Real Madrid

Raúl lehet a Real Guardiolája

Jorge Valdanónak nincsenek kétségei afelől, egy napon majd Raúl lesz a Real Madrid edzője.

A király gárda argentin legendája szerint Raúl vissza fog térni a Santiago Bernabéuba, mint vezetőedző, és idővel ő lehet a blancók saját Pep Guardiolája.

"Raúl rendeltetése, hogy ő legyen a Real Madrid Guardiolája" - nyilatkozta Valdano. "Nyilvánvalóan a saját útját járva, a saját stílusát kialakítva. Őt nem lehet Pephez hasonlítani. Nincsenek kétségeim, előkészíti visszatérését edzőként a Realhoz, és én már alig várom. Raúl ismét hozzátenne valamint a klubhoz" - mondta Valdano, akinek felvetése nem éppen időszerű, hiszen Carlo Ancelotti vezetésével a király gárdának nagyon fut a szekere, az olasz tréner akár új klubrekordot is beállíthat.

Raúl 2010-ben hagyta el a madridi csapatot, amikor a német Schalke ajánlatát elfogadva eligazolt a Bundesligába. A 36 éves játékos jelenleg a katari Al Sadd csapatát erősíti, ám minden bizonnyal hamarosan szögre akasztja a stoplist, így Valdano víziója akár néhány éven belül megvalósulhat.

Guardiola edzőként 2008-ban tért vissza egykori sikerei helyszínére, majd 2012-ig bezárólag 14 különböző trófeát nyert a csapattal, amivel a klub történetének legeredményesebb trénerévé vált.


A spanyol bajnoki címért folyó versengésben a Real Madrid és a Barcelona között vasárnap tovább nőhet a távolság, miután szombaton a címvédő katalánok arcpirító vereséget szenvedtek a Valladolid vendégeként. Carlo Ancelotti együttese ezen a hétvégén hazai környezetben fogadja a Levante csapatát, amennyiben pedig a papírformának megfelelően megszerezi a három a pontot, négy egységre ellép legnagyobb riválisától a tabellán.

[1506077] 2014-03-09 19:00:00 Real Madrid - Levantex;