Átigazolás

Súlyos büntetés, kizárták a Barcát az átigazolási időszakból

Súlyosan bűnhődik az FC Barcelona, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség kizárta a klubot a következő két átigazolási időszakból.

Ki lesz Victor Valdés utódja, ha nem igazolhat kapust a Barca? - fotó: AFP

A FIFA hivatalos honlapján közölte, hogy szankcióval sújtja az FC Barcelonát és a Spanyol Labdarúgó Szövetséget, mert több, 18 éven alatti futballista szerződtetésével megsértették a nemzetközi átigazolásokra vonatkozó szabályokat. A nemzetközi szövetség a 2009 és 2013 közti időszakot vizsgálta, és visszásságokra bukkant a barcelonai klub kapcsán. A jelentés szerint a katalán klub tíz esetben szabálytalanul járt el, amikor külföldi, fiatalkorú játékost szerződtetett, ezért a FIFA úgy határozott, hogy hazai és nemzetközi szinten is kizárja az egyesületet a 2014-es nyári és a 2015-ös téli átigazolási időszakból. A Spanyol Labdarúgó Szövetség ugyanebben az ügyben 500 ezer frankos bírságban részesült.

Ebből a szempontból érdekes lehet a barcelonai kapuskérdés, ugyanis Victor Valdés már tavaly bejelentette távozását és a horvát tinisztár, a 17 éves Alen Halilovic megszerzése is meghiúsulhat. Habár utóbbi játékos szerződtetését már bejelentette a Barcelona, de az átigazolást csak július 1-jén jegyeznék be, vagyis akkor lépne érvénybe. Februárban a hátvéd, Carles Puyol is bejelentette távozását, és ha ehhez hozzátesszük, hogy a Barca évek óta középső védőre vadászik, akkor a következő idényben komoly hátrányba kerülhet riválisaival szemben.

[1506126] 2014-04-05 18:00:00 Barcelona - Betisx;