Premier League

Kompany megsérült, bajba került a City

Aggódhatnak a vasárnapi csúcsrangadó előtt a Manchester City hívei, miután a csapatkapitány Vincent Kompany a szombati edzésen csak segítséggel tudta elhagyni a pályát.

A bajnoki cím szempontjából akár sorsdöntő mérkőzés is lehet a vasárnapi Liverpool - Manchester City csúcsrangadó, hiszen a két csapat között a - vesztett pontok tekintetében - csupán két egység a különbség, és mivel erősen közeledünk a Premier League véghajrájához, amelyik fél meg tudja szerezni a három pontot, komoly lépést tesz a bajnoki elsőség felé.

Éppen ezért érintheti igen érzékenyen a vendég manchesterieket Vincent Kompany sérülése. A belga középhátvéd csapata edzésén egy ártalmatlan szituáció után maradt lenn a földön, amikor egy légi csata után Micah Richards ráesett a térdére. A 28. születésnapját csütörtökön ünneplő Kompany saját lábán nem is tudta elhagyni az edzőpályát, így társai segítették be az orvosi szobába. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyire súlyos a probléma, de a képek alapján az sem lenne meglepő, ha végül nem tudná vállalni a vasárnapi játékot.

Ha így lesz és Kompanyra nem számíthat a szakmai stáb, Manuel Pellegrininek alaposan meg kell fontolnia, milyen védelemmel áll ki a Premier League legjobb támadóalakulata ellen. Az argentin Martin Demichelis hibái ellenére szinte biztos, hogy a kezdőben kap helyet, így mellé kell keresni valakit a chileinek. Az egyik verzió az lehet, hogy a spanyol Javi Garcia lépne a belga helyére, aki ugyan eredetileg védekező középpályás, de előfordult már, hogy a védelemben tengelyében osztottak rá feladatot. Mivel Matija Nasztatics továbbra is a maródiak listáját erősíti, ezért Joleon Lescott szerepeltetése is megoldás lehet. 

A hírre azonnal reagált a sportfogadó piac, hiszen a Manchester City-re kínált szorzók elindultak felfelé, és már akad olyan terem is, ahol háromszoros pénzt ér az égszínkékek sikere.

[1475066] 2014-04-13 14:37:00 Liverpool - Manchester Cityx;
144788