Férfi kézilabda EHF-kupa

Visszafogott öröm Szegeden

A Pick Szegednél nem bánják, hogy a portugál Sporting lesz az ellenfél a férfi kézilabda EHF-kupa negyeddöntőjében.

Fotó: szegedma.hu

"A legfontosabb, hogy a Sporting is egy komoly csapat, nem szabad lebecsülni őket" - értékelte a keddi sorsolás fejleményeit Juan Carlos Pastor vezetőedző. "Idegenben, Dániában, a Skjern otthonában is fölényesen nyertek, ez pedig komoly fegyvertény. Célunk nem is lehet más, mint kiharcolni a berlini négyes döntőbe jutást. Megpróbálunk minél alaposabban felkészülni az ellenfelünkből, és akkor nem érhet bennünket semmilyen meglepetés."

"Éppen hétfő este mondtam, hogy legyen a Sporting az ellenfelünk" - mondta Marko Krivokapics másodedző, aki évekig kézilabdázott Portugáliában. "Ez bejött, jobb, mint ha a román Constantával kellett volna harcolnunk. A lisszaboni együttes is csapatként harcol, ebben rejlik az ereje. A Benficával kétszer is döntetlent játszottak a bajnokságban, így hasonló játékerőt képviselnek, mint a harmadik fordulóbeli ellenfelünk. Úgy gondolom, hogy ha megszokott játékunkat nyújtjuk, akkor kiharcoljuk a berlini négyes döntőben való részvételt."

Az első mérkőzést - idegenben - 19-én vagy 20-án, a visszavágót pedig egy héttel később hazai környezetben játssza a Szeged.

EHF-kupa
negyeddöntők párosítása
HCM Constanta (román) Lugi HF (svéd)
Sporting (portugál) PICK SZEGED
Nantes (francia) Montpellier (francia)
A negyeddöntőben csak három párharcot rendeznek, a D csoportban győztes német Füchse Berlin ugyanis házigazdaként automatikusan tagja lett a sorozat négyes döntőjének.