Forma-1

Mégsem szakították meg Schumacher ébresztését

A korábbi sajtóhírekkel ellentétben nem szakították meg a síbalesetet szenvedett Michael Schumacher ébresztését - közölte a korábbi Forma-1-es pilóta menedzsere.

Amint arról a hatharom.com is beszámolt, a német Focus című lap úgy értesült, Schumacher január vége óta tartó ébresztési folyamatát megszakították. Sabine Kehm, a sportoló menedzsere ugyanakkor hétfőn újra megerősítette, hogy a nem tőle vagy az orvosoktól származó információkat spekulációnak kell tekinteni, az ébresztés pedig hosszas folyamat, de zajlik.

"Ez a fázis sokáig tarthat, ami félreértésekre adhat okot" - mondta a menedzser. Egyúttal újra azt mondta Schumacherről, hogy az állapota változatlan.

Schumachert december 29-én érte baleset Méribel közelében, súlyos fejsérüléseket szenvedett, s azóta a grenoble-i kórházban ápolják. A baleset után az állapota életveszélyes volt, kétszer operálták meg, a második beavatkozás során vérömlenyt távolítottak el az agyából. Január végén azt közölték, hogy fokozatosan megkezdték az ébresztését a mesterséges altatásból. Azóta az is kiderült, hogy a baleset kapcsán nem tesznek feljelentést a hatóságok.