Átigazolás

A francia sereghajtótól jön a Milan új kapusa?

Lám, még egy olyan gyatra csapatban is lehet figyelemreméltó teljesítményt nyújtani, mint amilyen a francia élvonal sereghajtója, az Ajaccio.

Guillermo Ochoa számára elérkezhet a pillanat a váltásra

Guillermo Ochoa még úgy is kimagaslott a korzikai együttesből, hogy az eddigi harminckét bajnoki mérkőzés során kereken hatvanszor volt kénytelen a háta mögé nyúlni. Gondoljunk csak bele, ha a rozoga védelem mögött nem úgy véd, ahogy tette, ez a szám már a százhoz közelítene. A piros-fehéreket egyébként már hetek óta elparentálták, mostanra pedig a matematikai esély is tovaszállt a bennmaradást illetően. A mexikói hálóőr viszont jövőre is az első osztályban futballozhat, igaz, nem Franciaországban, hanem Olaszországban.

A 28 esztendős portás iránt érdeklődők között található a Milan is, amely régóta vadászik egy olyan kapusra, aki méltó vetélytársa, később pedig megfelelő utódja lehet a veterán Christian Abbiatinak. A milánóiak képbe kerüléséről Ochoa képviselője, Jorge Berlenga számolt be. "Azt hiszem, a játékos a francia bajnokságban tervezi folytatni pályafutását, ugyanakkor a Milan is szívesen látná őt a soraiban. Remélem, hogy sikerül megtenni ezt a lépést egy nagy klub felé, mert nagyon megérdemelné. Egyelőre nem tudom megmondani, melyik csapatban látjuk őt a következő szezonban, azt viszont leszögezhetem, hogy nem szükséges a világbajnokságon szerepelnie ahhoz, hogy bizonyítsa tehetségét."

Nagyban befolyásolja Ochoa jövőjét, hogy szerződése a szezon végeztével lejár a korzikaiakkal, így június végétől szabadon igazolhatóvá válik. A mexikói nemzeti csapathoz visszakanyarodva, egyelőre nem tudni, hogy a kapusra számít-e a szövetségi kapitány Brazíliában. Az 56-szoros válogatott hálóőr a legutóbbi, Egyesült Államok elleni felkészülési mérkőzésre nem kapott meghívót, 2006-ben és 2010-ben viszont tagja volt az El Tri világbajnoki keretének.

[1468539] 2014-04-20 17:00:00 Bastia - Ajacciox;