Jégkorong

Megérkezett Dél-Koreába a magyar válogatott

  • MTI/icehockey.hu

Helyi idő szerint kedden este megérkezett Dél-Koreába a magyar jégkorong-válogatott, amely vasárnap kezdi meg a divízió I/A-világbajnokságot a Szöul melletti Gojangban.

Rich Chernomaz a biztos bennmaradást tartja reális célkitűzésnek / jegkorongblog.hu

A repülőút Isztambul érintésével közel 11 órás volt - derül ki a játékosok Facebook-oldaláról. A csapat szerdától tréningezik a 3400 férőhelyes csarnokban.

A vb vasárnap kezdődik, az ellenfelek sorrendben: Koreai Köztársaság, Ukrajna, Szlovénia, Ausztria és Japán. Az első két helyezett jut fel a 2015-ös elit vb-re, az utolsó pedig jövőre a divízió I/B-ben szerepel.

A hétvégén Ausztria és Szlovénia ellen játszott edzőmérkőzést a magyar felnőtt férfiválogatott, amelynek szövetségi kapitánya, Rich Chernomaz az EIHC Hoki Gála zárónapjának végén kihirdette az április 20-án kezdődő Divízió 1/A világbajnokságra utazó keretét.

A világbajnokságra 2 kapus és 20 mezőnyjátékos nevezhető, ám sérülés esetén a kapuscsere engedélyezett. A nagy távolság miatt a magyar csapat mindhárom kapusát elviszi Dél-Koreába.

Az eddigi bő keretből kikerült Gőz Balázs, Nemes Benjámin és Németh Attila, így összesen 22 játékos (3 kapus és 19 mezőnyjátékos) indul el hétfő este Isztambulon át Szöulba.

A klubcsapatával még elfoglalt Vas Márton a Löwen Frankfurttól utazik majd át Dél-Koreába.

A kerethez tartozik Nagy Gergő is, ám az ő vb-szereplése kérdéses, mivel amerikai klubcsapata, a Quad City Mallards versenyben van a CHL rájátszásában, sőt, jelenleg 3–2-re vezet a négy győzelemig tartó párharcában. Amennyiben a Quad City továbbjut, Nagy Gergő nem vesz részt a vb-n, ha viszont kiesik a Mallards, Nagy Gergő a vb helyszínére utazik és csatlakozik a válogatotthoz.

A magyar jégkorong-válogatott vb-kerete
Kapusok: HETÉNYI Zoltán, RAJNA Miklós (SAPA Fehérvár AV 19), SEVELA Peter (Dab.Docler)
Hátvédek: GRÖSCHL Tamás, HÜFFNER Adrián (Dab.Docler), MIHÁLY Árpád, ORBÁN Attila, POZSGAI Tamás, SZIRÁNYI Bence, TOKAJI Viktor, VARGA Arnold (SAPA Fehérvár AV 19), VAS Márton* (Löwen Frankfurt, GER)
Csatárok: AZARI Zsolt (Dab.Docler), BARTALIS István (Troja-Ljungby, SWE), BENK András, KOVÁCS Csaba, MAGOSI Bálint (SAPA Fehérvár AV 19), HÁRI János (HIFK Helsinki, FIN), KÓGER Dániel (Elmira Jackals, USA), NAGY Gergő** (Quad City Mallards, USA), NAGY Krisztián (El Paso Rhinos, USA), SEBŐK Balázs (Karpat Oulu, FIN), SOFRON István (Krefeld Pinguine, GER), VAS János (Rouen Dragons, FRA)
*Vas Márton a klubcsapatától utazik majd a világbajnokság helyszínére
**Nagy Gergő vb-szereplése a klubcsapata eredményeitől függ