NB I

José Gomesnek eszében sincs lemondani, bírja a nyomást

Tovább botladozik a labdarúgó OTP Bank Ligában a Videoton, amely immár nem a bajnoki címért harcolhat a hátralévő fordulókban, hanem azért, hogy megőrizze helyét a dobogón. A Kecskeméten mutatott játékkal, a csapat jelenlegi formájában ez sem tűnik könnyű feladatnak.

A lila-fehérek 3-1-es győzelmével zárult összecsapás után a két vezetőedző értékelte a történteket a vidi.hu-nak. "Két teljesen eltérő része volt a meccsnek" - mondta José Gomes, a fehérváriak trénere, aki a hat tavaszi bajnoki közül csupán egyszer tudta győzelemre vezetni csapatát. "Az elején jól kezdtünk, jó megoldásaink voltak a támadásaink során, de nem sikerült betalálnunk. A fő problémát az jelentette később, hogy a lepattanókat nem sikerült megszerezni, az első gól is így született. A második félidőben is jól építettük fel a támadásokat, de a hazaiak nagyon jól kontráztak, a védelmünk hibáit - hogy nagy területeket adtunk - kihasználták, ez kulcsfontosságú volt, és végül kétgólos különbséggel nyertek. A helyzeteink megvoltak, a befejezések sajnos elmaradtak. Hogy ennek mi az oka? Biztos nem az, hogy a játékosok nem akartak volna nyerni, nyerni akartak. Jól bírom a nyomást, 20 éve vagyok az edzői pályán, ez az élet része."

"Nagy harcra akartuk késztetni a Vidit, hogy ne tudják a sokpasszos játékukat játszani, amiben talán a legjobbak a magyar mezőnyben" - fogalmazott a győztes hadvezér, Bekő Balázs. "A második labdák megszerzése volt hangsúlyos, és végül döntő volt, hogy ezek a labdák valóban hozzánk kerültek. Nagy odaadással és szívvel játszottunk ma, az előny megszerzése után kontrára rendezkedtünk be, ami ült is, hiszen a Vidinek kockáztatnia kellett. Ki tudtuk használni a lehetőségeinket és nyertünk, gratulálok a játékosoknak! Több jó egyéni teljesítmény is volt, nem szeretnék senkit külön kiemelni. A minőségi különbséget a lelkesedéssel lehet kompenzálni, és hogy a döntő helyzetekben jó megoldásokat válasszanak a játékosok, ez volt az a plusz, ami ma nem hiányzott."

[1609920] 2014-04-05 18:00:00 Kecskemét - Videotonx;
144894