Légiósaink

Huszti két gólpasszt adott, Otigba betalált, Tőzsér debütált

Otigba Kenneth góllal járult hozzá csapata, a Heerenveen 3-0-s győzelméhez az ADO Den Haag ellen Hollandiában, Huszti Szabolcs ismét előkészítőként jeleskedett a Hannoverben, míg Tőzsér Dániel bemutatkozott a Watfordban.

ANGLIA

Gera Zoltán végig pályán volt a West Bromwich Albionban a Liverpool ellen a Premier League 24. fordulójának vasárnapi meccsén. A találkozó 1-1-re zárult. A másodosztályban Varga József a Middlesbrough cseréi között maradt a Doncaster otthonában játszott derbin, 0-0 lett a vége a 29. fordulóban. A Bolton 1-0-s vereséget szenvedett az Ipswich Town otthonában, a Wanderersben Bogdán Ádám a tartalékok között üldögélt. Tőzsér Dániel kezdőként végigjátszotta első bajnokiját a Watfordban, amely hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Brightont. A magyar középpályás a 70. percben sárga lapot kapott.

Huszti továbbra is remek formában játszik - fotó: AFP

NÉMETORSZÁG

A Szalai Ádám nélkül felálló Schalke 2-1-re legyőzte a Wolfsburgot a Bundesliga 19. fordulójában. A magyar csatár végig a kispadon ült. A Hannover 3-1-re verte a Mönchengladbachot, Huszti Szabolcs két gólpasszt adott, sárgát kapott és a 87. percben lecserélték. A másodosztályban csak ezen a hétvégén folytatják a küzdelmeket, míg a harmadik vonalban mindkét magyar szerepet kapott. Nagy Dániel a szünetben állt be az Osnabrückbe, amely 1-1-re zárt a Rostockkal, míg Bajner Bálint a 83. percben kapott lehetőséget a Dortmund II-ben, 3-0-ra kikaptak otthon a Heidenheimtől.

OLASZORSZÁG

Feczesin Róbert és Laczkó Zsolt csapata, a bennmaradásért harcoló Padova hazai pályán 4–1-es vereséget szenvedett Kovácsik Ádám klubjától, az újonc Carpitól a Serie B 23. fordulójának szombati játéknapján. A Padova mindkét magyar légiósa sérülés miatt hiányzott, Kovácsik pedig szokás szerint a kispadon szorongott. 

HOLLANDIA, BELGIUM, FRANCIAORSZÁG

Bodor Boldizsár és Babos Gábor kispadra szorult a Bredában a holland bajnokság 22. fordulójában. A gárda 2-1-re nyert a Heracles otthonában. Otigba Kenneth góllal járult hozzá csapata, a Heerenveen 3-0-s győzelméhez az ADO Den Haag ellen. A magyar légiós végig pályán volt. Az eltiltását töltő Németh Krisztián távollétében a Roda 3-1-re kikapott a Zwollétól, míg Adorján Krisztián kezdőként egy félidőt kapott az Alkmaartól vereséget szenvedő Groningenben.

Köteles László nem kapott gólt a Genkben, amely 2-0-ra nyert a Mechelen otthonában a belga élvonal 24. fordulójában. Filkor Attila nem került be a Chateauroux keretébe az Auxerre ellen a francia másodosztály 22. fordulójában. A magyar légiós együttese 2-0-ra győzött, és elmozdult a kieső helyről.

GÖRÖGORSZÁG, CIPRUS

Folytatta menetelését az Olimpiakosz a görög élvonal 22. fordulójában. A pireuszi gárda 2-1-re nyert otthon a Panaitolikosz ellen, Megyeri Balázs kispados volt a hazaiaknál. Cipruson Leandro végig pályán volt az Omonia Nicosiában, amely 0-0-ra zárt az AEK Larnaca vendégeként.