Bajnokok Ligája

Mourinho szurkol a Unitednek, Ancelotti kissé lenézi az Olimpiakoszt

A Real Madrid kettős győzelemmel jutott a nyolc közé a Bajnokok Ligájában, míg a Chelsea idegenbeli döntetlenje után otthon legyőzte a Galatasarayt. Így értékeltek az edzők a meccsek után.

José Mourinho és a londoni Kékek leginkább korábbi játékosuktól, Didier Drogbától tarthattak, de az elefántcsontparti csatár nem sok vizet zavart. A portugál menedzser szerint épp a Galata hibájából.

"A saját csapata játéka volt számára a legnehezebb. Ha egy csapat nem produkál semmit a támadások érdekében, akkor a világ minden csatára magányos harcossá válik. Nem sokat tehetett, Gary Cahill és John Terry pedig fantasztikus teljesítményt mutattak be két nagyon jó támadóval szemben. Az irányításunk alatt tartottuk a játékot, így Drogba sem került veszélyes helyzetekbe" - mondta.

Egyértelműen jobb volt a Chelsea, mint a Galatasaray - Fotó: AFP

Az Arsenal és a Manchester City kiesése után a Chelsea biztosította a helyét a nyolc között, de lehet, hogy egyedül marad angol csapatként, mivel a Manchester United kétgólos hátrányból várja az Olimpiakosz elleni, szerdai visszavágót.

"Ugyanazt ismételgetem. Amíg a Man United versenyben van, addig meg tudja csinálni, és remélem is, hogy meg tudja csinálni. Minden nagy esélyes ott van a negyeddöntőben, és bármelyikükkel szívesen játszanék. Jót tenne a fejlődésünknek, mindegy, hogy ki lesz az ellenfél" - zárta magabiztosan a gondolatait Mourinho.

Roberto Mancini, a török csapat vezetőedzőjének nem nagyon maradt más a meccs utánra, mint hogy fejet hajtson az ellenfél előtt.

"Nagyon nehéz meccs volt. És mivel négy perc után gólt kaptunk, még nehezebbé vált. De ez nem változtat azon a tényen, hogy nagyon rosszul játszottunk. Nem érdemeltünk semmit, a Chelsea sokkal jobb volt. Nehéz mit mondani a játékról, mert csalódott vagyok. Nem alakítottunk ki helyzeteket. Sajnálom a szurkolóinkat, mert ők voltak a legjobbjaink. Nem tudom, mi a visszaesés oka. Nehéz megmagyarázni. Az isztambuli meccs után úgy gondoltam, lesz esélyünk itt is gólt szerezni. De teljes más focit játszottunk. Ha ezen a szinten akarunk szerepelni, többet kell dolgoznunk" - összegzett az olasz tréner.

[1625222] 2014-03-18 20:45:00 Chelsea - Galatasarayx
[1625222] 2014-03-18 20:45:00 Chelsea - Galatasarayx;

A Real Madrid 6-1-re nyerte a Schalke elleni első meccset, így a továbbjutása nem volt kérdéses. Inkább azon merenghettünk előzetesen, hogy Carlo Ancelotti mennyire spórol csapatával a vasárnapi El Cláscio előtt, és hogy a német csapat képes lesz-e bizonyítani, hogy helye van a BL egyenes kieséses szakaszában.

Tartalékosan is könnyedén nyert a Real - Fotó: AFP

Nos, a spanyolok olasz edzője igyekezett tartalékolni a legjobbjait, de a puskási szintre igyekvő és oda is érő Cristiano Ronaldót nem tudta lebeszélni a játékról. Bár elmondása szerint nem is akarta.

"Nem volt kétségem a játszatásával kapcsolatban. Jól van, könnyen regenerálódik, nem okoz neki gondot a játék. Mindig játszik, mert a fizikuma tökéletes. Jesé sérülésével viszont nem voltunk szerencsések. De ilyen a futball. Nagy hiányzó lesz, mert fantasztikus szezonja volt. Várnunk kell, és a felépülése után újra fontos játékosa lesz a Real Madridnak. Jó formában várjuk a Barcelona elleni rangadót, jó felfogást mutattunk, különösen a második félidőben. Azt majd meglátjuk, itt mit hoz a sorsolás. Az Olimpiakosz okozhat meglepetést, de a többi klub a legjobbak közül való" - zárta mondandóját egy kissé szerencsétlennek tűnő megjegyzéssel Ancelotti.

Ami a másik kérdést illeti: Jens Keller a 3-1-es vereség ellenére is elégedett volt.

"Mindenki láthatta, hogy helyreállítottuk a becsületünket. A csapat harcos mentalitásban játszott. Természetesen a Madridnak sok esélye volt a gólszerzésre, de Ralf Fährmann világklasszis teljesítményt mutatott be. A csapat rehabilitálta magát ezzel a játékkal. Elégedett vagyok a hozzáállásunkkal, de azt sajnálom, hogy nem értünk el jobb eredményt" - mondta a szakember.

[1625224] 2014-03-18 20:45:00 Real Madrid - Schalke 04x
[1625224] 2014-03-18 20:45:00 Real Madrid - Schalke 04x;