Légiósaink

Kötelesék "megbuktatták" edzőjüket, Gulácsiék szárnyalnak

Kevés említésre méltó esemény történt a külföldön szereplő magyar labdarúgókkal az elmúlt napokban. Kivételt Gulácsi Péter és a Salzburg szárnyalása, Nagy Dániel gólja, valamint Köteles Lászlóék edzőváltást eredményező veresége képez.

Köteles Lászlóék újabb veresége Mario Been állásába került - Fotó: AFP

ANGLIA

Fontos mérkőzést játszott az angol élvonalban Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion, amely a sereghajtó Fulhamet látta vendégül. A válogatott középpályás a szünetben csereként lépett pályára, a mérkőzés pedig 1-1-es döntetlennel zárult, így a felek között megmaradt a négy pontot különbség a birminghamiek javára.

A másodosztályban honfitársaink egymás ellen csatáztak, a Bolton (Bogdán Ádám) 2-0-ra nyert a Watford (Tőzsér Dániel) ellen. Mindkét magyar végigjátszotta a meccset. A Middlesbrough gól nélküli döntetlenre végzett otthon a Leeds Uniteddel, Varga József ugyancsak végig pályán volt a házigazdánál.

NÉMETORSZÁG

Németországban a jó formában lévő Schalke 04 erejéből ezúttal csak 0-0-ás döntetlenre futotta a Mainz elleni hazai találkozón, Szalai Ádámnak pedig csak percek jutottak, a támadó a 88. minutumban csereként állt be. Huszti Szabolcs ugyanakkor végigjátszotta csapata, a Hannover mérkőzésén a listavezető Bayern München ellen, ám a bajorok nem kegyelmeztek és 4-0-ra győztek a HDI Arénában.

A második vonalban szereplő 1860 München Király Gáborral a gólvonalon ért el 2-2-es döntetlent a Paderbornt fogadva, az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő Energie Cottbus pedig a meccset végigjátszó Sváb Dániellel a soraiban bukott el az Erzgebirge Aue ellen (2-3). Hajnal Tamás viszont nem került be az Ingolstadt keretébe, amely 2-0-ra nyert Bielefeldben. Stieber Zoltán és Korcsmár Zsolt csapata, a Greuther Fürth hétfő este az éllovas Kölnnel csatázik.

A 3. Ligában az Osnabrück 3-0-ra nyert a Hallescher FC ellen, Nagy Dániel kezdőként 75 percet töltött pályán, az első negyedóra végén pedig ő szerezte a lila-fehérek második találatát. A Borussia Dortmund tartalékcsapata 2-0-ra verte a szebb napokat látott Duisburgot, de Bajner Bálint nem volt a fekete-sárgák keretének tagja.

Nagy Dániel gólja 2:00-tól látható

OLASZORSZÁG

Az olasz másodosztályban 2-0-ás, papírforma győzelmet aratott a feljutásra pályázó Empoli a Padova otthonában, a hazaiaknál Feczesin Róbert a kispadon ült, Laczkó Zsolt pedig a hírek szerint már nem a piros-fehérek, hanem a Ferencváros játékosa. A Carpi is vereséget szenvedett odahaza, méghozzá a Cesenától, de Kovácsik Ádám ezúttal csak cserekapus volt.

HOLLANDIA

Az Eredivisie hétvégi fordulójában magyarok nélkül rendeztek magyaros rangadót Heerenveenben, ahol a házigazda nem bírt az NAC Bredával (0-0). A hazaiak kispadján Otigba Kenneth és Varga Szabolcs, a vendégekén Babos Gábor ücsörgött. A Németh Krisztiánt foglalkoztató Roda a Cambuur pályáján, Adorján Krisztián munkaadója, a Groningen pedig Utrechtben maradt alul 1-0-ás gólkülönbséggel. A támadó 88, a középpályás 64 percet futballozott kezdőként.

FRANCIAORSZÁG, BELGIUM, SVÁJC

A francia másodosztályban a Chateauroux Filkor Attila nélkül remizett Le Havre-ban (0-0), a középpályás nem került a keretbe. Edzőváltásba torkollt a Genk mélyrepülése Belgiumban, Köteles Lászlóék otthonából ezúttal a Waasland-Beveren rabolta el a pontokat (0-2), így Mario Been hétfőn távozott posztjáról. Vanczák Vilmos végigjátszotta a Sion szombati bajnokiját a Thun pályáján, de pocsék formában lévő csapata pont nélkül maradt (3-1).

DÁNIA, LENGYELORSZÁG, AUSZTRIA

A dán élvonalban az Odense Vadócz Krisztián nélkül aratott 2-1-es bravúrgyőzelmet az éllovas Midtjylland ellen, Lengyelországban viszont a Lech Poznan a meccset végigjátszó Lovrencsics Gergővel a soraiban szaladt bele csúnya pofonba a Pogon Szczecin vendégeként (5-1). A kirobbanó formában lévő Salzburg kapuját Gulácsi Péter védte csütörtökön, az Ajax otthonában 3-0-ra megnyert Európa Liga-mérkőzésen, valamint a vasárnapi 6-1-es bajnoki diadal alkalmával is, melyet az Admira ellen aratott az osztrák együttes. A Wacker Innsbruck Sáfár Szabolccsal a gólvonalon 1-0-ra kikapott Bécsújhelyen, a Wiener Neustadt együttesétől.

GÖRÖGORSZÁG, CIPRUS

Görögországban a bajnokságot húsz pontos előnnyel vezető Olimpiakosz Pireusz csúnyán elverte az OFI-t Krétán, a 4-0-ás siker során Megyeri Balázs kapus a kispadon ült. Cipruson az Omonia Nicosia az Arisz otthonában hagyott pontokat (1-1), Leandro de Almeida végig pályán volt.