Real Madrid

Nem rossz egy tartaléktól, Casillas halmozza a rekordokat

A Real Madrid kettős győzelemmel, 5-0-s összesítéssel győzte le a városi rivális Atlético Madrid csapatát a spanyol Király Kupa elődöntőjében. A királyi gárda közel 100 éves rekordot állított be, míg Iker Casillas továbbra is őrzi pazar formáját.

Semmit nem bízott a véletlenre Carlo Ancelotti, aki az első mérkőzésen kiharcolt háromgólos előny ellenére bombaerős kezdőcsapatot küldött a pályára, a blancók Cristiano Ronaldo két büntetőjével pedig negyed óra után véglegesen eldöntötték a továbbjutás kérdését.

Az 5-0-s összesítés egyben azt is jelenti, hogy a Real Madrid új spanyol rekordot állított be, hiszen a blancók kapott gól nélkül jutottak be a kupa döntőjébe. Ilyesmi utoljára közel 100 éve fordult elő Spanyolországban, 1912-ben a Barcelona, majd 1916-ban az Athletic Bilbao hajtotta végre a nem mindennapi bravúrt.

A hihetetlen rekordban kulcsszerepe volt a madridiak élő legendájának, Iker Casillasnak is. A világ- és Európa-bajnok hálóőr immáron második éve, hogy Diego Lopez mögött csak a második számú kapusnak számít a Realnál, pontosabban fogalmazva, amíg a bajnokikon Lopez, addig a kupa és BL-meccseken Casillas őrzi a csapat hálóját. Hogy Casillas jól végzi a dolgát az nem vitás, hiszen immáron 15 órája érintetlen a hálója, ebben a szériában pedig benne van a Király Kupában "megúszott" nyolc találkozó is. Szerda este a lefújáskor 961 perce nem kapott gólt "San Iker", aki nem mellesleg tovább nyújtott egy másik elképesztő rekordot is: a 31 éves kapus karrierje során még soha nem szenvedett vereséget az Atlético Madridtól, 26 mérkőzésen 20 győzelmet és hat döntetlent ért el a városi rivális ellen.

Hogy mindezek után Casillas visszatér-e a gólvonalra a hétvégéken is? Nos, ez nem túl valószínű, hiszen Diego Lopez szintén fantasztikus formában véd, 2014-ben mindössze két gólt kapott idáig.

Mindenesetre Casillas újra a csúcs közelében jár, szerdán a két legtekintélyesebb spanyol sportnapilap, a Marca és az AS is őt tette a címlapjára.

A Real Madrid a spanyol ligában csak rosszabb gólkülönbségének köszönhetően áll a második helyen a címvédő Barcelona mögött. Carlo Ancelotti fiai a hétvégén újabb városi rangadó elé néznek, hiszen a Getafe otthonába látogatnak, ráadásul Cristiano Ronaldo eltiltása miatt ezúttal sem lehet társai segítségére.

[1506045] 2014-02-16 17:00:00 Getafe - Real Madridx;