Bajnokok Ligája

Nem bírt egymással az elit, kedvezőbb helyzetben a Bayern és az Atlético

Spanyol házi rangadóval és egy történelmi angol-német csatával folytatódott a labdarúgó Bajnokok Ligája küzdelemsorozata. A Manchester United a hazai pályán elért 1-1-es döntetlennel életben tartotta továbbjutási esélyeit a Bayern Münchennel szemben, az Atlético Madrid pedig ugyancsak 1-1-re végzett a Barcelona otthonában.

Nem kímélték egymást a csapatok az Old Traffordon - Fotó: AFP

Óriási iramban kezdődött a történelmi angol-német párharc első felvonása az Old Traffordon, és bár a címvédő bajorok előtt több gólszerzési lehetőség adódott az első félidőben, a legnagyobb helyzetet a hazaiak puskázták el Danny Welbeck révén. Hiába uralta a mérkőzést és birtokolta sokat a labdát a Bayern az első tíz percet leszámítva, nem tudott olyan gördülékenyen a szívós manchesteriek védelme mögé kerülni. Ment a labdajáratás, mentek a passzok a müncheniek részéről, vagyis meglehetősen nagy nyomás nehezedett az angolok koncentráltan tolódó hátsó alakzatára, úgy tűnt, csak idő kérdése, mikor jön a hiba.

A hiba azonban a másik oldalon jött, a manchesteriek feljebb tolták védekezésüket a fordulás után, egy szögletet követően pedig Nemanja Vidics fejesével megszerezték a vezetést. (1-0) Ez volt az a pont, amikor Josep Guardiola úgy döntött, hogy egy klasszikus csatárt is pályára küld, Mario Mandzukic beállítása pedig rögtön meghozta a várt eredményt, a horvát támadó fejjel hozta kihagyhatatlan helyzetbe Bastian Schweinsteigert. (1-1) A folytatásban a bajorok próbálták megőrizni lendületüket, de az előnyt jelentő második találatot már nem tudták bevinni. A Vörös Ördögöknek kevés erejük maradt a végére, így a müncheni gólszerző kiállítása adta késői lehetőséggel sem sikerült élni. Mondhatni, hogy a döntetlen nem rossz eredmény egyik félnek sem, de nyilvánvaló, hogy a Bayern kedvezőbb helyzetből várhatja a visszavágót.

UEFA Bajnokok Ligája
negyeddöntő, első mérkőzés
INFO Manchester United (angol)-Bayern München (német) 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Vidics (58.) illetve Schweinsteiger (67.)
Kiállítva: Schweinsteiger (90.)
[1679352] 2014-04-01 20:45:00 Manchester United - Bayern Münchenx;

Lionel Messiék nem tudtak előnyt szerezni a madridi visszavágóra - Fotó: AFP

Nagyszerűen kezdett az Atlético Madrid Barcelonában, nem véletlenül intette óvatosságra csapatát, mondván a fővárosiak megtréfálták már őket párszor az idényben. A vendégek kezdeti fölénye fokozatosan alábbhagyott, ráadásul az első félóra végén le kellett cserélni a szezonban már harminchárom gólnál járó Diego Costát, aki félig-meddig sérülten vállalta a játékot. Mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek - a katalánoknál Andrés Iniesta, a vendégeknél David Villa került ígéretes helyzetbe -, az viszont érződött, hogy tökéletesen ismerik egymást a felek, valami váratlant kellett húznia annak, aki meg akarta nyerni a mérkőzést.

A Diego Costa helyére csereként beállt Diego meg is tette ezt, lehetetlen helyzetből lőtt óriási gólt, a múlt héten megsérülő Victor Valdést helyettesítő Pintót alaposan becsapta a lövés. (0-1) A vendégek vezetése persze azt eredményezte, hogy a Barcelona lényegesen nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt, a meccs további szakaszában a Matracosok alig-alig lépték át a felezővonalat. Az egyenlítés sem sokáig váratott magára, Andrés Iniesta mesteri átadása után Neymar egalizált (1-1), a végén pedig csak Thibaut Courtois kimagasló produkcióján és bravúrjain múlt, hogy nem született újabb találat. Izgalmas visszavágóra van kilátás a Vicente Calderónban, úgy tűnik, az Atlético nemcsak a bajnokságban képes felvenni a versenyt a katalánokkal.

A mérkőzés összefoglalója

UEFA Bajnokok Ligája
negyeddöntő, első mérkőzés
INFO FC Barcelona (spanyol)-Atlético de Madrid (spanyol) 1-1 (0-0)
Gólszerző: Neymar (71.) illetve Diego (56.)
[1679338] 2014-04-01 20:45:00 Barcelona - Atlético Madridx;
2014-04-01;42
2014-04-02;42
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
Percről percre: BL_2014_04_01x