Topligák

Kikapott a Barca, élre állt a Real, Terry a ráadásban döntött

A Real Sociedad 3-1-re verte otthon az FC Barcelonát a spanyol labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján.

Piqué és a Barca elhasalt Baszkföldön - fotó: AFP

Angliában a listavezető Chelsea John Terry ráadásban szerzett góljával 1-0-ra nyert otthon az Everton ellen. Gera Zoltán a szünetben állt be a West Bromwich Albionban, amely 1-1-re zárt odahaza a Fulhammel. Az Arsenal Mesut Özil nélkül 4-1-re verte a Sunderlandet.

Németországban a Dortmund súlyos, háromgólos verést kapott Hamburgban, míg a Leverkusen a keddi, PSG elleni Bajnokok Ligája-vereséget követően Wolfsburgban is fejet hajtott.

Spanyolországban a Real Madrid könnyedén verte az Elchét, Gareth Bale bombagólt szerzett. A királyi gárda ősi riválisa, az FC Barcelona 3-1-re kikapott a Real Sociedad vendégeként. A katalán csapat 2010. szeptember 11-én veszített el utoljára két góllal bajnoki meccset, akkor a Camp Nouban 2-0-ra kikapott a Hérculestől. Az eredmény azt jelenti, hogy a Real három ponttal vezeti a tabellát a Barcával szemben.

Franciaországban a negyedik helyezett Marseille győzelemmel melegített a jövő heti, Paris Saint-Germain elleni rangadóra. Olaszországban a második helyezett AS Roma Nainggolan góljával 1-0-ra nyert Bolognában.

2014-02-22;47,87,54,55,53