Bajnokok Ligája

Courtois csak nagyon sok pénzért védhet a Chelsea ellen

Úgy tűnik, két meccs erejéig le kell mondania kezdőkapusáról az Atlético Madridnak, ha szembekerül a Bajnokok Ligájában a Chelsea-vel.

Courtois nem mutathat be ilyen bravúrokat a Chelsea ellen? - Fotó: AFP

A Matracosok elnöke, Enrique Cerezo egy spanyol rádiónak adott interjúban árulta el, hogy aligha számíthatnak az idén már-már sztárkategóriába emelkedett Thibaut Courtois-ra, ha a Chelsea lesz az ellenfelük az elődöntőben.

A kapust a Kékek adták kölcsön Madridba, és gondoskodtak arról, hogy az Atléticónál minimum megfontolják a szerepeltetését, ha szembekerül egymással a két csapat. Ha a Premier League-en belül történt volna meg a kölcsönadás, akkor nem szerepelhetne anyaegyesülete ellen a játékos. Ebben az esetben nincs ilyen szabályozás, viszont a Chelsea belerakatott egy záradékot a szerződésbe, amely alapján a spanyoloknak meccsenként fizetniük kellene, ha játszatnák Courtois-t.

Mérkőzésenként 4 millió fontról pletykálnak Spanyolországban, és bár ezt nem erősítette meg Cerezo elnök, azt elismerte, hogy drága mulatság lenne pályára küldeni a kapust: "Ez egy olyan összeg, amit nem tudunk kifizetni."

Ha tehát a péntek déli sorsoláson szembekerül egymással a Chelsea és az Atlético, akkor valószínűleg Daniel Aranzubia véd majd az elődöntő két meccsén. A 34 esztendős hálóőr - aki korábban az Athletic Bilbaóban és a Deportivo La Corunában védett - idén eddig egy-egy bajnokin és BL-meccsen, valamint három kupatalálkozón kapott lehetőséget. Ezeken négy gól kapott - kettőt tizenegyesből -, valamint egyszer kiállították.

A Bajnokok Ligája elődöntőinek sorsolását pénteken 12 órakor tartják az UEFA nyoni központjában. A hatharom.com élő szöveges közvetítésben számol be az eseményről.

Courtois a Barcelona ellen remekelt, legnagyobb bravúrja 1:38-tól látható az alábbi videóban