Férfi kézilabda MK

A második félidőben őrölte fel a Veszprém a Szegedet

Az MKB-MVM Veszprém megvédte címét a férfi kézilabda Magyar Kupában, miután a pécsi döntőben legyőzte a Pick Szeged együttesét.

Sorozatban hatodszor kupagyőztes a Veszprém - Fotó: MTI, Kovács Anikó

Szegedi oldalon a kapusteljesítmény, a veszprémieknél inkább a védőfal játéka dominált a meccs kezdetén védekezésben. Nem potyogtak a gólok, de az elején Miklerék tudtak előnybe kerülni. Amíg azonban az első időkérés utána a bakonyiak viszonylag könnyen átjátszották keresztmozgásaikkal az ellenfél védelmét, a Tisza-partiak jóval kevésbé kidolgozott figurákból szereztek gólokat, hiszen a címvédő védekezése mélységben nagyon hatékony volt, így nem működött a szegediek passzjátéka.

Ennek ellenére megmaradt a döntetlen közeli állás, az első félidő hajrájában pedig a Pick tudott rendre lépéselőnybe kerülni. Előnye azonban nem volt a szünetben (13-13).

A fordulás után azonban még tovább javult a Veszprém védekezése, még kevésbé tudott működni a Szeged játéka, és több mint öt percig nem is jött gól Balogh Zsoltéktól. Így fokozatosan három, majd négy találatra nőtt a címvédő előnye, és a hajrá kezdetén hiába volt ilyen a különbség, a végén egyértelművé vált, hogy a kihívó már nem jöhet vissza a meccsbe. Így végül hat találattal nyert az MKB-MVM Veszprém (27-21).

A bronzérmet a Grundfos-Tatabánya szerezte meg, miután 24-20-ra nyert a B.Braun Gyöngyös ellen.

Férfi kézilabda Magyar Kupa
döntő
MKB-MVM Veszprém - Pick Szeged 27-21 (13-13)
 
a 3. helyért
Grundfos-Tatabánya - B.Braun Gyöngyös 24-20 (14-9)