Serie A

Galliani közelről figyel, és a Milan kölcsönjátékosaiba kapaszkodna

Szerdán este Firenzében lép pályára a Milan, amely olaszországi sajtóhírek szerint akár edzőt is válthat, ha nem nyer.

A Fiorentinában szereplő Mario Gomez újabb sérülésével javulhatnak a piros-feketék esélyei, de továbbra is óriási nyomás alatt játszanak. Csak a 12. helyen állnak a tabellán, utóbbi öt tétmeccsükből négyet elveszítettek, és az ötödiken is csak egy döntetlent értek el. A múlt hétvégén Clarence Seedorf kirúgását vizionálták Olaszországban, ő ugyanakkor bízik a vezetők támogatásában.

Galliani ott van a csapat közelében

Az biztos, hogy fentről komolyan figyelik a csapat teljesítményét, hiszen Adriano Galliani ügyvezető kedden személyesen nézte meg a Fiorentina elleni meccs előtti utolsó edzést.

"Ennyi külső hatás közepette könnyen hihet az ember bármit, de mindig is folyamatos volt a kommunikáció köztem és Galliani úr között. Folyamatosan a Milanért dolgozunk, és ezt nem hagyjuk abba" - mondta Seedorf a klubvezető látogatásáról.

Közben természetesen az ellenfél is készült a piros-feketékre, és Vincenzo Montella, a Violák trénere igyekszik mindenkibe belesulykolni, hogy mennyire nehéz lesz a szerda esti meccs.

"A Milan messze van tőlünk, de a játékosai bármikor eldönthetik a meccseket. Problémás mérkőzés lesz. Most átmenetben vannak, de ez a klub évtizedeken át a világ legjobbjai között volt. Ugyanakkor hiszek a harmadik hely elérésben, ehhez pedig létfontosságú lesz a meccs" - nyilatkozta az edző.

Miközben Galliani a csapata edzéseit látogatja, a háttérben már a jövőn is dolgozik. A hírek szerint azt próbálja elérni, hogy a következő szezonokra is megszerezhessék a most kölcsönben náluk lévő Adil Ramit és Adel Taarabtot. Előbbi a Valencia játékosa, ott jövő nyárig szól a szerződése, de még ősszel csúnyán összeveszett a Denevérek akkor vezetőedzőjével, Miroszlav Djukiccsal. Azóta a tréner sem dolgozik már a Mestallában, de így is kérdéses, hogy a 28 éves francia vissza akar-e oda térni.

Taarabt az utóbbi években a Tottenhamben, majd a QPR-ban villogtatta tehetségét vagy épp "intézett" magának bulvárcímlapokat. Az utóbbi hetekben látszott, hogy ha egy kicsit többször észreveszi a csapattársait, akkor a kreativitásával sokat segíthet a Milannak. Az ugyanakkor nagy kérdés, hogy fejben össze tudja-e rakni magát, ha "megmelegszik" Milánóban, illetve hogy a QPR eladja-e őt, ha visszajutnak a Premier League-be. No, meg persze, hogy Galliani szerez-e valahonnan pénzt a megvásárlására.

[1536814] 2014-03-26 20:45:00 Fiorentina - AC Milanx;