Spanyol Király Kupa

Ancelotti elégedett, Simeone magát hibáztatja

Gyakorlatilag már az első meccsen eldőlt a Real Madrid és az Atlético Madrid párharca a spanyol Király Kupában, mégis több mint kemény csatát hozott a visszavágó. Az edzők azonban utólag nem foglalkoztak a feszültséggel.

"Az első meccsen szerzett előny kulcsfontosságú volt, most pedig gyorsan eldöntöttünk mindent. A csapat jól játszott, megérdemelten jutottunk döntőbe. Fontos a kupa, mert a csapatok keményen küzdenek érte. Ugyan ez a legkevésbé fontos, hiszen ott a bajnokság és a Bajnokok Ligája is, de mindig jó dolog döntőbe jutni" - összegzett röviden Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője.

Simeone sejtette, hogy nem sok esélyük van - Fotó: AFP

"3-0 után nehéz négygólos győzelemre játszani. Próbáltunk a középpályán labdákat szerezni és a szélen veszélyt teremteni, de semmi nem sikerült ebből. Az enyém a felelősség" - mondta Diego Simeone, a hazaiak trénere.

"Nem lehetünk boldogak a vereség után. Tavaly nyertünk a kupában, és most is eljutottunk az elődöntőig. Mindig lehet javulni, de az sem rossz, hogy versenyképesek voltunk. Történtek dolgok, amik a Realt segítették. A Bernabéuban két megpattanó lövésből kaptunk gólt, most pedig két tizenegyest hoztunk össze. Így nehéz" - zárta gondolatait az argentin szakember.

Az 5-0-s összesítéssel továbbjutó Real Madrid ellenfele a Barcelona és a Real Sociedad párharcának győztese lesz. A szerda esti visszavágó előtt a katalánok 2-0-ra vezetnek.

[1644637] 2014-02-11 21:00:00 Atlético Madrid - Real Madridx;[1644636] 2014-02-12 22:00:00 Real Sociedad - Barcelonax;