Premier League

A Chelsea hat góllal ünnepelte meg Wenger ezredest

A Chelsea a fölényesnél is fölényesebb győzelmet aratott a vendég Arsenal felett az angol labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának rangadóján, Arsene Wenger jubileumi mérkőzésén.

Rémálommal ért fel Wenger számára az 1000. meccs / AFP

A londoni derbinek nem akármilyen jubileum adta a különlegességét: Arsene Wenger ezredik meccsén dirigálta az Ágyúsokat. Viszont a francia szaktekintély ünnepi hangulatát gyorsan elrontotta a vendéglátó Chelsea: két és fél percet kellett várni az első komolyabb helyzetre, Samuel Eto'ót ugratták ki, Szczesny ekkor még tisztázni tudott. Egy perccel később a túloldalon Giroud került nagy helyzetbe, Cech bravúrral mentett a bal alsónál.

Az 5. percben kontrázott a Chelsea, Schürrle ugratta ki Eto'ót, a kameruni tíz méterről, kissé jobbról a jobb alsóba helyezett (1-0). Két perccel később már kettővel ment a hazai együttes: Matics indította André Schürrlét, aki jobbról, 15-ről a jobba alsóba tekert (2-0). A 10. percben Samuel Eto'o megsérült, Fernando Torres állt be a helyére. Nem sokkal később újabb gólt ünnepelhetett a Stamford Bridge közönsége: Hazard lőtt kapura, Oxlade-Chemberlain kapusként vetődött, kézzel "védett", a belga támadó pedig gólra váltotta a jogos tizenegyest. André Marriner viszont Kieran Gibbset állította ki, a visszajátszás alapján rejtély, miért, a felvételeken az látszott, hogy a bírónak fogalma sem volt arról, mi történt a kapu előterében.

Gibbs sem értette, miért ő kapott pirosat - Fotó: AFPA mérkőzés lényegi része eldőlt, a Kékek könnyedén kézben tartották a meccset, nagyon simám jutottak el a vendégek tizenhatosáig, az Arsenal középpályás védekezése rémesen gyenge volt, a túloldalon Matics sorra szerezte a labdákat, csak az volt a kérdés, mennyi lesz a különbség a végére. A 30. percben David Luiz bombája megpattant egy védőn, védenie kellett Szczesnynek. A félidő végén Oscar is betalált, Torres jobbról passzolt középre, a brazil karmester pár méterről a léc alá emelt (4-0).

A második félidőre Wenger védekező felfogásban cserélt, Carl Jenkinson Koscielnyt, míg Mathieu Flamini Oxlade-Chamberlaint váltotta. Nem volt túlzottan eseménydús a második felvonás, a 61. percben Cazorla szépíthetett volna, de keresztben ellőtt a kapu előtt. A 63. percben Oscar löketénél tisztázni tudott Szczesny, pár perccel később a brazil megtolta a labdát, majd 18-ról kapura küldte, Szczesny csak a bal alsóba tudta segíteni (5-0). A 71. percben a januárban a Baselből érkezett Mohamed Salah megszerezte első gólját a Chelsea mezében: Matics ugratta ki az egyiptomit, aki balról, nyolc méterről a jobb alsóba lőtt Szczesny (6-0).

A 89. percben ismét Cazorla hagyta ki a helyzetet, a becsületgól sem jött össze a vendégeknek. A hetedik gólt már nem nyelték be, a 0-7 már a Wenger-éra legsúlyosabb zakója lett volna, legalább ezt a negatív rekordot elkerülték. Ezzel együtt a Chelsea minden idők legnagyobb arányú győzelmét könyvelhette el az Arsenal ellen. Arsene Wenger ennél rosszabb "szülinapi" ajándékot nem is képzelhetett volna el...

A mérkőzésre adott PROTIPPÜNK bőven igazolta várakozásainkat, hiszen tippmesterek magabiztos Chelsea-győzelmet várt.

[1475029] 2014-03-22 13:45:00 Chelsea - Arsenalx;
now;47
2014-03-23;47
144788