NB I

A futballisten a mi oldalunkon állt - Thomas Doll

A Ferencváros a hajrában szerzett góllal 2-1-re győzött az Újpest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának péntek esti rangadóján.

Tizennégy év után nyert a Ferencváros Újpesten - Fotó: AFP

A zöld-fehérek 2000 óta először nyertek a Megyeri úton bajnoki találkozón. Az Újpest és a Ferencváros története 214. bajnoki összecsapását játszotta: eddig 97 FTC-győzelem és 57 döntetlen mellett 60 újpesti siker született.0

"Mindkét csapat megérdemelt volna egy pontot. Ellenfelünk és mi is mindent megtettünk a kilencven perc alatt. Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy a futballisten a mi oldalunkon állt, és legyőztük az Újpestet. Az első tíz-tizenöt percet átaludtuk, nem figyeltünk eléggé, ezért kaptuk a gólt is. Ezután sokkal többet volt nálunk a labda, és a legmegfelelőbb pillanatban értük el az egyenlítő gólt. Persze figyelnünk kellett az Újpest kontratámadásaira, hiszen nagyon gyors játékosai voltak a pályán. Elképesztő volt a hangulat a pályán, ami biztos, hogy a futballistáimat is feldobta. Nagyon boldogok vagyunk, hogy megnyertük a meccset" - értékelt a fradi.hu-nak Thomas Doll, az FTC vezetőedzője.

"Szeretnék gratulálni a Ferencvárosnak a győzelemhez. A végén elveszítettük a koncentrációnkat egy támadó szögletnél, Leonardo pedig megszerezte a győztes gólt, nehéz ezután mit mondani. A lehető legjobban kezdtük a mérkőzést, a gólunk után is voltak még helyzeteink, aztán valamiért kicsit visszaálltunk. A második játékrészben ismét jobbak voltunk, agresszívebben játszottunk a középpályán is, jött is pár lehetőség, szerintem ma nem érdemeltünk vereséget – igaz győzelmet sem. A meccs nagyobb részében jól játszottunk egy nagyon erős Ferencváros ellen, sajnálom, hogy végül ilyen szerencsétlen módon mégis elveszítettük a derbit" - fogalmazott a lilák főnöke, Nebojsa Vignjevics az ujpestfc.hu-nak.

[1609922] 2014-04-04 19:10:00 Újpest - Ferencvárosx;