, illetve a fiatalabb generációból is vannak futballistáink. Nagy lehetőségek rejlenek a Videotonban. Annak ellenére, amit néha mondanak, a Videoton minden játékosa egyenlő bánásmódban részesül, állampolgárságtól függetlenül. A kezdőcsapatot mindig az edzéseken és a meccseken nyújtott teljesítmény alapján állítjuk össze. Minden átlátható. Két gyermekem van, és egyenlően bánok velük, ugyanez érvényes a játékosaimra is, még ha néha rosszul is érzik magukat"

A teljes megtisztulást az írásnak az a passzusa hozza, amelyikben Gomes a játékvezetőkről beszél. Mielőtt ezt idéznénk, emlékeztetőül néhány gondolat az egy héttel ezelőtti, Pápa elleni hazai döntetlent követő sajtótájékoztatóról, amit az indulatosan értékelő edző idő előtt otthagyott: 

,,...Arról viszont beszélnem kell, hogy a téli szünet óta - a Pécs és az MTK meccseken kívül - a játékvezetők milyen hibákat követnek el...Elvárjuk, hogy megkapjuk azt a tiszteletet, ami a többi klubnak is kijár. Folyamatosan sújtanak minket a játékvezetők, mert van ellenem egy lobbi...Elég nehéz jó eredményeket elérni, ha a bírók botrányos döntéseket hoznak a meccseinken. Ugyanakkor mindent meg fogunk tenni, hogy átvészeljük ezeket a nehéz időket"

Úgy tűnik, vége a nehéz időknek. Az Újpest elleni győzelem másnapján, Húsvét vasárnap a portugál tréner már így beszélt minderről:

„Ugyanaz a véleményem a játékvezetőkről, mint a játékosokról: ők is kiváló képességekkel rendelkeznek, és nemzetközi szinten jó teljesítményt nyújtanak, bár néha elég nehéz a munkájuk. De támogatni kell a fejlődésüket."

Vajon mi történt Gomessel egy hét alatt? Átgondolta és átértékelte a korábbi nyilatkozatait, vagy csak egyszerűen őt is hatalmába kerítette a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepének hangulata? Mire vélhető ez a fajta érzelmi fordulat? Bűntudatnak? Megtisztulásnak?

Tovább olvasva a cikket, van azért benne egy rejtett üzenet is.

,,Jól érzem magam, itt van a családom is. A játékosok fejlődnek, ahogy az edzők és a vezetők is, és egyre jobb az infrastruktúra. Pozitívak az érzéseim, és készen állok, hogy továbbra is ebben az országban dolgozzak".

Gomes feladta a leckét a Videotonnak. Ezek után döntse el valaki, hogy kell-e edzőt váltani Fehérváron... 

OTP BANK LIGA 2013-2014
A 25. forduló eredményei
INFO   PUSKÁS AKADÉMIA FC-PÉCSI MFC-MATIAS 1-1 (1-1)
Székesfehérvár, 100 néző. Vezette: Farkas Ádám (Bozó Zoltán, Márkus Tamás)
Puskás Akadémia: Hajdúch - Szélesi, Vaszicsku, Guaru, Farkas N. (Nagy Zs., 87.) - Gallardo (Tóth L. , 79.), Tóth B., Czvitkovics, Polonkai, Szakály D. (Denkovics, 71.) - Tischler. Vezetőedző: Benczés Miklós. Cserepad: Somodi, Nagy Zs., Aposztolopulosz, Tóth L., Bertus, Denkovics, Berki.
PMFC: Gőcze – Nagy J., Romics, Balogh B., Mohl - Kővári (Wittrédi, 57.), Horváth A., Szatmári, Márkvárt (Zsdrál, 92.), Városi (Bailo, 86.) - Pölöskey P. Vezetőedző: Lőrincz Emil. Cserepad: Helesfay, Lantos, Zsdrál, Bailo, Wittrédi, Perics, Rácz. 
Gólszerző: Szakály D. (6., 11-esből), ill. Pölöskey P. (24.)
Sárga lap: Polonkai (24.), Farkas N. (67.), ill. Romics (51.), Pölöskey P. (77.)
Piros lap: Pölöskey P. (84., második sárga lap)
 
INFO   LOMBARD PÁPA-GYŐRI ETO FC 1-2 (0-2) 
Perutz Stadion, 1500 néző. Vezette: Iványi Zoltán (Buzás Balázs, Viszokai László)
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Struhár, Csizmadia, Présinger (Király, 62.), Németh M. – Griffiths (Kulcsár K., 25.), Nagy T., Sekour, Arszics - Marics (Eszlátyi , 72.). Vezetőedző: Tóth Bálint. Cserepad: Horváth G., Jagodics, Nagy S., Tajthy, Kulcsár K., Király, Eszlátyi.
Győr: Kamenár – Wolfe, Lipták, Lang, Dinjar – Kalmár (Trajkovics, 59.), Kamber, Strestík (Andrics, 72.), Pátkai - Rudolf (Kronaveter, 80.), Varga R. Vezetőedző: Horváth Ferenc. Cserepad: Pogacsics, Trajkovics, Kronaveter, Mevoungou, Dudás, Had, Andrics.
Gólszerző: Eszlátyi (81.), ill. Kamber (40.), Strestík (45.)
Sárga lap: Tóth G. (32.), Sekour (64.), Arszics (80.), Struhár (84.), ill. Strestík (57.), Trajkovics (69.), Kamenár (86.)
 
INFO   MVM PAKS-DEBRECENI VSC-TEVA 0-0 
Paks, 1000 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Albert István, Kormányos II Gábor)
Paks: Molnár P. – Heffler T., Fiola, Kovács G., Szabó J. – Bori (Lázok , 63.), Windecker, Bartha, Kecskés, Könyves - Simon A. (Tököli, 63.). Vezetőedző: Csertői Aurél. Cserepad: Csernyánszki, Kulcsár D., Báló, Nagy O., Lázok, Kiss T., Tököli.
DVSC: Novakovics – Lázár P. (Morozov, 66.), Máté P., Brkovics, Korhut – Bódi, Mihelics, Zsidai, Tisza (Kulcsár T., 54.) - Seydi (Sidibe, 54.), Volas. Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Verpecz, Ludánszki, Morozov, Spitzmüller, Sidibe, Kulcsár T., Kovács Á.
Sárga lap: Bori (60.), ill. Seydi (16.), Brkovics (32.), ill. Kulcsár K. (56.), Tajthy (80.), Présinger (85.)
 
INFO   KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO-MTK BUDAPEST 3-0 (2-0)
Kecskemét, 2120 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Lémon Oszkár, Becséri Gergely)
KTE: Polekszics – Póti, Karan, Varga R., Forró – Gréczi, Eninful (Patvaros, 17.), Szavics (Pekár, 58.), Vukaszovics, Szécsi - Simon A. (Pavicsevics, 74.). Vezetőedző: Bekő Balázs. Cserepad: Németh V., Gyagya, Pekár, Patvaros, Pavicsevics, Bebeto, Balázs Zs.
MTK: Hegedüs L. – Nagy T., Rodenbücher (Vass Á., 46.), Kálnoki Kis, Fejes – Vass P. (Eppel, 82.), Vukmir, Kanta J., Pölöskei Zs., Horváth Zs. (Ladányi, 63.) - Torghelle. Vezetőedző: Garami József. Cserepad: Groppioni, Kelemen, Batik, Ladányi, Vass Á., Frank, Eppel.
Gólszerző: Simon A. (12.), Szavics (28.), Pavicsevics (92.)
Sárga lap: Vukaszovics (5.), Póti (31.), Patvaros (54.),  Pavicsevics (93.), ill. Vukmir (25.), Kálnoki Kis (61.), Vass Á. (71.), Pölöskei Zs. (90.)
 
INFO   ÚJPEST FC-VIDEOTON FC 1-2 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 2194 néző. Vezette: Erdős József (Kelemen Attila, Varga Gábor)
Újpest: Dmitrovics – Nagy J., Heris, Litauszki, Ngawa – Suljics, Vasziljevics, Kosovics (Kabát, 57.), Szankovics (Zamostny, 76.), Balogh B. - Lázár B. (Simon K., 57.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics. Cserepad: Balajcza, Antón, Proesmans, Juanan, Simon K., Kabát, Zamostny.
Videoton: Calatayud – Brachi, Vinícius, Juhász, Vinícius, Stopira – Álvarez (Nildo, 87.), Sándor Gy., Zé Luis (Kovács I., 76.),  Vítor Gomes, Haraszti (Paraiba, 82.) – Nikolics N. Vezetőedző: José Gomes. Cserepad: Tujvel, Mamadu, Szolnoki, Kovács I., Paraiba, Nildo, Lupeta. 
Gólszerző: Kabát (81.), ill. Zé Luis (58., 60.)
Sárga lap: Nagy J. (69.), ill. Brachi (62.), Álvarez (71.), Sándor Gy. (90.)
 
INFO   KAPOSVÁRI RÁKÓCZI-SZOMBATHELYI HALADÁS 2-0 (1-0)
Kaposvár, 1200 néző. Vezette: Solymosi Péter (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Kaposvár: Antal B. – Okuka, Bank, Lebbihi, Mulemo - Firtulescu (Dankwah, 77.), Bőle, Balázs B. (Böjte, 93.), Diallo, Florean - Kink (Murai , 88.). Vezetőedző: Selymes Tibor. Cserepad: Rusák, Dankwah, Hadaró, Földes, Coroian, Böjte, Murai.
Haladás: Rózsa – Fehér Z., Guzmics, Tóth P. (Schimmer, 67.), Bosnjak – Nagy I G., Simon Á., Radó, Iszlai (Medgyes, 74.), Halmosi - Hrepka (Gyurján, 59.). Vezetőedző: Artner Tamás. Cserepad: Gyűrű, Schimmer, Dvorschák, Gyurján, Szakály A., Medgyes, Németh M.
Gólszerző: Kink (21., 71., az utóbbi 11-esből)
Sárga lap: Kink (64.), ill. Fehér Z. (20.), Simon Á. (36.), Halmosi (50.), Tóth P. (63.)
 
INFO   BUDAPEST HONVÉD FC-FERENCVÁROS 0-2 (0-2) 
Bozsik Stadion, 5000 néző. Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Tóth II Vencel)
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovics, Lovrics, Alcibiade - Vécsei, Nagy G., Hidi (Mancini, 53.), Diarra (Lupoli, 46.), Holender (Prosser , 64.) - Bonazzoli. Vezetőedző: Marco Rossi. Cserepad: Czuczi, Baráth, Prosser, Mancini, Zsivanovics, Lupoli, Daud.
FTC: Dibusz – Besics (Holman, 81.), Mateos, Pavlovics (Józsi, 92.), Jovanovics – Somália, Csukics, Gyömbér, Busai, Jenner - Leonardo (Diallo, 46.). Vezetőedző: Thomas Doll. Cserepad: Jova, Bönig, Laczkó, Holman, Ionescu, Józsi, Diallo. 
Gólszerző: Gyömbér (28.), Leonardo (35., 11-esből)
Sárga lap: Ikenne-King (31.), Lovrics (34.), Ignjatovics (54.), Nagy G. (73.), Vécsei (89.), Bonazzoli (90.), ill. Besics (45.), Csukics (69.), Jovanovics (86.)
Piros lap: Ikenne-King (86.) 
 
INFO   MEZŐKÖVESD-ZSÓRY-DIÓSGYŐRI VTK 0-1 (0-0)
Mezőkövesd, 5000 néző. Vezette: Vad II István (Kispál Róbert, Ring György)
Mezőkövesd: Horváth T. - Búrány, Velicky, Hegedűs Cs., Gévay - Harsányi, Dobos (Farkas B., 80.), Bognár I., Takács P., (Sigér, 86.), Melczer V. -Menougong (Rajczi , 89.). Vezetőedző: Véber György. Cserepad: Szántai, Szilvási, Farkas B., Rajczi, Balajti, Sigér, Olasz.
DVTK: Rados – Vági, Vadász, Kádár, Husics – Gosztonyi (Kosztics , 56.), Nikházi (Bacsa, 56.), Elek, Augusto (Marjanovics, 68.) - Futács, Grumics. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics. Cserepad: Rajics, William Alves, Debreceni, Gohér, Kosztics, Marjanovics, Bacsa.
Gólszerző: Bacsa (91.)
Sárga lap: Melczer V. (22.), Hegedűs Cs. (29.), Dobos (40.), Bognár I. (70.), ill. Elek Á. (52.)
 
OTP Bank Liga 2013-2014
Mesteri mondatok
A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is, ezekből szemezgettünk.
Lőrincz Emil (Pécs): ,,A sajtóban megjelent híresztelésekkel kapcsolatban nem engem kell kérdezni, van ügyvezető igazgatónk, klubigazgatónk, majd ők válaszolgatnak".
José Gomes (Videoton): ,,Természetesen hallom, hogy mikről írnak az újságok a csapattal és velem kapcsolatban, de ezeket a dolgokat kizárom, és száz százalékban a munkámra koncentrálok". 
Horváth Ferenc (Győr): ,,Kicsit olyan volt ez, mint egy kéthetes balatoni vakáció. Ha az első héten süt a nap, az ember azt gondolja, hogy utána is remek idő lesz. Most nem volt olyan jó idő a második héten...Hogy a Loki aggódhat-e? Reméljük!"
Kondás Elemér (Debrecen): ,,A pálya talaja nem engedte, hogy folyamatos játék kialakuljon. Inkább a rúgd előre és fuss stílus dominált". 
Bekő Balázs (Kecskemét): ,,Hetek óta hősiesen harcol és játszik a csapat, ehhez szervezettség párosul, talán ezért is pukkadtunk ki picit a második félidőben".
Artner Tamás (Haladás): ,,A csapat akkor is a miénk, ha győz és akkor is, ha veszít".  
Thomas Doll (Ferencváros): ,,Volt egy kétórás beszélgetésem a Ferencváros legendáival, meséltek nekem a Fradiról, akkor ajándékoztak meg ezzel a sapkával, és a Pápa-meccs óta viselem ezzel a szereléssel együtt. Jól érzem magam a sapkában és a felsőben is, úgy tűnik, szerencsét hoznak nekem, hiszen azóta nem kaptunk ki".
Véber György (Mezőkövesd): ,,Ezt már tényleg nagyon nehéz feldolgozni a kispadon".
Tomiszlav Szivics (Diósgyőr): ,,Bacsa Patrik már rég nem rúgott gólt, bíztam benne, hogy Murphy törvénye megjön majd, meg is jött". 
Forrás: MTVA, Sport TV, csakfoci.hu, vidi.hu, haon.hu, kecskemetite.hu
144894
2014-04-25;212
2014-04-26;212
2014-04-27;212
OTP BANK LIGA 2013-2014
A góllövőlista állása
15 gólos: NIKOLICS NEMANJA (Videoton)
14 gólos: Simon Attila (Paks), Lencse László (Puskás Akadémia)
13 gólos: Radó András (Haladás)
12 gólos: Koller Krisztián (Pécs)
10 gólos: Böde Dániel (Ferencváros)
8 gólos: Dalibor Volas (Debrecen), Bacsa Patrik (Diósgyőr), Tischler Patrik (Puskás Akadémia)
7 gólos: Szakály Péter (Debrecen), Futács Márkó (Diósgyőr), Ayub Daud (Honvéd), Kanta József (MTK), Georges Griffiths (Pápa), Simon Krisztián (Újpest), Zé Luis (Videoton)
6 gólos: Ibrahima Sidibe (Debrecen), Kulcsár Tamás (Debrecen), Halmosi Péter (Haladás), George Menougong (Mezőkövesd), Kabát Péter (Újpest)
5 gólos: Nemanja Andrics (Győr), Pátkai Máté (Győr), Tarmo Kink (Kaposvár, Győr), Harsányi Zoltán (Mezőkövesd), Lazar Arszics (Pápa), Pölöskei Zsolt (MTK), Dusan Vasziljevics (Újpest)
4 gólos: Selim Bouadla (Debrecen), Nikházi Márk (Diósgyőr), Julian Jenner (Ferencváros), Somália (Ferencváros), Gyömbér Gábor (Ferencváros), Leonardo (Ferencváros), Leandro Martínez (Győr), Rudolf Gergely (Győr), Varga Roland (Győr), Marek Strestík (Győr), Fehér Zoltán (Haladás), Vécsei Bálint (Honvéd), Gréczi Gábor (Kecskemét), Vladan Szavics (Kecskemét), Melczer Vilmos (Mezőkövesd), Torghelle Sándor (MTK, Videoton), Kenesei Krisztián (Pápa), Pölöskey Péter (Pécs), Lázár Bence (Újpest), Bavon Tshibuabua (Újpest), Kleinheisler László (Videoton), Arturo Álvarez (Videoton).
3 gólos: Bódi Ádám (Debrecen), Gosztonyi András (Diósgyőr), Zoran Kosztics (Diósgyőr), Holman Dávid (Ferencváros), Ulysse Diallo (Ferencváros), Lipták Zoltán (Győr), Vernes Richárd (Honvéd), Hidi Patrik (Honvéd), Ivan Lovrics (Honvéd), Filip Holender (Honvéd), Borisz Zsivanovics (Honvéd), Adrian Markus (Kaposvár), Waltner Róbert (Kaposvár), Thian Khaly Iyane (Kaposvár), Balajti Ádám (Mezőkövesd), Bartha László (Paks), Orosz Márk (Pápa), Miroszlav Grumics (Pécs), Mohl Dávid (Pécs), Szatmári Lóránd (Pécs), Jarmo Ahjupera (Újpest), Gyurcsó Ádám (Videoton), 
2 gólos: Korhut Mihály (Debrecen), Zsidai László (Debrecen), Tisza Tibor (Debrecen, Diósgyőr), Máté Péter (Debrecen), Barczi Dávid (Diósgyőr), Mohamadou Abdouraman (Diósgyőr), Gohér Gergő (Diósgyőr), Elek Ákos (Diósgyőr), David Mateos (Ferencváros), Nikola Trajkovics (Győr), Rafe Wolfe (Győr), Djordje Kamber (Győr), Németh Márió (Haladás), Ugrai Roland (Haladás, Ferencváros), Edixon Perea (Honvéd), Alekszandar  Ignjatovics (Honvéd), Iulian Petrache (Kaposvár), Balázs Benjámin (Kaposvár), Rajczi Péter (Kecskemét), Forró Gyula (Kecskemét), Leo (Kecskemét), Balázs Zsolt (Kecskemét), Bebeto (Kecskemét), Szalai Vilmos (Mezőkövesd), Bognár István (Mezőkövesd), Bese Barnabás (MTK), Varga Szabolcs (MTK), Horváth Zsolt (MTK), Vass Patrik (MTK), Könyves Norbert (Paks), Heffler Tibor (Paks), Windecker József (Paks), César Quintero (Pápa), Goran Marics (Pápa), Eszlátyi István (Pápa), Frőhlich Roland (Pécs), Danijel Romics (Pécs), Kővári Róbert (Pécs), Czvitkovics Péter (Puskás Akadémia), Filip Sztaniszavljevics (Újpest), Litauszki Róbert (Újpest), Juhász Roland (Videoton), Paulo Vinícius (Videoton), Haraszti Zsolt (Videoton, Puskás Akadémia), Nildo Petrolina (Videoton)
1 gólos: Ferenczi János (Debrecen), Horváth Zoltán (Debrecen), Dombi Tibor (Debrecen), Dusan Brkovics (Debrecen), Ludánszki Bence (Debrecen), Lázár Pál (Debrecen), Rene Mihelics (Debrecen), Vadnai Dániel (Debrecen), Senad Husic (Diósgyőr), William Alves (Diósgyőr), Kádár Tamás (Diósgyőr), Augusto Batioja (Diósgyőr), Jack Tuijp (Ferencváros), Arsenio Valpoort (Ferencváros), Józsi György (Ferencváros), Busai Attila (Ferencváros), Lázok János (Győr), Völgyi Dániel (Győr), Koltai Tamás (Győr), Rok Kronaveter (Győr), Kalmár Zsolt (Győr), Nagy I Gábor (Haladás), Gyurján Bence (Haladás), Guzmics Richárd (Haladás), Hrepka Ádám (Haladás), Raffaele Alcibiade (Honvéd), Nagy Gergő (Honvéd), Prosser Dániel (Honvéd), Bojan Vrucina (Kaposvár), Stjepan Babic (Kaposvár), Andrei Coroian (Kaposvár), Borisz Bulajics (Kecskemét), Sidoine Oussou (Kecskemét), Mogyorósi József (Kecskemét), Koszó Balázs (Kecskemét), Nagy Patrik (Kecskemét), Gyagya Attila (Kecskemét), Póti Krisztián (Kecskemét), Marko Vukaszovics (Kecskemét), Barry Pato (Kecskemét), Varga Róbert (Kecskemét), Szécsi Márk (Kecskemét), Henri Eninful (Kecskemét), Simon András (Kecskemét), Darko Pavicsevics (Kecskemét), Olasz Dénes (Mezőkövesd), Petneházi Márk (Mezőkövesd), Linas Pilibaitis (Mezőkövesd), Ladányi Tibor (MTK), Fejes András (MTK), Batik Bence (MTK), Eppel Márton (MTK), Dragan Vukmir (MTK), Báló Tamás (Paks), Kovács Gábor (Paks), Nagy Olivér (Paks), Délczeg Gergely (Paks), Présinger Ádám (Pápa), Csizmadia Csaba (Pápa), Nagy Tamás (Pápa), Eke Uzoma (Pécs), Márkvárt Dávid (Pécs), Fodor Ferenc (Pécs), Vaszicsku Gergő (Puskás Akadémia), Uros Nikolics (Puskás Akadémia), Francisco Gallardo (Puskás Akadémia), Margitics Andor (Puskás Akadémia), Szekeres Adrián (Puskás Akadémia), Tóth II Balázs (Videoton, Puskás Akadémia), Szakály Dénes (Puskás Akadémia), Juanan González (Újpest), Loic Nego (Újpest), Nebojsa Kosovics (Újpest), Balogh Balázs (Újpest), Sándor György (Videoton), Kovács István (Videoton), Vítor Gomes (Videoton)
Öngól: Ramajo Mateos (Ferencváros), Jánvári Gábor (Kaposvár), Stjepan Babics (Kaposvár), Kovács Olivér (Kaposvár), Marko Vukaszovics (Kecskemét), Fotyik Dominik (Mezőkövesd), Kálnoki Kis Dávid (MTK), Szabó János (Paks), Nagy Tamás (Pápa), Jaszmin Mecsinovics (Pápa), Peter Struhar (Pápa), Vaszicsku Gergő (Puskás Akadémia), Juanan González (Újpest), 2 Marco Caneira (Videoton)