Ligakupa

Ikszre volt jó a Fradi Szombathelyen, a Pápa eldöntötte a párharcot

Szombat délután négy mérkőzést rendeztek a labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntőjének odavágói közül. A zöld-fehér rangadón sem a Haladás, sem a Ferencváros nem tudott gólt szerezni, a Lombard Pápa ugyanakkor már az első találkozón eldöntötte a párharcot.

Látványos futballmérkőzés helyett inkább sárdagasztás zajlott Szombathelyen - Fotó: fradi.hu

Bemutatkozott tétmérkőzésen a Ferencvárosban a Werder Brementől kölcsönvett Mateo Pavlovic, aki a szombathelyi összecsapás elején vezetéshez is juttathatta volna csapatát, ám fejese kevéssel elkerülte a hazaiak kapuját. A Haladás az első félidő végén járt a legközelebb a gólszerzéshez, ám a ziccerben kiugró Nagy Gábor lövése elakadt a kapujából jó ütemben kimozduló Dibusz Dénesben. A mély talajon vívott izzadtságszagú csata második etapjában még kevesebb említésre méltó esemény történt, a vendégtalálat Somalia lábában maradt, így a döntés a budapesti visszavágóra maradt. Thomas Doll hivatalos bemutatkozómeccse után mindkét csapat játékosai előtt kalapot emelt a rossz talajon mutatott produkció miatt, de sajátjaitól lényegesen többet vár a folytatásban.

A köztudottan bizonytalan anyagi helyzetben lévő Pécs Mohl Dávid villanása során szerzett vezetést, a balhátvéd a tizenhatoson belülre törve éles szögből lőtt a vendég Paks hálójába. A zöld-fehérek még a szünet előtt, egy pontrúgást követően egyenlítettek, Szabó János beadását Horváth Gábor közelről fejelte gólba. A folytatásban a baranyaiak voltak aktívabban, az 1-1-es döntetlennek viszont inkább a paksiak örülhetnek.

Nem csak a szakadó eső miatt, a játék alakulása szempontjából is pocsékul kezdődött a mérkőzés a Kecskemét számára, a Lombard Pápa már négy perc elteltével vezetést szerzett Kenesei Krisztián tizenegyesgóljával. Az első félidő hajrájában Orosz Márk percei következtek, aki előbb Tóth Gábor, majd Kenesei fejére rajzolt egy-egy beadást, az akció mindkét esetben góllal végződött. A térfélcsere utáni időszakra is három találat jutott, Tóth Gábor léc alá lőtt bombájára Balázs Zsolt közelről még válaszolt, az 1-5-ös végeredményt azonban egy látványos csel után Orosz állította be. Sovány vigasz: a lila-fehéreknél gólpasszal mutatkozott be a Zalaegerszegről szerződtetett montenegrói támadó, Darko Pavicevic.

A fotó forrása: fradi.hu

Ligakupa
nyolcaddöntő, első mérkőzések
KTE-Phoenix Mecano-Lombard Pápa 1-5 (0-3)
SZTK-Erima-Szolnoki MÁV 0-0 (0-0)
Szombathelyi Haladás-Ferencváros 0-0 (0-0)
PMFC-Matias-MVM Paks 1-1 (1-1)
 
Kedden játsszák:
16:00: Vasas-Puskás Akadémia
 
Szerdán játsszák:
16:00: Videoton-Kaposvári Rákóczi
17:00: Győri ETO-DVSC-TEVA
18:00: Mezőkövesd-Zsóry-Diósgyőr
 
A visszavágókat március 4-én, kedden rendezik.