Európa Liga

Gulácsiék elporolták az Ajaxot, előnyben a Juve, hátrányban a Tottenham

A Juventus hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Trabzonsport az Európa Liga nyolcaddöntőbe jutásért játszott első mérkőzésén.

Osvaldo megszerezte első gólját a Juventusban - Fotó: AFP

A legkorábban az Anzsi-Genk mérkőzést rendezték, amelyen a Köteles Lászlóval felálló vendégek 0-0-s döntetlent harcoltak ki. Sokáig a 19 órakor kezdődő találkozók java is így állt, az Esbjerg-Fiorentina azonban korán eldőlt a vendégek javára. A Juventus szintén gólt tudott szerezni a Trabzonspor ellen, és végül némi szerencsével (véleményes módon vettek el egy találatot a törököktől) 2-0-ra nyert is.

Juventus-Trabzonspor

Ukrajnában a Dnyipro-Tottenham és a Csornomorec-Lyon mérkőzést is meg tudták rendezni. Előbbin a hazaiak 1-0-ra legyőzték az angolokat, utóbbin nem született gól.

A késő esti találkozók közül az Ajax-Salzburgon Gulácsi Péter állt a vendégkapuban, és kisebb meglepetésre már az első félidőben 3-0-ra vezetett a magyar játékos csapata. Többek között egy félpályás góllal, és végül meg is tartották ezt a különbséget, ezzel gyakorlatilag már továbbjutottak.

Soriano félpályás gólja 0:13-tól

A Napoli nagyot küzdött idegenben a Swansea-val, és végül ezen a meccsen sem volt gól, míg a negyedik olasz csapat, a Lazio otthon kapott ki a Ludogorectől. A Porto könnyedén legyőzhette volna a Frankfurtot, hiszen a hatharom.com PROTIPPJÉNEK megfelelően 2-0-ra vezetett, a német csapat azonban a hajrában egyenlíteni tudott, így valamivel jobb helyzetből várja a visszavágót.

2014-02-20;73