Légiósaink

Gulácsi Ausztriában, a többiek Németországban ünnepelhettek

A mögöttünk hagyott hétvégén németországi légiósaink hívták fel magukra a figyelmet. Szalai Ádám megszakította hosszú ideje tartó gólcsendjét, a második vonalban Stieber Zoltán büntetőt harcolt ki, Nagy Dániel a harmadosztályban volt eredményes. Gulácsi Péter pedig felért a csúcsra Ausztriában a Salzburggal. Légióskörkép.

ANGLIA

A kiesés ellen harcoló West Bromwich Albion 2-0-ra kikapott a Hull City otthonában, Gera Zoltán végig a kispadon ült a vendégeknél. A másodosztályban a Middlesbrough 3-1-es vereséget szenvedett a Queens Park Rangerstől, Varga Józseffel a csapatában. A Bolton ikszelt a Yeovil Townnal (2-2), Bogdán Ádámmal a gólvonalon. A Tőzsér Dánielt végig a soraiban tudó Watford 2-1-re alulmaradt a Wigan pályáján.

Szalai hosszú gólcsendet tört meg - Fotó: AFP

NÉMETORSZÁG

Szalai Ádám a 88. percben állt be Klaas-Jan Huntelaar helyére a Schalkéban, csapata 3-1-re legyőzte a vendég Braunschweiget. A magyar csatár a 93. percben rúgta a Királykékek harmadik gólját. Szalainak ez volt hatodik gólja a Bundesligában, november óta először volt eredményes. A Hannover otthon szenvedett súlyos, 3-0-ás vereséget a Dortmundtól, Huszti Szabolcs végigjátszotta a mérkőzést a hazaiaknál.

Szalai gólja 2:18-tól:

A Bundesliga 2-ben a Greuther Fürth 1-1-es döntetlent játszott a Dynamo Dresdennel, előbbiben Korcsmár Zsolt és Stieber Zoltán is kezdő volt, a szélső tizenegyest harcolt ki, a 86. percben lecserélték. Király Gábor együttese, az 1860 München 1-0-ra kikapott a Kaiserslauterntől, a magyar kapus végigvédte a találkozót. A Cottbus 3-1-re diadalmaskodott Bielefeldben, Sváb Dániellel a kispadon. Az Ingolstadt 0-0-át ért el a St. Pauli otthonában, Hajnal Tamás nélkül, a válogatott középpályás bordatöréséből lábadozik.

A 3. ligában az Osnabrück 1-1-es döntetlent ért el a Rot-Weiß Erfurt ellen, előbbi gárdában az 54. percben beálló Nagy Dániel fejjel szerezte az egyenlítő gólt. Bajner Bálint végig a pályán volt a Borussia Dortmund második csapatában, amely 1-1-et játszott a Stuttgarter Kickersszel.

OLASZORSZÁG, FRANCIAORSZÁG

A francia másodosztályban Chateauroux ikszelt a Caennel (1-1), Filkor Attilával a soraiban. Az olasz Serie B-ben a Padova otthon szenvedett nagyarányú vereséget a Cittadellától (0-4), Feczesin Róbert nem volt a tagja a hazai keretnek. A Carpi a Novarától kapott ki, előbbi együttesben Kovácsik Ádám az 55. percben váltotta a megsérült kezdőkapust.

HOLLANDIA, BELGIUM

A holland Eredivisiében az Otigba Kennethet végig a soraiban tudó, Varga Szabolcsot ugyanakkor nem nevező Heerenveen hazai pályán egy pontot szerzett a NEC ellen. A Groningen, Adorján Krisztiánnal a kispadon 3-1-re legyőzte a Vitesse-t. A sérült Németh Krisztiánt nélkülöző Roda kikapott a PSV-től. A NAC Breda Bodor Boldizsárral csapatában értékes pontot szerzett az éllovas Ajax ellen (0-0). Babos Gábor a cserekapus volt a Bredában.

OROSZORSZÁG

A Dinamo Moszkva gól nélküli döntetlent játszott a vendég Rubin Kazannyal. A moszkvaiak válogatott szélsője, Dzsudzsák Balázs végig a pályán volt. Akárcsak Koman Vladimir az Uralban, csapat viszont 3-0-ra kikapott a listavezető Lokomotiv Moszkva otthonában. Pintér Ádám a kispadon kezdett a Tom Tomszkban, majd a 82. percben cserélték be, így már pályán volt, amikor csapata kiharcolta az 1-0-s győzelmet a Volga Novgorod otthonában.

DÁNIA, SVÁJC, AUSZTRIA

Dániában az Odense 2-1-re kikapott a Bröndbytől, az OB-ben Vadócz Krisztiánt ezúttal sem nevezték. A svájci ligában a Sion Vanczák Vilmossal a kezdőben 2-0-ra alulmaradt a tabellán előtte álló Aarau vendégeként.

Az osztrák Bundesligában Gulácsi Péter klubja, az egész idényben döbbenetes fölényben lévő Red Bull Salzburg a Wiener Neustadt elleni 5-0-ás kiütéssel megnyerte a bajnokságot, behozhatatlan előnyre tett szert már nyolc fordulóval a vége előtt. A siker gyógyír volt a hétközi Európa Liga-búcsúra. Az EL-nyolcaddöntőjének visszavágóján a Salzburg 2-1-re kikapott a Baseltől és ugyanilyen összesítéssel búcsúzott a sorozattól. Mindkét találkozón Gulácsi őrizte a hálót. A Salzburg története nyolcadik bajnoki címét ünnepelte, legutóbb 2011-2012-ben ért fel a csúcsra. A Wacker Innsbruck Sáfár Szabolccsal a kapuban 3-1-re kikapott a Sturm Graztól.

Izraelben, a bajnoki rájátszás első körében a Maccabi Haifa vereséget szenvedett az Ironi Kirjat Smona ellen (0-1), Priskin Tamás a cserék közül nézte végig a találkozót a vesztes csapatban.

GÖRÖGORSZÁG, LENGYELORSZÁG

A görög Szuperligában a már bajnok Olimpiakosz 4-1-re legyőzte az Ergoteliszt. A kapus Megyeri Balázs először kapott lehetőséget a szezonban. A pireusziak szerdán kiestek a Bajnokok Ligájából, 2-0-ás előnyből várták a Manchester United elleni nyolcaddöntős visszavágót, ám a Vörös Ördögök fordítottak, 3-0-ra nyertek és továbbjutottak. Megyeri akkor kispados volt. A lengyel Ekstraklasában Lovrencsics Gergő csapata, a Lech Poznan hazai pályán 2-1-re felülmúlta a Lechia Gdanskot, sikerével fellépett a tabella második helyére. A magyar válogatott játékost a 90. percben cserélték le.