NB I

Czvitkovics bombagólja ellenére legyőzte a Haladás a Puskás Akadémiát

  • MTI

Guzmics Richárd és Radó András góljaival nyert a Haladás a Puskás Akadémia ellen az OTP Bank Liga 23. fordulójának nyitómeccsén.

A Haladás futballozott jobban és veszélyesebben, mezőnyfölénye pedig félóra után góllá érett. Az első félidő vége előtt előbb Czvitkovics szépségdíjas gólt lőtt a bal felső sarokba, de a hazaiak nem sokáig örülhettek, mert a Haladás ismét előnybe került.

A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék, s ezen még az sem változtatott, hogy emberhátrányba kerültek a felcsútiak Tóth II. Balázs kiállítása miatt. A Haladás összességében biztosan őrizte minimális előnyét, az utolsó pillanatban azonban, egy szöglet után Nagy Gábor a gólvonalról fejelte ki a labdát, ezzel megmentve a három pontot csapata számára.

OTP Bank Liga
23. forduló
Puskás Akadémia-Szombathelyi Haladás 1-2 (1-2)
Székesfehérvár, 100 néző, v.: Vad II.
 
gólszerzők: Czvitkovics (42.), illetve Guzmics (33.), Radó (43.)
piros lap: Tóth II. B. (71.)
sárga lap: Lorentz (75.), illetve Halmosi (19.)
 
Puskás Akadémia: Hajdúch - Lorentz, Vaszicsku, Szekeres A., Guaru - Czvitkovics, Tóth II. B., Szakály D. (Gallardo, 73.), Polonkai (Denkovic, 67.) - Lencse, Tischler (Tóth I. B., 74.)
 
Szombathelyi Haladás: Rózsa - Tóth P., Fehér Z., Guzmics, Bosnjak - Halmosi (Medgyes, 90.), Németh M. (Gyurján, a szünetben), Iszlai, Simon Á. (Szakály A., a szünetben), Nagy I. G. - Radó
[1609923] 2014-04-04 17:00:00 Puskás Akadémia - Haladásx;