Spanyol foci

Ancelotti és Simeone is erős Realt látott

A Real Madrid szerda este 3-0-s győzelmet aratott az Atlético Madrid ellen a Király Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, így Carlo Ancelotti alakulata fél lábbal már a fináléban érezheti magát.

Simeone elismerte, jobb volt a Real / AFP

A királyi gárda visszavágott a városi riválisnak a legutóbbi vereségért, és Pepe, Di María valamint Jesé góljával magabiztos előnyt épített fel a visszavágó előtt. A blancók 23. mérkőzésükön maradtak veretlenek, a szerdai győzelem pedig minden bizonnyal egy értékes finálét is ér.

"Az a vágy, hogy mindig ilyen jól játszunk" - mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a blancókat dirigáló Carlo Ancelotti. "Teljes mértékben elégedett vagyok, nagyon jók voltunk. Uraltuk a labdát, jól használtuk a széleket, egy kompakt csapat benyomását keltettük." - dicsérte fiait az olasz, akik egészen elképesztő sorozatot tudhatnak magukénak, hiszen a Real Madrid utolsó 10 mérkőzéséből kilencen érintetlen maradt a hálója. "A hátsó négyes tökéletes volt. Óvatosnak kellett lennünk Diego Costával, mert ő egy olyasvalaki, aki nagyon jól támadja meg az üres területeket."

Madridi derbihez hűen a szerdai találkozó meglehetősen feszült hangulatban telt, a vendégeknél négyes is besárgultak, de természetesen a hazai "kemény legényeket" sem kellett félteni. "Ez normális, a odamondások, az agresszió és a sok szabálytalanság normális" - utalt Ancelotti arra, hogy az ilyen kiélezett csatákban napjainkban már nem lehet megúszni az ilyen jeleneteket. Végül Ancelotti elmondta, Gareth Bale a hétvégi, Villarreal elleni bajnokin már újra bevethető lesz, míg Ronaldo eltiltásához annyit fűzött hozzá, hogy ez a normális szankció.

Pepe ráfújja az orrát Diego Costára

A másik oldalon érhetően nagy volt a csalódás, a Matracosokat irányító Diego Simeone szerint ezen az estén a Real Madrid volt a jobb csapat. "Azt hiszem a Madrid nagyon jó meccset játszott, gratulálnunk kell nekik. Mi nem találtunk a játékunkat" - nyilatkozta az argentin szakvezető. "Godin lévén volt lehetőségünk, de nem tudtuk kihasználni azt. Két gól a játékos testéről pattant a hálóba. Nem voltak nagy lehetőségek, de ez az eredmény nagyszerű a Real Madrid számára. Nem tudtunk úgy játszani, ahogy akartunk, a ellenfelünk nagyon szorongatott. A Real Madrid mindig erős, ritkán látom ennél kevésbé erősnek" - dicsérte a rivális Simeone, aki nem sok esélyt lát a döntőbe kerülésre, de azért nem adja fel, mivel "90 perc még hátravan".

Ancelottihoz hasonlóan Simeone sem akarta kommentálni a pályán tapasztalt agressziót és feszültséget, a játékvezető ténykedésére csupán annyit mondott, Clos Gomez nagyszerű bíró.

A visszavágót február 11-én a Vicente Calderónban rendezik.

[1644635] 2014-02-05 20:00:00 Real Madrid - Atlético Madridx;