Magyar Kupa

Meg szeretnénk nyerni a kupát - Vignjevics

Az Újpest 4-0-ra verte a Pécset a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján és továbbjutott.

Vignjevics szerint megérdemelték a győzelmet - fotó: ujpestfc.hu

A találkozó utáni sajtótájékoztatón Nebojsa Vignjevics, az újpestiek mestere érthető módon elégedetten értékelte a látottakat.

Meg szeretnénk nyerni a kupát, ezért dolgozunk majd a folytatásban is - mondta Vignjevics. - A PMFC nagyon jó csapat, de sokat változtattak erre a mérkőzésre, és azzal a hátránnyal, amivel érkeztek, nagyon nehéz volt mit kezdeni. Ennek ellenére nem álltunk vissza és kezdtük el őrizni az eredményt, hanem az volt a terv, hogy gyorsan szerezzük meg a vezetést - ez szerencsére sikerült is. Megérdemeltük a győzelmet, nagyon jól játszottunk, a Pécsnek pedig a legjobbakat kívánom a bajnokságra. Most ott vagyunk az elődöntőben, három nagyon jó csapat mellett. A legjobb négy között is nagy szükség lesz majd szurkolóinkra, ők a csapattal együtt ma is nagyon jó atmoszférát teremtettek a stadionban.”

Lőrincz Emil, a pécsiek vezetőedzője szerint kockáztattak a csapat összeállításakor, ám ezúttal ez nem volt elég a továbbjutáshoz.

Hittünk a továbbjutásban, de tudtuk, hogy rettentő nehéz lesz és szenzációsan jó játék kéne hozzá - mondta Lőrincz. - A továbbjutásba vetett hit miatt álltunk fel két csatárral, valamint támadó szellemű középpályásokkal, akik miatt azt vártuk, hogy hatékony támadófutballt tudunk játszani. Az Újpest viszont jó volt és megérdemelten nyert, az első gól után már nagyon nehézzé vált a dolgunk. Az eredményességet tekintve megtorpant a csapat, azonban az előző bajnokin nem érdemeltünk vereséget. A mai egy másik mérkőzés volt, hátrányból kezdtünk és bravúr lett volna, ha három góllal nyerünk, de remélem, hogy hétvégén ismét a jobbik arcát mutatja majd a csapat.”

[1622621] 2014-03-26 18:00:00 Újpest - Pécsx;