La Liga

Cristiano Ronaldót három meccsről eltiltották

A Spanyol Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága három bajnoki mérkőzésről eltiltotta a Real Madrid játékosát, Cristiano Ronaldót.

Három meccset ért a bilbaói piros lap - fotó: AFP

Cristiano Ronaldót vasárnap az Athletic Bilbao otthonában lejátszott meccs 75. percében kiállították. A portugál egy madridi támadás közepette büntetőt reklamált, úgy vélte Gurpegi kézzel ért a labdához. A bilbaói nem vette jó néven a vádat, a madridi sztárhoz ugrott, aki enyhe mozdulattal arcon legyintette. Gurpegi látványosan összeesett, majd jókora lökdösődés támadt. A baszkok Iturraspe vezetésével Ronaldót taszigálták, a játékvezető pedig hosszas tanakodást követően előbbinek sárgát adott, utóbbit pedig kiállította. A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti szerint túlzás volt a piros lap, csapattársa, Xabi Alonso szerint pedig a Gurpegi rájátszott az esetre.

Spanyolországban az erőszakos szabálytalanságért kapott piros lap minimum három mérkőzésre szóló eltiltással jár, ezt érvényesítette a fegyelmi bizottság. Ronaldo nem játszhat a Villarreal elleni hazai, a Getafe otthonában és az Elche elleni szintén hazai meccsen.

[1644635] 2014-02-05 20:00:00 Real Madrid - Atlético Madridx;