Átigazolás

Ter Stegent nem érinti a Barca büntetése, biztosan klubot vált

Marc-Andre ter Stegen bejelentette, hogy ezen a nyáron biztosan elhagyja a Borussia Mönchengladbachot. Még akkor is távozik, ha nem szerződhet a Barcelonához.

Ter Stegen így is, úgy is klubot vált - fotó: AFP

A Barca lassan egy éve kapust keresett és a hírek szerint márciusban megegyezett a Borussia Mönchengladbach-kal Marc-Andre ter Stegen átigazolásáról. A váltást azonban keresztül húzhatja a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség mai döntése. A FIFA hivatalos honlapján közölte, hogy szankcióval sújtja az FC Barcelonát, mert több, 18 éven alatti futballista szerződtetésével megsértette a nemzetközi átigazolásokra vonatkozó szabályokat. A büntetés meglehetősen súlyos, a katalán klubot kizárták a 2014-es nyári és a 2015-ös téli átigazolási időszakból.

Mindez azt jelentheti, hogy Ter Stegen mégsem kerülhet a Barcelonához. A Mundo Deportivo szerdán számos anyagot közölt a FIFA büntetéséről, egyelőre ők sem tudják mi lesz a kapus sorsa. A német hálóőr viszont reagált, ő biztosan elhagyja klubját.

"Még semmit sem hallottam az ügyről, nem tudom miért engem kérdeznek - reagált Ter Stegen a Kolner Express kérdésére. - Nem akarok beszélni erről. Egy dolog biztos, nyáron elhagyom a Mönchengladbachot."

A kapust még egyéves szerződés köti a német alakulathoz és egyelőre menedzsere, Gerd vom Bruch sem tudja mit hoz számukra a közeljövő.

"Abban biztosak lehetnek, hogy Ter Stegennek lesz csapata - mondta Gerd vom Bruch a Bildnek. - Nem vagyok ügyvéd, a kérdés jelenleg az, hogy a FIFA büntetése miként érinti a már megkötött szerződéseket. Tudom, hogy Ter Stegent még egyéves megállapodás köti a Mönchengladbachoz, de azzal is tisztában vagyok, hogy nem akar maradni."

Jelenleg tehát a FIFA-ra vár az FC Barcelona, mert senki sem tudja, hogy mi a helyzet a már korábban megkötött szerződésekkel. A katalán klub nem csak Ter Stegennel, hanem Alen Haliloviccsal is megegyezett, azonban minkét kontraktus július 1-jén, tehát a 2014-es nyári átigazolási időszak első napján lépne érvénybe, ahonnan kizárták a Barcát. Ha a FIFA azokat is érvénytelennek tekinti, akkor súlyos csapás éri a Barcelonát, hiszen minkét kapusának, Victor Valdések és José Manuel Pintónak is lejár a szerződése. Ráadásul előbbi biztosan távozik a nyáron.

[1506126] 2014-04-05 18:00:00 Barcelona - Betisx;