Síugrás

Simon Ammann mégsem búcsúzik - tovább folytatja

  • VNA

Jó hírt kaptak szerdán a svájci szurkolók, négyszeres olimpiai bajnok síugrójuk, Simon Ammann ugyanis eredeti terveivel ellentétben mégsem vonul még vissza.

Csütörtökön a selejtezővel vette kezdetét a 2013/14-as síugró Világkupa szezont lezáró planicai hétvége. A korábbi évekkel ellentétben most nem a sírepülő sáncon versenyeznek a világ legjobb síugrói, a nagysáncon sorra kerülő két egyéni és egy csapatverseny azonban így is érdekes lehet. Bár a hétvége vélhetően a lengyel Kamil Stochról szól majd, aki 168 pontos előnnyel vezeti az összetett pontversenyt a szlovén Peter Prevc előtt, így nagy eséllyel mondhatjuk, hogy megnyeri az összetett Világkupát.

A legfontosabb hír azonban még nem a planicai sáncról érkezett, szerdán ugyanis fontos bejelentést tett egy négyszeres olimpiai bajnok, a svájci Simon Ammann„A síugrás a nagy szenvedélyem. Úgy érzem, még nem jött el az idő a visszavonulásra. Meggyőződésem, hogy egy jó felkészüléssel továbbra is a világ élvonalába tartozhatok” - mondta szerdán a 32 éves sportoló. A februári téli olimpián Ammann - aki 2002-ben és 2010-ben egyformán két-két elsőséget gyűjtött az ötkarikás játékokon - nem szerzett érmet.

"Nagyon nagy tudásbázist halmoztunk fel csapaton belül, ezt kihasználva a jövőben is szeretnék sikeresen ugrani. Szükségem van arra, hogy megkapjam továbbra is a megfelelő szakmai támogatást. Ha ez így lesz a jövőben is, akkor szép sikereket érhetek még el" - nyilatkozta sejtelmesen Ammann, aki szinte mindent megnyert már pályafutása során, kivéve a Négysáncversenyt, amelyen idén a harmadik helyen végzett Diethart és Morgenstern mögött. Ammann a csütörtök délelőtti selejtezőt kihagyta Planicán (csak egy székben üldögélve élvezte a 15 fokot és a napsütést), ettől függetlenül azonban a pénteki egyéni versenyben számolni kell vele.