Tenisz

Babos Tímea újra döntőben

Babos Tímea oldalán a tajvani Hao Csing-csannal bejutott a fináléba pénteken a 250 ezer dollár (55,5 millió forint) összdíjazású, Kuala Lumpur-i női keménypályás tenisztorna párosversenyében.

A versenyeket szervező WTA honlapjának beszámolója szerint Babosék az elődöntőben a Jarmila Gajdosova, Hszieh Szu-vej ausztrál, tajvani duó ellen győztek két sima szettben, 1 óra 4 perc alatt, a fináléban pedig egy tajvani, kínai vagy egy ukrán párossal találkoznak majd.

"Nagyon jól ment ma a játék! Jól ritörnöztem, és jól is adogattam. Ez kulcs volt a mai párosban, hiszen mégiscsak egy világranglista-második (Hszieh Szu-vej) volt a túloldalon. Holnap szünnap, de csak meccs nélküli lesz a nap... Lesz két tenisz- és egy kondi edzésem" - nyilatkozta a 20 éves Babos Tímea, aki idei negyedik fináléjára készülhet párosban: januárban Sydneyben a cseh Lucie Safarovával az oldalán nyert, majd a francia Kristina Mladenoviccsal Párizsban, a múlt hónapban pedig a fehérorosz Olga Govorcovával Mexikóban kikapott a döntőben.

WTA-torna, Kuala Lumpur
Páros, elődöntő
Babos Tímea, Hao Csing-csan (magyar, tajvani, 1.)-Jarmila Gajdosova, Hszieh Szu-vej (ausztrál, tajvani) 6:3, 6:3